Rianne en Annemiek van Reuring Theater: ‘Tjerk is een meisje én een berk’

Door Annelynn Kooistra 6 maart 2018

Op zondag 11 maart is de jeugdvoorstelling Tjerk wordt een Berk (6+) te zien in Schouwburg Odeon. Het gaat over Tjerk: een meisje met takken als handen. Theatermakers Rianne de Reu en Annemiek Timmerman van Reuring Theater vertellen over hun grappige en ontroerende voorstelling. 

Rianne en Annemiek zaten op een hele warme dag buiten op het terras toen het idee voor de voorstelling ontstond. “Annemiek begon een sprookjesachtig verhaal te vertellen over een boom waar een jongetje ontzettend bevriend mee raakt,” vertelt Rianne. Annemiek: “Eigenlijk zaten we gewoon te ouwehoeren, maar kwamen er al spelend achter dat het verhaal gaat over mensen niet plaatsen in hokjes.”

Reuring Theater

De twee Zwollenaren hebben elkaar ontmoet tijdens de audities van Riannes afstudeervoorstelling. Annemiek: “We bleken dezelfde ideeën over theater, spelen en humor te hebben. Het klikte gewoon!” Met hun gezelschap Reuring Theater maken ze al drie jaar energiek, expressief en herkenbaar theater vanuit Zwolle.

tjerk-wordt-een-berk
Tjerk wordt een Berk. Foto | Zwolse Theaters

Tjerk wordt een Berk

Tjerk wordt een Berk is een grappige en ontroerende voorstelling over durven zijn wie je bent, angst voor het onbekende en grenzen sluiten of juist open gooien. De voorstelling gaat over het meisje Tjerk. Omdat zij een boom is en dus anders, mag ze van haar vader niet het dorp in, want daar wonen gevaarlijke mensen. “De kinderen uit het publiek mogen de voorstelling ook meebeslissen. Ze nemen Tjerk vrij snel aan als normaal en accepteren eigenlijk dat Tjerk takken als handen heeft en een meisje is dat Tjerk heet,” vertelt Annemiek.

Winnen!

De voorstelling – geschikt voor iedereen boven de zes jaar – is te zien op zondag 11 maart om 14.30 uur in Schouwburg Odeon in Zwolle. Enthousiast? Wacht nog even met kaarten bestellen. Wij mogen namelijk twee vrijkaarten weggeven voor de voorstelling! Wat je moet doen? Je e-mailadres hieronder achterlaten, that’s it! Meedoen kan tot donderdag 8 maart. Ben je de gelukkige winnaar? Dan kan je de kaarten bij de kassa ophalen.

[mc4wp_form id=”786″]

Zwolse theaters theaters

Op aanvraag

Blijmarkt 25 (Schouwburg Odeon), Zwolle

Bekijk meer:theaters