Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zwolse Ella en Frank reizen door Europa in een omgebouwde bus: ‘Het is echt een minihuis’

Door Danielle Verbeek 29 oktober 2019

Het klinkt als een romantisch sprookje: voor onbepaalde tijd door Europa reizen met je lover in een omgebouwde bus. Voor de Zwolse Ella en haar vriend Frank werd deze droom werkelijkheid. Ze zegden anderhalf jaar geleden hun baan op en vertrokken in een camperbusje naar de zon. ”Dit is echt ultieme vrijheid.”

Settelen en een vaste baan zoeken of een bus ombouwen en reizen? Met dit ‘dilemma’ worstelde het stel anderhalf jaar geleden. ”Frank kreeg een goede baan aangeboden bij Wehkamp in Zwolle, maar tegelijkertijd werden we gevraagd om te komen werken voor een surfkamp in Frankrijk. We moesten echt een keus maken”, zegt Ella. Wat doe je dan? Juist, binnen anderhalve maand een bus ombouwen tot camper en gewoon gaan. ”We gingen het avontuur tegemoet.”

Shoppen bij IKEA

Ella en Frank bouwden in een rap tempo de bus om tot een – naar eigen zeggen – minihuisje. ”Het ombouwen van de bus viel ons erg mee. Want hé, meten is weten en gelukkig bestaat er zoiets als IKEA. Hier hebben we bijvoorbeeld een keukenblokje en kast gekocht. Dit bespaarde ons een hoop klustijd! We hebben alles in de bus, van keuken tot opbergruimte. Alleen douchen doen we lekker in de open lucht.”

Camper Ella en Frank
De camperbus. Foto: @webuildacampervan

Aan de bak

Toen de bus eenmaal was omgetoverd tot een waar paleisje trokken de twee richting Moliets, een Frans surfplaatsje. ”In deze fijne plaats hebben we vijf maanden vertoefd. We werkten bij Surfblend, een organisatie die surfkampen organiseert. Ik was het hoofd van de keuken en Frank verzorgde alle foto- en videocontent voor het kamp. Dat was super leuk om te doen en we hielden er ook nog iets aan over. Van de verdiensten en ons spaargeld konden we na dit avontuur nog twee maanden rondreizen.”

On the road again

Daarna raakte het spaargeld op en besloten de twee terug te keren naar Zwolle. ”We hebben de winter doorgebracht op de oprit van mijn ouders. Uiteraard in de bus, dat is ons huis.” Toch was het koppel niet van plan om lang in de Hanzestad te blijven. ”Europa heeft zoveel moois te bieden, we hadden gewoon het gevoel dat we nog niet genoeg hadden gezien. Ook benauwt het ons om te settelen, elke dag kunnen verkassen is gewoon ultieme vrijheid. Dus gingen we allebei keihard aan het werk in Nederland, om geld te verdienen en zo snel mogelijk weer op pad te kunnen. ”

Ella en Frank on the road
Foto: @webuildacampervan

De ultieme relatietest

De reis bracht het koppel naar Duitsland, Frankrijk en Spanje. Op dit moment zijn de lovebirds in het zonnige Portugal. Nu genieten Ella en Frank nog volop van het buitenleven, maar als het kouder is is de camperbus soms wel heel klein. ”We zitten constant bij elkaar op de lip en de kleinste irritaties moet je naar elkaar uitspreken; je kan namelijk niet even naar een andere kamer gaan.” Ella lacht. “Gelukkig kunnen we het heel erg goed met elkaar vinden en zijn we nog altijd verliefd.”

Ella en Frank ezel
Foto: @webuildacampervan

Mijn stadje

Ook al komt Ella op de mooiste plekken, toch blijft ze haar hart verliezen aan Zwolle. ”Het voelt echt nog steeds als mijn stadje. Ik mis de gezelligheid van de binnenstad en natuurlijk mijn lieve vrienden en familie.” Toch is het stel niet van plan om op korte termijn terug te keren naar de stad. ”We zijn constant opzoek naar nieuwe uitdagingen en willen alles ontdekken! Hoewel we steden als Barcelona en Parijs echt fantastisch vinden, zoeken we liever naar minder bekende bestemmingen. Het plan is om eerst naar Griekenland, Kroatië en Italië te gaan, maar we staan overal voor open. We doen vooral waar wij ons prettig bij voelen en zien wel wat er op ons pad komt.”

Ben je benieuwd wat Ella en Frank allemaal meemaken onderweg? Via Instagram kun je met het koppel meegluren.

Foto: @webuildacampervan
Foto: @webuildacampervan
Foto: @webuildacampervan
Foto: @webuildacampervan
huis_g5a6155

Je moet het maar durven: deze Zwollenaren vertrokken naar het buitenland

Alles in Nederland achterlaten en naar het buitenland vertrekken: veel mensen dromen ervan, maar sle...

adv.