Zwollenaar Jero was te zien in realityserie van Powned: ‘Ik word nog steeds herkend op straat’

Door Hilke Vos 14 september 2018

Shotjes sambuca en een flinke handvol populaire artiesten. De online realityserie ‘Dennis in Albufissa’ – waar Powned-verslaggever Dennis Schouten in Albufeira medewerkers en bezoekers van feesttent Albufissa volgde – is een flinke hit. En dat merkt ook de 22-jarige Zwollenaar Jero Verdoorn, één van de ‘hoofdrolspelers’: “Ik word nog steeds herkend op straat.”

Jero werkte deze zomer in Albufissa, een feesttent die hij op aanraden van DJ Maurice opende in het zonovergoten Portugese Albufeira. “Daar hoefde ik niet lang over na te denken”, zegt de Zwollenaar. “Ik heb al twee zomers in Gran Canaria gewerkt – daar ken ik Maurice ook van. Het horecawezen is mijn passie, ik droom nog steeds van een eigen café.”

Groot succes

Om bekendheid te verwerven voor het feestcafé, benaderde Jero samen met de andere medewerkers omroep Powned. Dat pakte goed uit, want al gauw reisde ook Dennis af naar Portugal om een serie te maken, die uiteindelijk 500.000 views per video opleverde. “Geen idee eigenlijk waarom dit zo’n succes was. Wij waren gewoon onszelf en onze gasten waren dronken, dat levert blijkbaar een goede afwisseling voor de ogen van de kijkers.”

Tekst gaat verder onder de video

Jero verzorgde de content voor het programma en besprak samen met Dennis hoe ze het beste Albufissa en haar personeel in beeld konden brengen. “Ik bestempel mijzelf als één van de hoofdrolspelers van de serie, omdat ik wist wat wel geregeld kon worden en wat niet. Ik zorgde voor een leuke afwisseling in de show en vond de productie ook gewoon erg tof. Niet alle personeelsleden wilden in beeld.”

Alles kan en alles mag

Nog een reden waarom kijkers lijken te smullen van de zesdelige serie is het hoge alles-kan-alles-mag-gehalte, aldus Jero. “Niks was te gek bij ons. Daarnaast hadden we veel artiesten zoals Snollebollekes, Henk Dissel en Rapper Sjors; sowieso een geweldig spektakel voor de doelgroep.”

Tekst gaat verder onder de video

Toch ging niet meteen alles van een leien dakje. “Logisch”, vindt Jero. “Het was natuurlijk ons eerste jaar, dus we waren nog lang niet op alles voorbereid. Dan loop je vaak tegen bepaalde dingen aan, zoals koelingen die niet werken, gesloopte toiletten en lege fusten terwijl het feest nog volop bezig is.”

Complimentjes

Desondanks is Jero blij met zijn deelname en hij vond de productie erg geslaagd. “Vooral het feit dat we op pad gingen met PowNed was gaaf. We waren geen typetjes; alles werd in één take opgenomen. Gewoon als echte medewerkers van Albufissa, niet zoals die lui in Oh Oh Cherso, om maar een voorbeeld te noemen.” Volgens de Zwollenaar is ‘die echtheid’ dan ook één van de redenen voor een regen aan complimentjes. “Ik krijg vaak te horen dat mensen bewondering hebben voor hoe ik daar te werk ging. Ik word dan ook nog steeds herkend op straat!” besluit hij lachend.

Bekijk hier de serie Dennis in Albufissa terug.

kim

Kim (15) fotografeert auto’s: ‘Mijn droom is een Lamborghini voor de lens hebben’

‘’Soms heb ik een drukke week waarin ik drie fotoshoots heb.’’ De Zwolse vmbo-leerling Kim is in haa...