Jean-Pierre (31) uit Zwolle deed mee aan Lang Leve de Liefde: ‘Mijn date had achteraf spijt van haar keuze’

Jean-Pierre Lang Leve de Liefde
Jean-Pierre Roosberg. Foto: Jean-Pierre Roosberg.

“Ik ben toe aan huisje, boompje, beestje. Ik zoek een vrouw die loyaal is, waarmee ik verhalen kan delen. En misschien zelfs kan trouwen”, zei Jean-Pierre Roosberg (31) deze week in het tv-programma Lang Leve de Liefde. In de populaire dateshow zocht de Zwollenaar naar de ware liefde. Zijn match: leeftijdsgenoot Jaleesa. Of het iets tussen hen geworden is?

Eerst even naar het begin. De Zwollenaar werd voor Lang Leve de Liefde – een liefdesexperiment waarin singles elkaar leren kennen in minimaal 24 uur en maximaal vier dagen – opgegeven door een vriendin. “We zaten beiden in een break-up en trokken veel met elkaar op. Ze zei tegen mij dat ze zich ging inschrijven voor het tv-programma. Of ze mij ook mocht inschrijven. Eerst zei ik nee, toen ja. Doen we gewoon voor de grap.”

‘Ik ben een gezellige toevoeging aan je avond’

Zijn vriendin nam het voortouw en vulde een omschrijving van Jean-Pierre in. “Het begon met teksten zoals: ‘Ik ben Jean-Pierre, ook wel JP. Ik ben een tropische verrassing en gezellige toevoeging aan je avond, en soms bijna één met je meubilair. Ik heb een enorme passie voor sport en dansen. Ook maak ik graag grapjes.’ Nu moet je vanwege mijn naam niet denken dat ik een pittig woordje Frans spreek”, zegt hij met een knipoog.

Een paar dagen later belden de programmamakers. Of Jean-Pierre van daten houdt. “Ik zei nee, ik heb er een hekel aan. Maar toen vroegen ze of ik het als sociaal experiment leuk vind. Misschien krijg ik dan antwoord op vragen waarnaar ik op zoek ben. Ik liet mij overhalen en ging ik het avontuur aan.”

Meisjes met rode haren

Het resultaat van zijn date-avontuur was op dinsdag 21 en woensdag 22 juni op SBS6 te zien. In het tv-programma zegt de Zwollenaar dat hij een vrouw zoekt die avontuurlijk en open-minded is, tegengas geeft en een ’tikkeltje anders is dan de rest’. Jean-Pierre is altijd gecharmeerd van blondines en brunettes, maar vindt meisjes met rode haren ook leuk. Hij heeft geluk: zijn date is leeftijdsgenoot Jaleesa.

Hoewel de date best soepeltjes gaat, doet de Zwollenaar een onthulling. “In mijn beleving zijn mensen niet monogaam”, vindt hij. “Een open relatie zou ik nooit uitsluiten, maar dan meer op een oudere leeftijd, als je echt bent uitgespeeld.” Jaleesa’s gezicht vertrekt: “Interessant”, zegt ze. Daarna bloeit hun date niet meer op en besluit ze het avontuur niet te verlengen. “Ik vind het jammer dat het zo moet”, zegt Jean-Pierre, vlak voor het afscheid. “Je had ook kunnen vragen wat ik daarmee bedoel”, waarmee hij refereert naar zijn kijk op een open relatie. Meer zit er niet in: zowel Jean-Pierre als Jaleesa vertrekken als vrijgezel naar huis.

‘Verveelt je relatie? Maak het bespreekbaar’

Terugkijkend op zijn avontuur is Jean-Pierre tevreden hoe hij door de programmamakers is neergezet. Hij vindt alleen dat hij zijn visie op monogamie niet goed kon uitleggen. “Ik hoor vaak om mij heen dat wanneer je ouder wordt, dingen in een relatie vervelen. Wanneer je dat bespreekbaar maakt en je zo je wensen invult, vind je vast een uitweg. Dan hoef je bijvoorbeeld niet vreemd te gaan. De meesten zeggen wel dat ze monogaam zijn, maar als het erop aan komt, trappen ze allemaal in de val”, meent Jean-Pierre.

Overal zijn verleidingen, stelt de Zwollenaar. “Op reclameborden zie je Secondlove en in mijn DM (Direct Messages, red.) krijg ik berichten van vrouwen die getrouwd zijn. Hoe kan ik nog denken dat wij in Nederland monogaam kunnen zijn.”

