Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zwolse Dewi is geslaagd en kreeg dat op een bijzondere manier te horen

Aangeboden door Zone.College Zwolle 5 juni 2020

De geslaagde vmbo’ers van het Zone.college werden donderdag 4 juni op een wel heel bijzondere manier gefeliciteerd. Op een bakfiets met een enorm spandoek en in de fietstas de cijferlijsten reden de docenten door de regio. Ook de Zwolse Dewi werd verrast! ”Ik dacht eerst dat het een grapje was!” 

”Ook nu zijn jullie voor ons met afstand de beste”, staat er op de banner die op de fiets prijkt. Mentoren Bertram en Jasper zijn maar wat trots op de geslaagde leerlingen en komen ze dat persoonlijk vertellen. Een mentor pakte zelfs de boot, Marijke Benedictus, zij reisde speciaal af om haar leerling Famke te verrassen, op Terschelling!

Speciaal

De Zwolse Dewi zakte vorig jaar op 0.2 punten, iets wat haar docenten nooit hadden verwacht. Dit jaar had de vmbo’er er volgens eigen zeggen ”alle vertrouwen in.” Ondanks dat ze de afgelopen tijd niet naar school kon, is Dewi met vlag en wimpel geslaagd. ”Gelukkig had ik de meeste vakken al afgerond”, vertelt ze. Afgezien van de klasgenootjes die bij haar in de straat wonen heeft Dewi haar schoolgenoten en leraren al een tijd niet gezien. ”Dat maakt dit wel heel speciaal!”

Uitdaging

Ook mentor en Engels/Drama docent Jasper vindt het leuk om zijn mentorleerling weer even te spreken. Hij heeft de afgelopen tijd immers alleen maar online les gegeven. ”Het was wel even wennen en af en toe best een uitdaging!”

De leerlingen krijgen sinds 16 maart thuisonderwijs en zijn sindsdien niet meer op school geweest. Vanwege het coronavirus gingen ook de centrale eindexamens voor scholieren dit jaar niet door en bestond het eindexamen alleen uit de schoolexamens. Omdat er geen centraal eindexamen was, kunnen er geen herkansingen plaatsvinden maar alleen ‘resultaatverbeteringstoetsen.’

Spannend

Maar nu mag de vlag uit en kan de taart aangesneden worden. De officiële diploma-uitreiking zal op een later moment plaatsvinden op school. Dan kan de vakantie echt beginnen!

Al staat Dewi nog meer spannend nieuws te wachten. Binnenkort krijgt zij te horen of ze is toegelaten voor de mbo-opleiding Dienstverlening op het Landstede. ”Ik hoop dat ik ben aangenomen. De eerste gesprekken gingen goed, dus ik maak me geen zorgen!”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Zone.College Zwolle. Meer over Zone.College Zwolle ontdekken?

Zone.College Zwolle opleidingen

Koggelaan 7, Zwolle

Bekijk meer:opleidingen

Lees ook:

Wauw, dit wil jij zien! Deze creatieve studenten maken mode van bloemen en planten

Een hoepelrok van kleurrijke bloemen, een bruidsboeket met parels, een halsketting van hout, veren e...

adv.