Leuk volgens local Inyoung: ‘Bij BaiYok hebben ze echt Aziatisch eten’

Door Merel Revet 14 september 2018

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerbeste plekken. Deze week tipt de Zwolse Inyoung haar favoriete hotspots in Zwolle.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Wij stellen aan u voor

Inyoung
Foto: eigen foto

De Zuid-Koreaanse Inyoung kwam in 2014 naar Zwolle om een minor te doen op Windesheim en plakte er gelijk een half jaar aan vast om stage te lopen. Zwolle veroverde zo’n speciaal plekje in haar hart dat ze twee jaar geleden besloot te emigreren. Inmiddels is ze flink vernederlandst, ze spreekt een beetje Nederlands, is groot fan van Nijntje en dol op andijviestamppot. Vandaag deelt zij haar favoriete plekken in Zwolle.

BaiYok

BaiYok
Foto: Facebook BaiYok

”BaiYok vind ik echt super tof omdat het eten echt heel erg lekker is. Ze gebruiken echt Aziatische ingrediënten voor het bereiden van de maaltijden en dat is fijn. Eindelijk een restaurant dat geen vernederlandste Aziatische gerechten serveert. BaiYok voor thuis is ook ideaal, de prijzen zijn betaalbaar en de gerechten heerlijk.”

Thais restaurant BaiYok thaise restaurants

nu gesloten17:00 - 22:30

Diezerpoortenplas 3, Zwolle

Bekijk meer:thaise restaurants

Waanders

waander-in-de-broeren-zwolle
Foto: Waanders In de Broeren

”Een boekenwinkel in een gerenoveerde kerk vind ik sowieso al een intrigerend concept. Ik hou echt heel erg van het café in Waanders omdat de sfeer zo gezellig is. En ze hebben een aantal tafels met een klein leeslampje en dat is ideaal als je een boek wilt lezen.”

Waanders In de Broeren boekhandels

nu gesloten09:30 - 18:00

Achter de Broeren 1-3, Zwolle

Bekijk meer:boekhandels

Brasserie de Hofvlietvilla

Hofvlietvilla
Foto: Facebook Hofvlietvilla

”De Hofvlietvilla is vooral heel tof vanwege de locatie en het prachtige uitzicht. Altijd als vrienden uit Korea langskomen in Zwolle neem ik ze mee naar dit restaurant. Het eten is lekker, en de service is goed. Heel leuk om in pand te zijn wat zo ontzettend veel geschiedenis heeft en tegelijkertijd lekker te eten.”

Brasserie De Hofvlietvilla restaurants en horeca

nu gesloten10:00 - 23:00

Pannekoekendijk 6, Zwolle

Bekijk meer:restaurants en horeca

Pistache

Foto: Facebook Pistache

”Dit is een onwijs hippe en trendy winkel. Als je iets zoekt wat niet zo gebruikelijk en mainstream is deze winkel een hele toffe spot. Voor mij is het een hele fijne plek om inspiratie op te doen en mijn ogen te openen.”

Pistache woonwinkels

nu gesloten09:30 - 17:30

Eiland 12, Zwolle

Bekijk meer:woonwinkels

Villa Suikerberg

VillaSuikerbergZwolle
Foto | Villa Suikerberg

”Villa Suikerberg heeft lekker eten en het gebouw is heel erg mooi. Het personeel is ontzettend professioneel en ze weten precies wat ze doen, ook in de keuken. Verder hangt er een onwijs gezellige sfeer.”

Ben jij een Zwollenaar en wil jij graag in deze rubriek staan en je favo hotspots met Jan en alleman delen? Trek dan aan onze mouw, nemen wij contact met je op.

Villa Suikerberg lunch

nu gesloten09:30 - 18:00

Potgietersingel 1-A, Zwolle

Bekijk meer:lunch
kinder boerderij

Leuk volgens local Merel: ‘Als ik de peperbus zie, dan weet ik dat ik thuis ben!’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerbeste ple...
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Zwollenaren