Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zwolse studenten lanceren bierbrouwpakket: ‘Het is een beleving voor de échte liefhebber’

Door Melanie Borgman 21 mei 2019

Er gaat niets boven een lekker, fris biertje met een flinke, witte schuimkraag. Hoe leuk is het dan om als bierliefhebber je eigen biertje te brouwen? Dat dachten Lennart, Leon, Marwan en Sebastiaan – studenten van Hogeschool Windesheim in Zwolle – nou ook. Ze bedachten, ontwierpen en verkopen nu hun eigen bierbrouwpakket onder de naam ‘Thuisbrouwers’.

Bier brouwen zonder poespas, maar wél de beleving van het brouwen ervaren: dat is wat de vier heren van de opleiding Small Business & Retail Manegement (tegenwoordig Ondernemerschap & Retail Management) voor elkaar wilden krijgen. ”Het is een project vanuit de opleiding, maar het is wel echt ons eigen bedrijf”, legt de 20-jarige Lennart uit.

Eigen onderneming

De vier studenten droomden al vroeg van een eigen onderneming. ”Ik dacht altijd al na over een eigen bedrijf”, zegt Lennart. Dat beaamt ook de 20-jarige Marwan: ”Van helemaal niets naar iets en daarvan de resultaten zien. Dat is geweldig!” De taken van de jonge ondernemers werden al snel duidelijk toen hun bedrijf ‘Thuisbrouwers’ in het leven werd geroepen. ”Sebastiaan is verantwoordelijk voor de website, de Instagrampagina wordt bijgehouden door Leon en Sebastiaan, ik doe de inkoop, Leon de verkoop en Marwan is van de financiën”, legt Lennart uit. ”We benutten alle vier onze kwaliteiten, maar vullen elkaar ook aan.”

Foto: Thuisbrouwers

Belgisch blond bier

In het pakket vind je werkelijk alles wat je nodig hebt voor het brouwen van een eigen biertje. ”Om de prijs van het pakket zo aantrekkelijk mogelijk te maken, hebben we gezorgd voor alle basisbenodigdheden voor het brouwen van de drank”, zegt Leon. In het pakket zit een glazen gistkaraf, een trechter, een thermometer, een waterslot, een rubberen stolp en alle ingrediënten die nodig zijn voor vijf liter Belgisch blond bier. ”Na veel gesprekken over welk gist en mout er wordt aangeraden om een lekker biertje te brouwen, kwamen we steeds een stapje dichter bij ons eigen recept”, zegt Lennart. ”En dat is gelukt.” Volgens de mannen is het een echt zomers biertje. ”Lekker fris en fruitig, zoals blond bier hoort te zijn.”

Veel onderzoek en investeren

Voor alle ins en outs over het goudkleurige drankje voerde het team verschillende onderzoeken uit. Ook brachten ze een bezoek aan Brouwbroeders in Groningen om te brainstormen – uiteraard onder het genot van een lekker biertje – over het recept, de kansen en mogelijkheden. ”Er komt veel kijken bij het opzetten van een bedrijf. Meer dan je in eerste instantie zou denken. We moesten bijvoorbeeld tweeduizend euro inleggen om te investeren in onze onderneming en als student is dat best pittig”, zegt de 21-jarige Leon. ”We wilden alles, maar dan ook alles uit het product halen wat mogelijk was. Van de ingrediënten tot het ontwerpen van het pakket: overal hebben wij aandacht aan besteed.”

Voor de échte liefhebber

Vanuit een kleine loods – die voor de jongens dient als vaste werkplaats – worden de pakketten ingepakt en verzonden. Het bierbrouwpakket kost veertig euro en kan besteld worden via hun eigen webshop. Wie het bierbrouwpakket écht zou moeten proberen? ”Liefhebbers die wel houden van een goed glas bier en die de beleving willen ervaring van het brouwen van de populaire drank”, zegt Leon. ”Daarnaast is het gewoon te gek om te zien hoe zo’n biertje tot stand komt. We hebben gemerkt dat het pakket goed in de smaak valt als relatiegeschenk, daarom zitten we regelmatig om de tafel met bedrijven. Maar binnenkort is het natuurlijk ook Vaderdag. Wij weten in ieder geval al een leuk cadeau”, zeggen de jongens lachend.

Benieuwd naar het bierbrouwpakket van Lennart, Leon, Marwan en Sebastiaan? Snappen we, lees hier meer over het pakket van Thuisbrouwers.

Meer verhalen van Zwollenaren op indebuurt:

[VIDEO] Zwolse Annie serveert op 82-jarige leeftijd pannenkoeken bij Wijkcentrum de Pol

Tafels dekken, opruimen en borden in- en uitserveren. Annie (82) uit Zwolle is vrijwilliger bij Wijk...

Zwolse Bart (21) is finalist misterverkiezing: ‘Denken aan de finale maakt me nerveus’

Fotoshoots, catwalktraining en je als een echte gentleman gedragen. Het is bekend terrein voor Bart ...

adv.