Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kijkers moeten stiekem toch wel lachen om Zwolse dakloze Sunil

Door Hilke Vos 2 december 2019

We zijn helemaal fan van Beau’s nieuwe RTL-programma De Sleutel. Erg boeiend om te zien, al helemaal omdat je de Zwolse dakloze Sunil (42) op de buis spot, die ontzettend veel (bier) drinkt en in de natuur plast. Hij weet ons te raken, maar zorgt ook voor hilarische momenten.

In de spraakmakende RTL-serie zie je wekelijks Zwollenaar Sunil, een dakloze die heel veel drinkt (lees: vijftig biertjes per dag) en verbaal erg agressief is. Vroeger is hij veel misbruikt en daardoor heeft hij een trauma opgelopen. Hij vertelt zelfs dat hij het liefst op straat slaapt en niet meer wakker wil worden.

Emotioneel

Sunil krijgt op een gegeven moment een sleutel van een huis en hij wordt prompt emotioneel zodra hij doorheeft dat het menens is. De Zwollenaar dacht dat hij werd gevolgd door de camera voor een documentaire. Op het moment dat hij zijn huisje ziet is hij ontzettend blij en geeft presentator Beau een knuffel. “Serieus? Shit man. Serieus?” Fantastisch, toch?

Grappige opmerkingen

Mensen leven met hem mee en zijn geroerd door zijn uitspraken. Maar hoewel de situatie van Sunil natuurlijk allesbehalve om te lachen is, zorgt hij toch voor hilarische momenten én een stukje luchtigheid. Zo is in één van de afleveringen te zien dat hij voor de rechter moet verschijnen (het liefst onder het genot van een biertje). De rechter zegt dat het strafblad van Sunil maar liefst vijfentwintig pagina’s telt, waarop de Zwollenaar – heel gevat – reageert: “Ja, maar jullie schrijven alles zo uitgebreid, dus dat is logisch dat het er vijfentwintig zijn.”

Wat reacties op Twitter:

sofa

8 x nieuwe huizen op Funda waar je eigenlijk zó in kunt

Mooie huizen in Zwolle? Echt wel, kijk maar eens wat voor leuks er te koop staat in de stad op dit m...

Zwolse Mysteries: wat betekent eigenlijk ‘Lutteke’ in Luttekestraat?

Zwolle heeft best veel bijzondere straatnamen waar leuke verhalen achter schuilen, zoals de Luttekes...
bagels en beans zwolle (1)

Bij deze zaken in Zwolle kun je lunchen onder de 5 euro

Je hebt totaal geen zin om ’s morgens je eigen boterhammen te smeren, maar uitgebreid buiten de deur...

adv.