Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zwolse Jacqueline woont op Gozo: ‘Ik vind het heerlijk om op een kleine oppervlakte te leven’

Door Danielle Verbeek 14 januari 2020

Alles in Nederland achterlaten en naar het buitenland vertrekken: veel mensen dromen ervan, al durft lang niet iedereen de stap echt te nemen. De Zwolse Jacqueline daarentegen pakte ruim dertig jaar geleden haar spullen en vertrok naar de zon. 

Jacqueline werkte als reisleidster voor Thomas Cook en zag daardoor aardig wat van de wereld. ”Mijn eerste trip was naar Malta, daarna heb ik gewerkt in Azië, de Caribbean en verschillende landen in Europa”, vertelt de Zwolse. Het leven in het buitenland beviel haar zo goed, dat ze niet meer terug wilde. ”Nederland vind ik een te welvarend land; het leven is er te makkelijk. Ik houd van uitdaging en vind het prettig om zelfstandig te zijn.”

Scheiding

Jacqueline besloot zich een paar jaar later te vestigen op Malta. ”Ik had daar een Maltese man ontmoet en wilde blijven. We trouwden en kregen een kind samen. Helaas liep de relatie stuk en zijn we gescheiden.” Inmiddels is Jacqueline verhuisd en woont ze op Gozo. ”De mensen op Malta vond ik niet heel vriendelijk, dus besloot ik te verkassen naar een eiland verderop.”

WhatsApp Image 2020-01-13 at 12.21.01
Gozo. Foto: Jacqueline

Eilandmens

Het eiland naast Malta is zo’n zevenenzestig vierkante kilometer en heeft net iets meer dan eenendertigduizend inwoners. Jacqueline omschrijft zichzelf als een eilandmens en vindt het heerlijk om op een kleine oppervlakte te leven. ”Het is gewoon heel uniek en daarbij is het eiland waanzinnig mooi. In mijn vrije tijd kan ik uren wandelen met de hond en ik geniet volop van het prachtige landschap. Ook ga ik graag met vrienden naar barretjes en pakken we geregeld een terrasje aan zee.” Naast genieten van de natuur en de gezelligheid, werkt ze met veel plezier in de toerismesector als salesmedewerker.

e65d473c-5236-423a-8641-56c5b0ccefc1
Een baai achter haar huis. Foto: Jacqueline

Een rustig leven

Of Jacqueline onze Hanzestad mist? ”Nee, ik ben en blijf een eilandmens. Dus als ik Nederland bezoek, ga ik ook graag naar de Waddeneilanden. Zwolle mis ik echter niet, ik vind het rustige leven dat ik hier leid veel fijner. Daarbij leef ik op Gozo veelal buiten, dat hoef je in Nederland niet te proberen”, lacht Jacqueline.

Ook jouw verhaal delen?

Wij zijn op zoek naar dappere globetrotters en stoere stadverlaters die hun geluk buiten Zwolle zochten. En of je nu naar Hong Kong of naar Knokke bent verhuisd, in je eentje bent gaan backpacken of met je gezin een huis hebt gekocht, je dromen najaagt of een expatleven leidt, wij willen jouw verhaal horen! Stuur ons een berichtje via dit formulier en wij nemen contact met je op.

marlou bosbrand

Zwolse Marlou (25) brak roadtrip door Australië af vanwege de bosbranden

Heimwee zat haar grote droom in de weg: een wereldreis naar Australië. Vorig jaar hakte Marlou de kn...

Binnenkijken bij Sharon (30) in Kamperpoort: ‘De fluwelen bank kocht ik op Marktplaats!’

Goudgekleurde luipaardjes, vintage bloemenprintjes en prachtige posters van iconische schilderijen. ...

Meer over

Zwollenaren

adv.