Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zwolse Peter en Lies schelen 24 jaar: ‘Wij kunnen niet zonder elkaar’

Door Hilke Vos 14 november 2019

Hét showbizznieuws van de afgelopen dagen: Bridget Maasland (45) en André Hazes (25) hebben het gezellig samen. Wij vroegen ons af of een relatie met zo’n leeftijdsverschil kans van slagen heeft. Peter en Lies Kolster menen van wel en reageerden op onze oproep om hun verhaal te delen op indebuurt. “Het gaat om je emotionele leeftijd.”

Peter en Lies schelen vierentwintig jaar en zijn afgelopen juni met elkaar getrouwd. “Natuurlijk was het best even spannend hoe mensen zouden reageren op ons leeftijdsverschil. Zelf hebben we er ook wel even over nagedacht, maar het was vrij snel heel simpel: we willen en kunnen niet zonder elkaar.”

Dochter

Voor familie en vrienden was dat ook direct duidelijk, meent het Zwolse stel. “We hebben vanuit die hoek dus nooit scheve gezichten gehad.” Peter lacht. “Eén keer vroeg een vreemde mij of Lies mijn dochter was, maar doorgaans is het vrij duidelijk dat wij een liefdespaar zijn.” Lies: “We hebben er maar een lolletje van gemaakt. Als iemand het nog eens vraagt gaan we gewoon uitgebreid zoenen; leuk voor het shockeffect.”

Emotionele leeftijd

De twee vinden dat – als je eenmaal volwassen bent – leeftijd niet zoveel meer zegt. “Het gaat om je emotionele leeftijd en daarbij is het belangrijk dat je matcht”, zegt Peter. “We kunnen enorm goed met elkaar praten en lachen en hebben samen veel meegemaakt. Dat maakt ons echt close.” “We merken niets van het leeftijdsverschil”, zegt Lies. “Alleen in praktische zin hebben we er soms mee te maken, als we bijvoorbeeld nadenken over ons testament of het pensioen. Of als we praten over ouderdom en de bijbehorende strubbelingen. Dat hoort erbij. Maar het belangrijkste is dat we overal over kunnen praten.” Peter: “Kan zo’n relatie slagen? Zeker weten!”

Ook jouw verhaal delen?

Voel je je aangesproken en lijkt het je leuk om mee te doen? Mooi! Stuur dan een horizontale foto van jou en je liefje mét een klein tekstje naar [email protected] We zijn benieuwd hoe jullie met het leeftijdverschil omgaan. Merken jullie er veel van? Hoe reageren mensen in de omgeving op jullie relatie? Laat het weten en wij nemen zo snel mogelijk contact met jullie op.

Dit is je laatste kans om een high tea bij Bij Hartje Zwolle te winnen

Onlangs deelden we een toffe winactie op indebuurt Zwolle: een héérlijke high tea voor twee personen...
IMG_2648

9 x Zwolse tweelingen die écht sprekend op elkaar lijken

Hoe is het om tweeling te zijn? Ben je dan echt zo onafscheidelijk als de meeste mensen denken? Word...

Meer over

Zwollenaren

adv.