Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zwols Kamasutra-duo Henk en Ingrid eerste bezoekers nieuwe KFC Zwolle

Door Hilke Vos 18 juli 2019

“We zijn gek op kip!” Het spraakmakende Kamasutra-koppel Henk en Ingrid uit Zwolle is maar wát blij dat eindelijk KFC in Zwolle is neergestreken. Als eerste bezoekers tijdens de officiële opening stappen ze het befaamde kiprestaurant binnen.

Vol ongeduld wachten de twee voor de kassa. “Eindelijk is Kentucky open”, zegt Henk, te midden van allemaal andere KFC-fans. “Wacht ik al jaren op. Ik ontbijt met kip, lunch met kip en ook in mijn avondeten zit altijd kip. Zelfs mijn beddengoed is gevuld met kippenveren!”

Na Henk en Ingrid komt nog een flinke handvol mensen naar binnen. “Wat ziet het er mooi uit”, verzucht de Zwolse Renate. “Wat ik ga bestellen? Een bucket met Crispy Strips, zo lekker! Eerder moest ik hiervoor naar Apeldoorn.”

Tekst gaat verder onder de foto

Foto | indebuurt Zwolle

Grote drukte

Shiftmanager Wouter van Geel (27) is maar wat trots op de nieuwe fastfoodlocatie in Zwolle, inclusief drive-in. “We hoopten al jaren op een KFC in Zwolle en nu is het eindelijk zover. Vanaf vandaag staan we hier met vijftig man.” Een hoop mensen lijkt erg blij te zijn met de kipgigant in eigen stad. “Tijdens het proefdraaien de afgelopen dagen stonden er al veel klanten voor de deur. We moesten ze telkens teleurstellen. Nu is iedereen welkom!”

Wat is KFC?

De Kentucky Fried Chicken, afgekort KFC, is een fastfoodketen die zich specialiseert in het verkopen en bereiden van kip. In 1972 opende de eerste KFC in Nederland, Rotterdam om precies te zijn. Inmiddels heeft het kiprestaurant 64 restaurants in Nederland waar ongeveer 2.200 mensen werken.

Tekst gaat verder onder de foto

Foto | indebuurt Zwolle

Opening Kentucky Fried Chicken

Het Zwolse foodcourt is inmiddels opgeleverd en één voor één openen de deuren van de gloednieuwe fastfoodketens: Burger King, Febo Drive, La Place én dus KFC. La Place is al even open, Burger King is dinsdag 16 juli geopend, KFC viert dus vandaag een openingsfeestje en FEBO Drive volgt een week later op 24 juli, waar nu de laatste hand wordt gelegd aan het interieur.

Waarom duurde het zo lang voordat de bouw startte?

We moesten best lang wachten op de uitspraak van de Raad van State, voordat de goedkeuring rond was. De bouwvergunning was wel gefikst, maar projectontwikkelaar Reggestede Invest wilde de uitspraak afwachten voordat er gebouwd zou worden, anders kon hij later worden teruggefloten door de Raad. De ingediende bezwaarschriften waren o.a. afkomstig van een aantal bewoners van de wijk Aa-landen en van franchisenemer Sjoerd-Jan Feenstra van de bestaande McDonald’s tegenover het nieuwe foodcourt, zo liet De Stentor eerder weten. Uiteindelijk kreeg de projectontwikkelaar toch groen licht om te bouwen, want de argumenten van Feenstra waren ongegrond volgens de Raad van State.

We waren maandag ook bij de opening van Burger King in Zwolle:

adv.