Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kattencafé Skatjes rustiger dan voor de coronacrisis: ‘Maar we blijven positief’

Door Hilke Vos 30 juni 2020

Met een poes op schoot genieten van een appetijtelijke lunch? Kan bij Kattencafé Skatjes, dat alweer een maand draait, na de bekende coronasluiting. Toch blijkt het lastig om weer op te krabbelen. “Het voelt nu een beetje alsof we weer opnieuw moeten beginnen.”

Kattencafé Skatjes, een poezenwalhalla, lunchroom en shop in één, is een initiatief van Corinna Schat, die samen met haar compagnon Hedwig Strikkers de zaak runt, alweer bijna een jaar nu. De eerste maanden na de opening waren succesvol, tot maart. “Er kwamen zoveel leuke mensen en we kregen allemaal positieve reacties”, vertelt Corinna. “En toen kwam de coronacrisis en moesten we dicht.”

Verbouwing

Een dag na de sluiting namen de twee de katten uit de zaak mee naar huis. Corinna: “Dat was voor gezelliger voor ze. En we konden zo besparen op energiekosten.” Toch besloot het ondernemersduo na de eerste versoepelingen de shop alvast weer te openen. “We hebben heel veel mondkapjes met kattenprintjes genaaid voor de verkoop. Daarnaast verkochten we koffie- en taart-to-go.” Ook was er tijd voor een nieuwe menukaart én een kleine verbouwing: een extra sluis zodat de voordeur open kan staan en het kattencafé voorzien is van betere ventilatie.

Rustiger

En toen kwam het startsein vanuit het kabinet om op 1 juni volledig open te gaan. Corinna en Hedwig konden niet wachten, al vonden ze het ook spannend. “Toch die maatregelen hè”, zegt Hedwig. “Door die anderhalve meter mogen er maar vijftien mensen per keer naar binnen. We hebben besloten daarom om zeven dagen per week te draaien, in plaats van vijf.” Ook kwam er een klein terras bij, om zo meer zitplek te creëren. Toch zit het de twee niet mee. “Het blijft een beetje rustig. Voorheen moesten we vaak mensen teleurstellen, omdat we binnen geen plek meer hadden. Nu, met veel minder tafels, is er toch altijd een tafeltje vrij. Het voelt een beetje alsof we weer opnieuw moeten beginnen.”

kattencafe
Foto | indebuurt Zwolle

Corinna en Hedwig balen dan ook van de opgelegde coronaregels. “We snappen waarom het zo is hoor, maar vijftien mensen per keer toelaten is niet rendabel voor ons. Verplicht reserveren hoeft straks gelukkig niet meer, maar het is wel handig als je zeker wilt zijn van een plekje. En je handen desinfecteren moest bij ons altijd al!”

Eenjarig bestaan

Ondanks alles blijven de twee toch positief. “De gemeente steunt ons en van onze lieve gasten hebben we tijdens de sluiting donaties ontvangen en zijn er acties bedacht om ons te helpen”, vertelt Corinna. “Ook de huurbaas wilde meedenken. Hartverwarmend! En thuis hebben we volop genoten van onze lieve katten. Zo zijn we die moeilijke tijd toch goed doorgekomen.” Hedwig: “Het geeft ons kracht om weer lekker door te gaan en plannen te maken. In augustus staat de eerste workshop op het programma én gaan we ons eenjarige bestaan vieren. Inclusief katten!”


Meer over Kattencafé Skatjes ontdekken?

Kattencafé Skatjes lunch

Vandaag gesloten

Korte Smeden 18 , Zwolle

Bekijk meer:lunch

Lees ook:

Zwolse kapperszaak

Deze Zwolse kapperszaak is uitgeroepen tot beste van de provincie

Tof nieuws van Zwolse bodem, want Ben’s Barbershop in Zwolle-Zuid is met de meeste stemmen provincie...

Zwolse Sonny trouwt in coronatijd met Braziliaanse liefde: ‘Het feest halen we nog wel in’

Een ontmoeting via een datingsite en anderhalf jaar later voor het altaar staan en het ja-woord geve...

Waarom dit een goed moment is om je eerste huis te kopen

Het is best spannend, het kopen van een eerste huis. Helemaal in crisistijd! Hoe fijn is het dan als...

adv.