Jep, 12 x grote ergernissen van Zwollenaren die in de binnenstad wonen

Door Hilke Vos 20 maart 2019

Oké, eigenlijk mag je niet klagen als je èn in Zwolle woont en dan ook nog eens in de binnenstad. Met alle winkels op een steenworp afstand en de beste evenementen om de hoek heb je genoeg redenen om dol te zijn op je centrumwoning. Maar wees eerlijk: soms, héél soms, verlang je wel naar een lekker rustige woonwijk…

Pagina 1 / 13
⟵ swipe swipe ⟶

Dat verrekte draaiorgel

Het draaiorgel in de binnenstad hoort helemaal bij onze stad. Maar moet dat ding onder je slaapkamerraam op de zaterdagochtend terwijl je lekker probeert uit te slapen? Best wel irritant soms, om eerlijk te zijn, én niet zo goed voor je nachtrust.

Geklus om de hoek

anne max
Foto | indebuurt Zwolle

In de Zwolse binnenstad staat best wat op de planning qua nieuwe projecten, zoals de transformatie van het Katwolderplein, de bouw van woningen op de plek van discotheek X-Ray en de nieuwe Anne&Max aan de Sassenstraat. Zorgt voor herrie de komende tijd, niet altijd even leuk. Wordt wel mooi straks, dat zeker!

anne max

6 x grote veranderingen in de binnenstad van Zwolle

Oh, wat gebeurt er toch altijd veel in het centrum van Zwolle! Maak je borst maar nat, want er komen...

Waar moet je met je auto heen?!

Dit is niet bepaald een Zwols probleem, want in heel Nederland is parkeren in de binnenstad behoorlijk duur. Je bent een hoop geld kwijt, of je zet je auto buiten de stad. Bovendien is er vaak geen plek in het centrum, niet ideaal dus. Als binnenstadbewoner weet jij daarom maar al te goed dat je beter de fiets kan pakken (en gelukkig hebben we wel een hoop gratis fietsenstallingen!).

parkeren-zwolle

Parkeren in Zwolle, waar doe je dat en wat kost het?

Heb je eindelijk je auto de Zwolse binnenstad in gemanoeuvreerd, moet je hem óók nog eens ergens zie...

Wildplassers

Plassen in een plaskruis. Foto | ANP

Gatver, aan de geur van urine kunnen we maar niet wennen. Deze heren doen het zoals het hoort. Maar er zijn ook veel dronken mensen die gewoon tegen je voordeur aan plassen, puur omdat ze de plaskruizen niet meer kunnen vinden. Balen!

openbare-toiletten-zwolle

MAG DAT: Poepen in de bosjes in Zwolle

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

Het uitgaanspubliek in het weekend

Mocht je van stappen houden: hoe fijn is het om dicht bij je favo kroeg te wonen (rollend naar huis, letterlijk). Het is minder leuk als jij de volgende dag vroeg op moet en de halve stad om vier uur ’s ochtends dronken langs je raam zwalkt. Had je net zo goed zelf ook kunnen gaan stappen!

De pinguïnloop op zaterdagmiddag

Mensen gaan naar de binnenstad om te winkelen. Logisch, daar is de binnenstad voor. Maar als je snel ergens heen moet en iedereen om je heen loopt stapvoets als een pinguïn door de stad te windowshoppen kan dat best irritant zijn. Vooral als mensen met tien op een rij op slaktempo zich voortbewegen.

Met je fiets door de stad

Altijd fijn als mensen gaan klagen dat je op een drukke dag niet met je fiets door de stad moet gaan. MAAR IK WOON HIER! En die fiets moet toch mee naar huis. Vergeet alleen niet dat je door sommige Zwolse straten echt niet mag fietsen, daarmee bespaar je jezelf flinke boetes.

Fietscoach Zwolle

Fietscoach Douwe: ‘Nog steeds zetten veel mensen de fiets voor de McDonald’s’

"Soms stallen mensen de fiets recht voor het knalgele bord. Dat is dan eigenlijk heel grappig." Fiet...

Grote boodschap

supermarkt-anp
Foto | ANP

Nee, geen grote boodschap op de wc. We bedoelen eigenlijk: voor een hele week boodschappen doen bij de supermarkt. Probeer die tassen maar eens mee naar huis te nemen op je gammele fietsje, tussen alle winkelende pinguïns. Gelukkig zit er – naast een Spar – sinds vorig jaar nóg een nieuwe supermarkt in het centrum:

coop-vandaag-zwolle

Coop Vandaag opent – jawel – vandaag de deuren in Zwolle

Leegstand in het Maagjesbolwerk in hartje Zwolle? Nu niet meer, want een groot gedeelte is opgevuld ...

Verleiding om geld te spenderen

Met al die superleuke winkels en horecatentjes is het erg verleidelijk om elke dag lekker uit te gaan lunchen. Of om ’s avonds een paar tientjes neer te leggen voor een lekkere maaltijd in dat ene leuke restaurantje. Wonen in de Zwolse binnenstad is dus niet altijd goed voor je portemonnee!

heidy-koning

5 x verstopte winkels in Zwolle

Shoppen in Zwolle is hartstikke leuk! Vooral in van die verborgen pareltjes die je misschien nog hel...

De vuilnismannen in de vroege ochtend

Dat afval blijft écht nog wel even staan hoor, ROVA. Jullie mogen best stiekem om een uurtje of tien langskomen. Half acht is wel een beetje aan de vroege kant, toch?

Ronkende vrachtwagens

Lekker op de maandagochtend, TOOT TOOT, ronkende vrachtwagens. Niet iedereen is er groot fan van maar het is misschien een nodig kwaad. Die winkels moeten toch bevoorraad worden en dat is vrij pittig op de bakfiets!

Die lawaaierige Peperbus

De Peperbus is ons er eentje: elk half uur slaat hij vrolijk, ook in de nacht. En tussen negen en negen… elk kwartier riedeltjes!

What else?

Hebben wij nog ergernissen gemist? Laat een reactie hieronder achter of trek aan onze mouw (niet letterlijk, graag).

de-grote-markt

Vet! Er komt een Escape Tour door Zwolle

Vergeet die overdekte escape rooms. In Zwolle kun je nu in de open lucht op zoek naar de geheime uit...
Pagina 1 / 13
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Zwollenaren

adv.