Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van uitzendbureau naar kinderoppas: Yvonne en Ulrike helpen Zwollenaren uit de brand

Door Hilke Vos 16 maart 2020

Ze dragen graag hun steentje bij, de meiden van De Werfwinkel, een uitzendbureau in hartje Zwolle. Omdat vanwege de coronacrisis de komende drie weken alle scholen en kinderopvangen dicht zijn, bieden Yvonne en haar collega Ulrike een oppasservice aan. “We willen ons graag nuttig maken.”

Drukte op de werkvloer. Althans, voor een paar collega’s van Yvonne, want de werving voor mensen in de logistieke sector beleeft een piek. “Onze horecaklanten daarentegen trekken vacatures in”, vertelt de Zwolse. “Niet iedereen heeft het daarom even druk, vandaar dat Ulrike en ik hebben besloten om op kinderen te passen, om zo ouders ‘in nood’ te helpen. Doen we helemaal gratis.”

Alvast oefenen

Het duo heeft er zin in; de komende twee weken (en eventueel nog wel langer) kinderen entertainen. “Het is altijd de droom geweest van Ulrike om een kinderdagverblijf te starten, dus zo kan ze mooi oefenen”, lacht Yvonne. “En ik heb mijn gastouderdiploma, dus dat komt goed uit.” Uiteraard streven de meiden de hygiëneregels goed na. “Plus dat we goede gesprekken met de ouders voeren, we nemen niet zomaar alle kinderen aan. Ze mogen bijvoorbeeld niet verkouden zijn.”

De kinderen worden veelal opgevangen op kantoor, mits ze wat ouder zijn. “Hele kleine kinderen vang ik wellicht thuis op”, zegt Yvonne. “We hebben geen bedjes op kantoor natuurlijk. We zorgen voor een goede spreiding.”

Veel hulp

Inmiddels wordt hulp uit verschillende hoeken aangeboden. “Zo gaaf is dat”, jubelt de Zwolse. “Personeel van een kinderdagverblijf, een student, een juf; allemaal willen ze helpen.” Qua aanmeldingen voor de opvang van kinderen loopt het nog niet storm. “Hopelijk kunnen we veel ruchtbaarheid geven aan ons initiatief, zodat er meer aanmeldingen komen. We willen onze tijd zo nuttig mogelijk besteden en stadsgenoten helpen!”

Opvang nodig? Stuur een berichtje naar De Werfwinkel of kijk op Instagram:

Coronavirus in Zwolle: dit zijn de laatste ontwikkelingen

Het aantal besmette patiënten in Nederland loopt flink op. Ook in Zwolle is het coronavirus geconsta...
juf Maike

Zwolse juf Maike (24) treft corona-maatregelen: ‘Handen wassen is een uitdaging met 30 kleuters’

Kinderen op schoot nemen, even een handje vastpakken. Normaal dagelijkse prik voor de Zwolse juf Mai...

Meer over

Zwollenaren

adv.