Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sophie woont in voormalig studentenhuis in Zwolle: ‘Ik ben met mijn neus in de boter gevallen!’

Door Maaike van der Ploeg 4 mei 2020

Wonen in een oud studentenhuis? Dat het kan, bewijst de Zwolse Sophie, die het pand in Assendorp samen met vriend Jelmer heeft omgetoverd tot een designerwoning à la vtwonen, met ‘junglekeuken’. Het stel had wel plannen om samen te wonen, maar dat het zo snel zou gaan verwachtten ze niet. Inmiddels zijn Jelmer en Sophie druk aan het klussen in hun eigen woning in Assendorp.

”Als de laatste student weg is, ga ik verbouwen”, had Jelmer (27) gezegd, die al zeven jaar in het studentenhuis aan de Molenweg woonde. De timing kon niet beter. Toen Sophie (25) haar appartement uit moest, vertrok ook de laatste student. Samenwonen was een logische vervolgstap in hun relatie.

Veel groen

Het stel begon op 1 maart met verbouwen. ”De benedenverdieping is nu af. Over een aantal jaar nemen we de bovenverdieping onder handen”, vertelt Sophie. Een nieuwe keuken, een nieuwe houten vloer, een likje verf… ”Ik ben vooral heel blij met de openslaande deuren naar de tuin!”

De onlangs verbouwde keuken:

 

Want veel groen is voor Sophie een must.  ”Ik wilde heel veel planten in huis. Gelukkig was Jelmer het daarmee eens.” Groene vingers heeft hij niet, dus zij zorgt voor de planten. ”Lekker met mijn vingers in de aarde, daar word ik gelukkig van. Sommigen heb ik zien uitgroeien van stekje tot plant!”

Overgang

De eengezinswoning heeft vier slaapkamers, waarvan één kamer is omgebouwd tot inloopkast. De rest dient als logeerplek. Op zolder heeft de creatieve Sophie haar eigen atelier. ”We hebben genoeg ruimte, dus we zitten niet op elkaars lip.”

Veel groen!

 

Het stel woonde nog maar net samen toen Nederland in lockdown ging. Niet erg, vertelt Sophie, want ze waren toch al gewend om veel tijd samen door te brengen. ”Vanaf het moment dat we een relatie kregen, waren we bijna altijd samen”, vertelt ze. De overgang naar samenwonen voelde dus niet vreemd. ”We waren al zoveel bij elkaar… In die zin woonden we eigenlijk al samen.”

Mix

De inrichting van de woning is een mix tussen vintage en kringloopvondsten. ”De basis is in de stijl van vtwonen. Dat was eigenlijk niet de bedoeling en vinden we nu een beetje gênant”, lacht Sophie. Verder is alles in de woning ”heel erg eigen”. Zo houdt Sophie van religieuze elementen (zie bijvoorbeeld het schilderij met het katholieke icoon) en designklassiekers.

De opgezette vis en het schilderijtje met icoon:

 

”Op een replicawebsite vond ik twee stoeltjes van de ontwerpers Charles & Ray Eames. Die zijn best gewild…  Ik zeg wel eerlijk dat ze niet echt zijn”, lacht ze. Ook de opgezette vis is favoriet. ”Ik houd van gekke dingetjes!” Met de klassieke dranktafel, inclusief gouden dienblad, zijn beiden heel blij.

De klassieke dranktafel:

 

Een ruime woning én een tuin, het is volgens Sophie echt een win-winsituatie. Nu stranddagen en middagen op het terras er even niet in zitten, geniet het stel erg van hun tuin. ”Ik ben met mijn neus in de boter gevallen!”

Verder gluren…

Lees ook:

Huurstijging in Zwolle tijdens de coronacrisis: dit moet je allemaal weten

Bij huurders in Zwolle valt in deze dagen een brief van de woningbouwvereniging op de deurmat. Het o...

Wonen in vakantiesferen: het kan straks in Zwolle!

Een picknick in het groen dichtbij huis terwijl de kinderen kikkervisjes vangen in de wadi’s. De wee...

Zo gaan ondernemers in Zwolle om met drukte in binnenstad: ‘We zijn voortdurend alert!’

Steeds meer winkels in Zwolle openen weer hun deuren. Ook bij Winkelcentrum Het Eiland staan ze weer...

 

adv.