Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Blinde vrijwilliger Jan uit Zwolle in het zonnetje gezet

Door Hilke Vos 26 juni 2018

Een grote verrassing voor de blinde Jan Meppelink (58) uit Zwolle. Sensoor, de Landelijke Luisterlijn waar Jan vrijwilliger is, deed voor hem een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee gaat een grote wens in vervulling: hij krijgt een digitaal horloge dat hem ondersteunt bij zijn visuele handicap.

Trudis Lefferts, fondsenwerver bij Sensoor: “Jan is al ruim acht jaar vrijwilliger. Hij is blind, maar redt zich prima bij ons. Hij is altijd bereid extra diensten te doen en hij staat klaar voor zijn medemens. Buiten Sensoor doet hij ook veel ander vrijwilligerswerk. Jan is een ontzettend fijn mens en we zijn dan ook verheugd hem te mogen verrassen met een Apple Watch 3. Met dit horloge kan Jan zich nog beter redden in de maatschappij.”

Verrast

Jan Meppelink (58) uit Zwolle: “Ik was zeker verrast en ben eigenlijk niet iemand die graag in de schijnwerpers staat. Toch werd ik op het podium geroepen en was ik erg blij met dit horloge waar ik veel voldoening uit ga halen!”

Sensoor Vrijwilligersdag
De Zwolse Jan wordt verrast met een horloge. ©Jelmer de Haas

Over Sensoor, de Landelijke Luisterlijn

Sensoor, de Landelijke Luisterlijn is dag en nacht bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een anoniem, gelijkwaardig gesprek. Per mail, alle dagen van de week per chat en 24/7 per telefoon. Met dank aan ruim 1.200 vrijwilligers die daarvoor training en begeleiding krijgen door deskundige beroepskrachten.

Ken of ben jij iemand die Zwollenaar van de Week wil zijn? Bericht ons of laat hieronder een reactie achter.

selena

Tof! Zwolse Selena (21) is finalist Miss Giethoorn

Van Miss Beauty van Overijssel naar finalist van Miss Giethoorn Netherlands, de Zwolse Selena Boerma...

adv.