Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

[VIDEO] Jack viert kerst in een verzorgingstehuis: ‘Het is een beetje moeilijk’

Door Robin Van Rossum 1 december 2020

Voor veel ouderen worden de kerstdagen dit jaar net wat anders dan normaal. Zo ook voor Jack Stooter, bewoner van een verzorgingstehuis van IJsselheem in Zwolle. Een periode waar hij, ondanks de omstandigheden van zijn vrouw, naar uit kijkt: “Het brengt mensen dichterbij elkaar.”

Voor veel ouderen is bezoek in een verzorgingstehuis (bijvoorbeeld tijdens kerst) niet zo vanzelfsprekend als vóór de coronatijd. Hoewel bewoners weer bezoekers mogen ontvangen, verschillen de voorwaarden per verpleeghuis of zorginstelling. Zo laat IJsselheem bijvoorbeeld bezoek op afspraak toe met maximaal twee personen (inclusief kinderen).

Coronatijd

Jack ervaart de coronatijd als een periode waar hij zelf niet zo veel last van heeft. “Ik luister wel naar wat er gebeuren gaat en wat de mogelijkheden zijn”, zo vertelt Jack tegen Mariska Leemhuis. Mariska is onderdeel van het Team Welzijn op de locatie Nieuwe Haven van IJsselheem. Vanwege de coronamaatregelen gaat indebuurt Zwolle niet zelf op gesprek bij Jack en Mariska is zo aardig om voor ons het interview te doen.

Wat meer invloed op Jack heeft, zijn de omstandigheden van zijn vrouw. Daar gaat het wat minder mee, omdat ze onlangs een inzinking heeft gehad. “Ze zit onder behoorlijke medicatie”, vertelt Jack. “Dus het is heel sober hoe de kerstdagen eruit gaan zien voor ons. We moeten zien dat we daardoor heen komen, dus dat is een beetje moeilijk.”

Tekst gaat verder onder de video.

 

‘Het brengt mensen dichterbij elkaar’

Jack vertelt dat hij wel uitkijkt naar de sfeer die er aan kerst hangt. “De gezelligheid, de saamhorigheid van heel veel mensen. Het brengt mensen dichterbij elkaar. Problemen die mensen hebben, worden meestal met de kerstdagen opgelost. Ja, zo zie ik de kerstdagen.”

Kerstkaartenactie voor ouderen

Om ervoor te zorgen dat deze kerst aan iedereen gedacht wordt, start indebuurt Zwolle weer een kerstkaartenactie voor ouderen van IJsselheem. Hoe leuk zou het zijn als ouderen in Zwolle, zoals Jack, ook dit jaar mooie kerstkaarten krijgen voor de feestdagen? Doe je mee?

Lever je kerstkaart(en) of knutselwerkjes in de rode indebuurt-brievenbus bij boekhandel Waanders In De Broeren (check hier de openingstijden). Vergeet niet je adresgegevens op de post te vermelden, want soms vinden de ontvangers het leuk om een berichtje terug te sturen! En wie weet wordt het een nog groter spektakel dan vorig jaar (kijk maar)!

Tekst gaat verder onder de foto.

kerstkaarten Waanders in de Broeren
In de rode kerstdozen kun je je kerstkaart inleveren. Foto: indebuurt.

Het team van indebuurt zorgt ervoor dat de kaarten bij IJsselheem terechtkomen. Je kan je kaartje posten tot en met zondag 13 december 2020.

Lees ook:

winter zwolle

Een witte kerst in Zwolle? Dit is de weersverwachting van december

Het is behoorlijk fris in Zwolle. Kunnen we deze lage temperaturen ook verwachten voor de maand dece...

Doe mee aan de indebuurt kerstkaartenactie voor ouderen in Zwolle

Stel je eens voor dat je de feestdagen alleen doorbrengt. Voor veel ouderen is dit de realiteit. De ...

Zwolse horeca bereidt samen jouw kerstdiner: ‘Samen smaakt alles beter’

Wat een uitvinding! Heb jij zin in nachos van La Cucaracha als voorgerecht? Daarbij als hoofdgerecht...

adv.