Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sjoukje werkt in Huis Assendorp: ‘Als kind wilde ik zuster worden’

Een plek waar oudere én jonge bewoners, buurtbewoners en bezoekers elkaar ontmoeten. Bij Huis Assendorp is de zorg niet alleen dichtbij, een helpende hand is zo gevonden. Voor Sjoukje is het naast haar werkplek een tweede thuis geworden.

In Huis Assendorp wonen jong en oud door elkaar: ouderen die dagelijks zorg nodig hebben, ouderen die geen zorg nodig hebben, maar ook mensen met dagbesteding én studenten. Samen eten, tv kijken of elkaar helpen met de was of boodschappen doen: er zijn allerlei mogelijkheden om samen tijd door te brengen.”Iedereen staat voor elkaar klaar”, vertelt Sjoukje. Ze werkt nu bijna twee jaar in Huis Assendorp en zit helemaal op haar plek. ”Ik voel me hier als een vis in het water.”

Tweede thuis

Eigenlijk stond het helemaal niet op de planning om op één zorglocatie te werken. ”Ik had verschillende diensten in de thuiszorg van PGVZ in Zwolle en omgeving. Ik viel regelmatig in bij Huis Assendorp. Ik kwam er altijd graag, maar vond de afwisseling ook erg leuk.”

Na de lockdown in maart werd Huis Assendorp haar vaste basis. Inmiddels voelt het als een tweede thuis. ”Mijn werk voelt niet als werk. Het is echt een onderdeel van mijn leven”, legt ze uit. ”En we hebben zo’n leuk team. Iedereen kan het met elkaar vinden en er is een hele open sfeer. We zijn er voor elkaar en kunnen altijd bij elkaar terecht.”

Nog lang niet met pensioen

Sjoukje werkt als helpende plus. Ze assisteert met de dagelijkse taken waarbij de bewoners hulp nodig hebben. ”Ik start de dag op met ze, help met wassen, aankleden en eten. Eigenlijk ben ik er voor alles wat ze nodig hebben.”

De zorg zit in haar bloed. Sjoukje werkt al sinds haar zeventiende in de zorg. ”Als kind wilde ik zuster worden. Nou, dat is wel ongeveer gelukt”, lacht ze. Ook al is ze 65, over haar pensioen wil ze nog niet nadenken. ”Thuiszitten is niets voor mij. Ik doe het met liefde, dat maakt het verschil!”

Werken in de zorg

Ligt jouw hart, net als Sjoukje, in de zorg? Wil jij aan de slag als verzorgende of verpleegkundige in de wijk of als verpleegkundige kindzorg? PGVZ heeft verschillende vacatures openstaan in de gemeente Zwolle. Klik op de oranje button om ze te bekijken!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door PGVZ – Thuiszorg, Ambulante begeleiding, Wooninitiatieven, Werk & Dagbesteding. Meer over PGVZ – Thuiszorg, Ambulante begeleiding, Wooninitiatieven, Werk & Dagbesteding ontdekken?

PGVZ – Thuiszorg, Ambulante begeleiding, Wooninitiatieven, Werk & Dagbesteding

Willemsvaart 16, Zwolle

adv.