Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zwolse Bart (21) is finalist misterverkiezing: ‘Denken aan de finale maakt me nerveus’

Door Melanie Borgman 23 april 2019

Fotoshoots, catwalktraining en je als een echte gentleman gedragen. Het is bekend terrein voor Bart de Vries, want de 21-jarige Zwollenaar is in de race voor de titel Mister International Netherlands. “Ik vind mijzelf eigenlijk helemaal geen type voor een verkiezing.”

Mister International Netherlands (MIN) geeft mannen een podium om zichzelf te presenteren. Bedrijfskundestudent Bart had voorheen geen idee van het bestaan van de wedstrijd. ”Ik kreeg wel eens de vraag of ik aan modellenwerk deed, maar zelf was ik er nooit zo mee bezig”, zegt Bart. Toch besloot de Zwollenaar zichzelf in te schrijven bij een modellenbureau en niet veel later werd hij benaderd om mee te doen aan de Mister International Netherlands-verkiezing. ”Ik wist überhaupt niet dat er een verkiezing voor mannen bestond. Super leuk!” Al snel begon het balletje te rollen.

”Ik gedraag me als een gentleman”

Échte gentleman

Bart is één van de zeventien finalisten die meedoet aan de wedstrijd. Om zichzelf klaar te stomen voor de finale op vrijdag 28 juni 2019 volgt hij verschillende trainingen. ”Tijdens de lessen moet ik bewust zijn van mijn gedrag en uitstraling, want het wordt allemaal meegenomen in de beoordeling. Ik stel mij dan ook op échte gentleman. Iets waar ik zelf veel van leer.” Toch vindt Bart het erg belangrijk om zichzelf te blijven. ”In de modellenwereld wordt veel van je gevraagd, waardoor je jezelf soms dreigt te verliezen. Mensen moeten mij waarschuwen als ik een compleet ander mens aan het worden ben.”

Bart doet naast modellenwerk ook aan waterpolo | Foto: indebuurt Zwolle

Commentaar

Naast tweedejaarsstudent op Hogeschool Windesheim doet Bart aan waterpolo en is hij jeugdtrainer. Zijn deelname aan de verkiezing is de jeugd daar niet ontgaan. ”Kinderen roepen wel eens iets over een foto die ze van mij hebben gezien, want ze vinden het allemaal reuze interessant.” De grootste drempel is volgens Bart dan ook het commentaar wat mensen over je kunnen hebben. ”Als je het ergste eenmaal hebt gehad, moet je door. Je bent dan al zo ver en mensen hebben tóch overal wel een mening over.”

Jezelf promoten

Of Bart zichzelf een type vindt voor de competitie? Eigenlijk niet. ”Soms vind ik het best ongemakkelijk om mijzelf te promoten. Dan denk ik: zitten mensen hier wel op te wachten? Ik voel me dan bezwaard, maar daar leer ik ook mee omgaan.” Fotoshoots vindt de Zwollenaar geweldig, maar als hij denkt aan de finale – waar ruim 500 mensen bij aanwezig zullen zijn – krijgt hij het benauwd. ”Alleen het idee al maakt me zenuwachtig, maar ik moet het gewoon overwinnen. Meedoen aan de verkiezing is mentaal veel zwaarder dan lichamelijk, maar je leert er onwijs veel van.”

View this post on Instagram

Thumbs up for this weekend 👍 . . 📸@puurrobert

A post shared by Bart de Vries (@bartdevriess) on

Las Vegas

Ondanks de spanning gaat Bart voor de volle 100 procent. ”Handelen op onverwachte momenten vind ik lastig, want ik wil mij voor alles zo goed mogelijk kunnen voorbereiden. De finale zit vol met dit soort voorvallen, dus het wordt een flinke uitdaging”, legt Bart uit. ”Door deze enorme ervaring leer ik er vooral schijt aan te hebben en het gewoon te doen!”

Om de titel Mister International Netherlands 2019 te bemachtigen, moet Bart dertien andere finalisten verslaan. ”Als ik de titel win? Dan ga ik naar de internationale competitie in Las Vegas, waar gestreden wordt tussen de andere landen. Daar is het pas écht een big thing!”

Tips voor modellen in spé

Voor alle jonge meiden of boys die dromen van een modellencarrière heeft de Zwollenaar de gouden tip. ”Regel een fotoshoot! Het moet bij je passen en dat weet je pas als je het hebt gedaan”, zegt Bart. ”Modellenwerk kan vooral voor jongens een grote drempel zijn, omdat het niet zo bekend is als bij de dames. Blijf altijd de positieve reacties onthouden en als jij er voor wil gaan, ga er dan ook voor! Wat heb je te verliezen?”

Meer verhalen van Zwolse modellen lezen?

Zwolse ICT-student Djina (19) in de race voor Miss Beauty of Overijssel 2019

Netwerken programmeren, inzetten voor een politieke jongerenorganisatie en ondertussen catwalktraini...

Zwolse Nina (19) verovert de wereld als internationaal model

Het is een droom van veel jonge meiden. De wereld over vliegen voor bijzondere fotoshoots, poseren i...

adv.