Leuk volgens local Bart: ‘Het is grappig om blote Adam te bellen!’

Door Merel Revet 8 december 2018

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerbeste plekken. Deze week tipt de Zwolse Bart zijn favoriete hotspots in Zwolle.

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

Wij stellen aan u voor…

Foto: Eigen foto

De Zwolse Bart is (bijna) altijd in de binnenstad te vinden. Hij woont niet alleen in het hart van Zwolle, maar is ook voorzitter van de Bewonersvereniging Binnenstad Zwolle. Bart werkt in vastgoed en is actief bij Expats Zwolle. Als oprichter van deze groep heeft hij een community gecreëerd met maar liefst 400 expats (buitenlanders die in Nederland wonen en werken). In zijn vrije tijd gaat hij graag even de stad in om bij één van de Zwolse horecagelegenheden langs te gaan. Vandaag deelt hij zijn favoriete hotspots.

Favoriete café

hetbeugeltjezwolle
Foto: Facebook Café Het Beugeltje

”Café Het Beugeltje is mijn home away from home. Een echte stamkroeg voor binnenstadbewoners waar je in de zomer heerlijk op het terras kan zitten en in de winter lekker knus binnen in de prachtige toren. Hier heb ik heel wat bijzondere avonden meegemaakt.”

Blote Adam

stadhuiszwolle
Foto: gemeente Zwolle

”Het standbeeld van Adam voor het stadhuis vind ik erg mooi. En super grappig, op de sokkel staat een telefoonnummer, als je dat belt krijg je ‘Adam’ aan de lijn met een heel grappig verhaal over hoe hij al jaren bloot in het centrum van Zwolle staat. Echt een keer bellen, super grappig.” 

Bistro Bonne Femme

bistrobonnefemmezwolle
Foto: Facebook Bistro Bonne Femme

”Mijn favoriete restaurant is Bonne Femme. Het voelt als thuiskomen als ik weer eens bij Rachel en Nancy aan tafel mag, de dames zorgen goed voor mij met al hun heerlijke huisgemaakte gerechten.”

De Binnenstad

uitzicht-vanaf-de-peperbus
Foto: indebuurt

”Ik woon in de binnenstad en ik moet zeggen dat dit ook meteen mijn favoriete plek in de stad is. Zeker als je alleenstaand bent zoals ik, is de binnenstad te gek, alles is op loopafstand en je hoeft je hier nooit te vervelen. Het centrum van Zwolle is eigenlijk een dorpje binnen de grachten waar iedereen elkaar kent, bewoners en ondernemers. Elke vierkantenmeter binnen die grachten voelt voor mij eigenlijk als thuis.”

Borrelen bij Bapas

Bapas, hapjes
Foto: Facebook Bapas

”Bapas vind ik een geweldige plek om te borrelen, geweldige borrelhapjes maar ook heel veel speciaal biertjes. Allemaal net even wat anders. Daarnaast hebben ze een heel fijn winter terras waar je zelfs met koud weer prima buiten kan zitten.”

Wil jij jouw favoriete plekken delen?

Wil jij net als Bart jouw favoriete spots in Zwolle delen (dit mag ook voor de camera)? Laat het ons weten en wij nemen contact met je op.

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.