Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lief! Zwolse Vincent zingt ‘stoepserenades’ op aanvraag

Door Hilke Vos 25 juni 2020

Liedjesschrijver en zanger Vincent Corjanus – die onlangs de single ‘Loraine’ uitbracht – is nu te boeken voor stoepserenades. Een idee dat hij bedacht in coronatijd, omdat zijn tour niet doorging. “Leuk om mensen mee op te vrolijken!”

Zijn Rock-’n-Roll Poetry-tour werd volledig gecanceld door het coronavirus. Hierdoor kwam er een onverwacht gat in de agenda van Vincent. “Ik besloot thuis het opnemen weer op te pakken”, vertelt hij. Tijdens het musiceren kreeg hij de vraag van zangeres Hedy Mutter of hij in Zwolle stoepserenades wil gaan geven, voor het goede doel. Hedy startte in Deventer dit initiatief onder de naam Muziek voor Goed. “Een geweldig idee, ik twijfelde geen moment. In deze rare coronatijden wil ik iets kunnen betekenen. Waarom zou ik niet op aanvraag bij mensen op de stoep komen zingen? Mensen mogen een vrijwillige bijdrage schenken die ik weer doneer aan een goed doel.”

Hoe boek je Vincent?

Dit kan op verschillende manieren. Hij kan bijvoorbeeld bij jou op de stoep, in de tuin of op het balkon komen spelen en zingen. Misschien wil je een geliefde verrassen of heb je niets te vieren en vind je live-muziek gewoon wel weer even verfrissend. App of bel, of check deze site voor meer info.

Binnen de regels

De Zwollenaar zingt ook voor grotere groepen, binnen de regels van het RIVM. Daarbij is er een mogelijkheid om een donatiepot te plaatsen. Want, de helft van de opbrengsten gaat naar de muzikant en de andere helft naar een goed doel naar keuze. “Er is altijd hulp nodig”, zegt Vincent. “Voorgoed. Op verschillende plekken. Welk goed doel je wilt steunen kies jij daarom zelf.”

Check deze website voor meer informatie en prijzen: www.muziekvoorgoed.nl

Meer over

Zwollenaren

adv.