Woon je in Zwolle en heb je een relatie? Check dan dit ego-strelende feitje

Door Mandy Veenstra 11 november 2017

Stelletjes opgelet! Kom je uit Zwolle en heb je een relatie? Dan hebben wij een leuk ego-strelend feitje voor je: in Zwolle blijken veel slimme stelletjes te wonen.

Het aandeel hoogopgeleide paren nam de afgelopen tien jaar zelfs het sterkst toe in Zwolle vergeleken met andere hoogopgeleide steden.

Veel slimme stelletjes

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat bij meer dan de helft van de Zwolse stelletjes beide partners hoogopgeleid zijn. Laten we even de cijfertjes erbij pakken. Bij 49,2 procent van de Zwolse stelletjes tussen de 25 en 45 jaar, hebben beide personen een diploma van een hogeschool of universiteit. Dat lijkt op het eerste gezicht misschien niet veel, maar toch is het een stuk hoger dan het landelijke gemiddelde van 30%.

Een logische verklaring is natuurlijk het feit dat Zwolle een studentenstad is. We staan niet voor niks in de top 15 van leukste studentensteden van Nederland. Mensen volgen hier hun opleiding en hebben daardoor ook meer kans om ook een hoger opgeleide partner te vinden.

Zwolle staat op nummer 7

Joehoe! Zwolle staat wat betreft slimme stelletjes op nummer 7 in de landelijke ranking. De meest hoogopgeleiden stellen komen uit Utrecht, gevolgd door Groningen, Amsterdam en Leiden. Dus Zwollenaren, nog voldoende uitdaging om nóg slimmer te worden!