Leuk volgens local Jeanne: ‘In mijn tienerjaren heb ik talloze fotoshoots gehouden in het Schellerpark’

Door Merel Revet 22 december 2018

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerbeste plekken. Deze week tipt de Zwolse Jeanne haar favoriete hotspots in Zwolle.

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

Wij stellen aan u voor…

De 25-jarige Jeanne is geboren en getogen in Zwolle Zuid,  ze heeft op kamers gewoond in Assendorp en heb momenteel woont ze in een appartement in Dieze. Ze is Graphic Designer, studeert Social Work en werkt als Webcare Agent. Ze houdt van lezen en schrijven, kijkt graag films en series, luistert veel muziek en heeft een passie voor (natuur)fotografie. Daarnaast haalt ze veel plezier uit schilderen, tekenen en geniet bovenal van alles dat het leven te bieden heeft! Vandaag deelt zij haar favoriete plekken in Zwolle.

Het Refter

Refter
Foto: Jeanne Janssen

”Het Refter is een eeuwenoude monniken-eetzaal (vanwaar ook de naam) die door de jaren heen voor diverse doeleinden is gebruikt. Eind 2016 is het pand gerenoveerd en omgebouwd tot een stadscafé en –restaurant. Het Refter heeft een bierkaart waar je u tegen zegt; meer dan 200 speciaalbieren op tap en fles. Ik heb er een tijdje in de bediening gewerkt en die bierkaart uit je hoofd leren was nogal een uitdaging… Ik ben er nu graag als gast te vinden. Want of je nou met twee of twintig mensen bent, het is er altijd gezellig. Plus ze hebben een wijntap. Need I say more?”

Een avond stappen met?

Jeanne Janssen_Uitgaan
Foto: Jeanne Janssen

”Al meer dan een decennium ben ik in de kroegen van Zwolle te vinden en nog steeds is een stapavond met vriendinnen top. Wel merk ik dat ik die avondjes doorhalen niet meer zo goed trek als ik een paar jaar geleden deed, waardoor ik het tegenwoordig wat rustiger aan doe en iets minder te vinden ben in de Voorstraat. Een avond thuis zitten met vriendinnen en een flesje wijn is dan ook wel fijn; het verschil tussen vijftien en vijfentwintig is soms toch iets groter dan ik zou willen, haha. Toch geniet ik er enorm van om zo nu en dan een kroegentocht te doen tot in de late uurtjes. Echter enkel als ik de volgende dag vrij ben. Ook vind ik het erg leuk om eens in de zoveel tijd een festival te bezoeken.”

Vecht- en IJsseldelta

Foto: Jeanne Janssen

”Rondfietsen door de Vecht- en IJsseldelta vind ik de ultieme manier om uit te waaien en daardoor te ontspannen. Met aan de IJsselkant de Veluwe binnen handbereik en aan de Vechtkant de polder, is de omgeving overal anders in elk seizoen. Als kleuter ging ik al vaak met het pontje naar Hattem en nog steeds ben ik graag aan beide kanten van de IJssel te vinden. Ook is het als liefhebber van fotograferen een genot om de zonsondergangen vast te leggen vanaf de dijken rondom Zwolle.”

Schellerpark

Foto: Jeanne Janssen

”Het Schellerpark is mijn favoriete plek in Zwolle, omdat ik daar in mijn jeugd veel heb doorgebracht. Ik liet er de hond uit, ging naar wijkboerderij De Schellerhoeve om de dieren te verzorgen, maakte hutten in het toen net geplante bos, zwom in de sloot tijdens Jeugdland, skeelerde er op los op de skatebaan (met botbreuk inbegrepen) en heb er in mijn tienerjaren talloze fotoshoots gehouden. Het is een park waar ik veel herinneringen heb liggen.”

De binnenstad

Foto: Jeanne Janssen

”De binnenstad als geheel is ook een favoriet, omdat ik me daar overal thuis voel. Eigenlijk alles binnen de Zwolse grachten vind ik fantastisch, omdat ik Zwolle als stad ontzettend mooi vind. De authentieke sfeer met de Sassenpoort, de stadsmuur, de Peperbus en de eeuwenoude huisjes: gewoon een plaatje.”

Wil jij jouw favoriete plekken delen?

Wil jij net als Jeanne jouw favoriete spots in Zwolle delen (dit mag ook voor de camera)? Laat het ons weten en wij nemen contact met je op.

 

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.