Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Rick: ‘Hier bakken ze de beste patat van Zwolle’

Door Maaike van der Ploeg 17 oktober 2020

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerbeste plekken. Deze week tipt Rick zijn favoriete hotspots in Zwolle.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Even voorstellen

Rick aan het werk in De Stadkamer, één van zijn favoriete plekken in Zwolle | Eigen beeld

Rick is 26 jaar en woont in de Zwolse wijk Diezerpoort. ”Ik ben acht jaar geleden voor mijn studie in Zwolle komen wonen. Ondanks mijn grote reislust ben ik er niet meer weg te krijgen!” Naast muzikant en concentratiecoach is hij een echte levensgenieter.

Strikbeats

strikbeats zwolle
Foto via Facebook

”Ik kom hier elke woensdagavond om met mijn band Chef Defect te oefenen! Strikbeats heeft alles wat je als band nodig hebt, en last but not least een geweldige pingpongtafel. Ik denk dat ik er al acht jaar kom. Met mijn eerste band in Zwolle, Red Beard Funk Circus repeteerden we hier namelijk ook. Strikbeats zat toen nog op de oude locatie. Ik vind het indrukwekkend hoe eigenaar Rick Strik de geweldige sfeer mee heeft genomen naar het nieuwe pand in de Marslanden.”

De Stadkamer

stadkamer-zwolle
Foto | Stadkamer Zwolle

”Hier is de sfeer altijd ontspannen en je kunt er vanalles doen. Zelf vind ik het erg fijn om er op mijn laptop te werken en om af en toe lekker te bladeren door de reisboeken die ze hebben. Als student kwam ik al in De Stadkamer om mijn studie af te ronden. Nu mag ik hier op donderdagavond 12 november zelfs mijn eerste lezing als concentratiecoach geven. Daar ben ik natuurlijk super blij mee, want het is er de perfecte plek voor.”

Jacks Music Bar

Jacks Music Bar
Foto | Facebook Jacks Music Bar

”Een bar zoals er geen één is in Zwolle. Ze draaien altijd goede muziek! Jacks staat bekend om livemuziek, maar ook zonder is dit nog steeds mijn favoriete kroeg. Laten we hopen dat we hier snel weer bandjes kunnen kijken.”

Park Potgietersingel

parkpotgieterzwolle
Stadspark in Zwolle | Foto: indebuurt Zwolle

”Je kent het wel, dat park bij de Sassenpoort bij de brug. Heerlijk om in de zomer te liggen, maar ook in de herfst erg mooi. Kleedje mee, muziek mee, eten en drinken, en gaan! Hier kan ik op een vrije dag rustig uren achter elkaar doorbrengen. Als ik in De Stadkamer zit, breng ik hier trouwens ook vaak mijn pauze door. Super chill!”

Cafetaria Alberto

cafetaria-alberto
Foto | Google Maps

”Cafetaria Alberto zit bij mij om de hoek. Hier bakken ze naar mijn mening de beste patat van Zwolle. Op brakke dagen denk ik dus onmiddellijk aan Alberto. Vind het ook tof dat ze een ruim assortiment aan vegetarische snacks hebben. En je proeft het verschil niet eens! Ik heb in ieder geval geen excuus meer om voor de vleesvariant te kiezen. Man, ik krijg al honger terwijl ik dit schrijf…”

Lees ook:

Zwolse Kirsten deelt real-life camperavonturen op Insta: ‘Poepen op emmers is minder leuk’

Alsof ze voor elkaar gemaakt waren. Toen de Zwolse Kirsten camper 'Destiny' aan zag komen rijden wis...

Toen in Zwolle: genieten van ons prachtige station

Kijken naar ons mooie stationnetje, wie vindt het nou niet leuk? Het hele gebied rondom station Zwol...

Zwolse kunstenaressen Monique en Titia: ‘We delen lief een leed en nu ook een bundel’

De Zwolse Monique Huisman en Titia Huisman leerden elkaar dertien jaar geleden kennen op het schoolp...
everydaybread-zwolle

Sneak peek: alvast binnengluren bij de gloednieuwe Everyday Bread & Coffee

Naast de zaken in Assendorp en Hattem, opent Everyday Bread & Coffee nu ook in het centrum van Zwoll...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Zwollenaren

adv.