Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Onzekere tijden voor Zwolse trouwfotograaf Simone: ‘Gelukkig zijn de bruidsparen positief’

Door Hilke Vos 25 maart 2020

Ook de bruiloftssector wordt hard getroffen door de coronacrisis. De Zwolse trouwfotograaf Simone merkt daar alles van. De eerste bruiloften zijn al verschoven en verder rest een hoop onzekerheid. “Misschien krijg ik nu wel een hele drukke zomer.”

Emoties vastleggen in een mooi beeld. Simone uit Zwolle verdient de kost met trouwfoto’s maken tijdens bruiloften, nu al enkele jaren als zelfstandig ondernemer. Helaas gooit de coronacrisis roet in het eten. “Als de RIVM zegt dat de horeca dicht moet, ligt meteen het trouwseizoen stil”, zegt Simone. “Al is het misschien niet het belangrijkste op dit moment, tóch is het vervelend voor de stellen die in het huwelijksbootje willen treden. En zelf heb ik er uiteraard ook last van.”

Verschuiven

Simone had een vol jaar gepland, maar inmiddels hebben al twee stellen hun bruiloft naar de zomer verschoven. Eén ander koppel meldt binnen nu en snel wat de plannen zijn. “De rest trouwt in de maanden hierna, dus het is nog niet zeker wat zij gaan doen.” Een bruiloft in afgeslankte vorm, daar hoopt ze in ieder geval niet op. “Zoiets zou ik heroverwegen, als ik een bruidspaar was. Al komen er maar vijf mensen; ik heb ook gewoon familie die ik zou kunnen besmetten. Dit virus is niet zomaar iets.”

Omzet mislopen

Verder is een hoop nog onzeker, meent de Zwolse. “Ik zal omzet gaan mislopen als het zo doorgaat, want misschien gaan bruidsparen die dit jaar zouden trouwen hun bruiloft wel naar volgend jaar verschuiven, waardoor ik geen plek heb voor anderen. Daarnaast heeft door de crisis misschien niet iedereen volgend jaar genoeg geld voor een bruiloft. Gelukkig krijg ik financieel gezien steun vanuit de overheid, dus dat is fijn.”

Begripvol

Ondanks alles heeft Simone veelal positieve bruidsparen aan de telefoon. “De mooiste dag van hun leven, waar ze al tijden naartoe leven, wordt wellicht uitgesteld, maar toch reageren ze begripvol. Ik ken ook de verhalen van collega-fotografen. Stellen die woedend zijn omdat de fotograaf niet kan op de alternatieve trouwdatum.”

Adviezen

Simone probeert zelf ook positief te blijven. “Hopelijk valt het mee en krijg ik een wat drukkere zomer. Dat zou niet zo erg zijn.” Verder wil de Zwolse graag nog een advies meegeven. “Wil je de boel cancelen of verschuiven? Kijk het per twee of drie weken aan. We weten nog niet wat er na 6 april gaat gebeuren, dus blijf gewoon alert!”

foto-simone-800x500

Zwolse Simone is trouwfotograaf: ‘Ik ben echt verliefd op de liefde’

Emoties vastleggen in een mooi beeld. De Zwolse Simone is trouwfotograaf en zet jaarlijks tientallen...
isala ziekenhuis zwolle

Vacature! Isala Zwolle zoekt extra handjes in coronatijd

Vanwege het coronavirus kan Isala Zwolle wel wat extra hulp gebruiken. Daarom plaatste het ziekenhui...
Bij deze Zwolse eettenten heb je nu afhaal- en bezorgservice vanwege de coronamaatregelen

Bij deze Zwolse eettenten heb je nu afhaal- en bezorgservice vanwege de coronamaatregelen

Het is maar een saaie boel zo: alle horecagelegenheden in Zwolle en de rest van Nederland zijn geslo...

adv.