Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zwolse Rosan werd verliefd in coronatijd: ‘Daten was juist heel bijzonder’

Door Hilke Vos 27 juli 2020

Daten op creatieve wijze. Zo startte het liefdesavontuur van de vijfentwintigjarige Rosan uit Zwolle, die haar droomman leerde kennen in coronatijd. “We gingen samen maar legpuzzels maken.”

Vlak voor de lockdown leerde Rosan haar vriend Paul kennen. Nieuwerwets via het wereldwijde web, vertelt ze lachend. “Eerlijk gezegd was ik niet op zoek, want ik was het daten een beetje zat. Maar dan overkomt het je toch. Wel een goede timing, want ik woonde net alleen – eerder had ik huisgenoten – en voelde me soms best een beetje eenzaam.”

Legpuzzels

Een aantal dates stond op het programma, toen plots de lockdown in maart zich aandiende door het besmettelijke coronavirus. Een traditioneel liefdesuitje – romantisch etentje buiten de deur gevolgd door een kleffe film in de bios – was niet mogelijk. Maar dat bleek geen probleem voor de tortelduifjes. “We werden er wel creatief van”, vertelt Rosan. “We hebben veel spelletjes gedaan, samen gekookt, films gekeken en veel gewandeld. We zijn zelfs samen legpuzzels gaan maken.”

Vliegensvlug

Rosan vond het een bijzondere periode. “Juist omdat je geen afleiding hebt van een bioscoop of restaurant ben je echt overgeleverd aan elkaar. Zo ging het daten echt in een snelkookpan. Waar ik normaal gesproken twee á drie maanden de tijd voor nodig zou hebben, ging het bij ons vliegensvlug. Je hebt natuurlijk ook alle tijd voor elkaar omdat alle andere zaken, zoals sportsessies en etentjes met vrienden en familie, wegvallen.”

Leeg hotel

Ze koestert warme herinneringen aan haar eerste mini-vakantie samen met Paul, een weekendje Veluwe. “Dat was een hele bijzondere ervaring. Een leeg hotel zonder horeca. Ik kijk er wel positief op terug, ondanks dat corona natuurlijk verschrikkelijk is. Dit maken we waarschijnlijk nooit meer mee. Evenals een museumbezoekje waar je gewoon hele verdiepingen voor jezelf hebt.”

Samenwonen

Inmiddels gaat het nog steeds heel goed, laat Rosan glunderend weten. Een korte vakantie over de grens, naar Gent, heeft de relatie niet doen wankelen. Sterker nog, de twee hebben het al over samenwonen. “Niet heel serieus hoor. De komende jaren zie ik dat nog niet gebeuren.” De Zwolse lacht. “Door coronatijd gaat alles in sneltreinvaart, maar zó snel zijn we ook weer niet.”

 

Lees ook:

Zwolse Sonny trouwt in coronatijd met Braziliaanse liefde: ‘Het feest halen we nog wel in’

Een ontmoeting via een datingsite en anderhalf jaar later voor het altaar staan en het ja-woord geve...

Zwolse Marit en Daniel trouwden midden in coronatijd: ‘Hier praat iedereen nog jaren over na’

Maanden ben je bezig met plannen voor de mooiste dag van je leven en dan: corona. Laat je je huwelij...

Rammen op een bokszak: ‘Het is de beste therapie’

Toen Anita* voor een sportmassage bij Robby's Coaching kwam, had ze nooit verwacht dat het haar leve...

adv.