Spijt

Toen Jean-Pierre bij het afscheid met zijn date Jaleesa zijn kijk op monogamie toelichtte, had ze volgens hem spijt. “Ze was hier best verdrietig over en ik troostte haar. Dat staat niet op beeld. Later zochten we contact met elkaar en gaf ze aan dat ze spijt van haar keuze had. Ze vond me oprecht een leuke jongen.”

Als hij nog een keer gevraagd wordt voor een dateprogramma als Lang Leve De Liefde, doet hij niet weer mee. “Ze verwachten veel van je, maar je krijgt er weinig van terug”, vindt hij. Zo was de date volgens Jean-Pierre in werkelijkheid bijna 48 uur in plaats van 24 uur. “Ik gaf zoveel energie en ondernam activiteiten met haar. We speelden bijvoorbeeld darten, sjoelen, tafeltennis en tafelvoetbal en deden een stuk of vijf kletspot-vragen. We gingen ook in de hottub, deden karaoke, kookten samen en dansten. Ik zag er niks van terug. Voor de rest ben ik wel goed neergezet.”

Lang Leve de Liefde terugzien

Ondanks dat het Jean-Pierre geen liefde van zijn leven opleverde, is hij wel een date-ervaring rijker. “Het was een leuk avontuur en daar ben ik Lang Leve de Liefde erg dankbaar voor.”

Zijn date-avontuur in Lang Leve de Liefde kun je hier en hier (aflevering 2) terugzien.

Lees ook:

Meer in deze categorie

Zwollenaren

Ga naar “Bert (66) en schoonzoon Hans (39) delen Zwolse volkstuin: ‘Heerlijk om naast onze baan buiten te zijn’”

Bert (66) en schoonzoon Hans (39) delen Zwolse volkstuin: ‘Heerlijk om naast onze baan buiten te zijn’

volkstuin
Ga naar “Zwollenaar Luuk (10) haalde het Jeugdjournaal met zijn wheelies: ‘Ik oefen elke dag’”

Zwollenaar Luuk (10) haalde het Jeugdjournaal met zijn wheelies: ‘Ik oefen elke dag’

Luuk wheelie
Ga naar “Lief! Zwolse kapper Virgil geeft dakloze Björn gratis knipbeurt: ‘Ik zoek hem nu elke zaterdag op’”

Lief! Zwolse kapper Virgil geeft dakloze Björn gratis knipbeurt: ‘Ik zoek hem nu elke zaterdag op’

Bjorn zwolle

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Volkswagen-bus tent € 69,95”

Volkswagen-bus tent € 69,95

 • Geldig t/m 9 augustus 2022
Ga naar “La Maison Rêve dekbedovertrek € 8,95”

La Maison Rêve dekbedovertrek € 8,95

 • Geldig t/m 9 augustus 2022
Ga naar “Satisfyer van € 24,99 voor € 12,50”

Satisfyer van € 24,99 voor € 12,50

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Dekbedovertrek* vanaf € 11,99”

Dekbedovertrek* vanaf € 11,99

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Dolce Bella singlet € 3,39”

Dolce Bella singlet € 3,39

 • Geldig t/m 9 augustus 2022

Vacatures

Ga naar “Hospitality medewerker”

Hospitality medewerker

 • bijHanZ
 • Fulltime
bijhanzzwolle

Topper

Ga naar “Junior monteur”

Junior monteur

 • Veneta.com
 • Fulltime
Veneta Zwolle vacatureVeneta Zwolle vacature

Topper

Ga naar “Afwasser”

Afwasser

 • Librije
 • Fulltime

Topper

Ga naar “doktersassistent huisartsenpraktijk”

doktersassistent huisartsenpraktijk

 • Randstad
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Horeca Team Manager”

Horeca Team Manager

 • IKEA B.V.
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Het Land van OAK – wijnfestival mét biertuin, buitenbios en meer”

Het Land van OAK – wijnfestival mét biertuin, buitenbios en meer

 • Wijnbar OAK
 • Van 26 aug t/m 28 aug

Topper

Ga naar “Collect-a-Con Zwolle”

Collect-a-Con Zwolle

 • 3 december 2022
pokemon
Ga naar “Zomerbioscoop Dominicanenklooster”

Zomerbioscoop Dominicanenklooster

 • 11 augustus 2022
bioscoopbioscoop
Ga naar “Stadshagenfestival”

Stadshagenfestival

 • 27 augustus 2022
StadshagenfestivalStadshagenfestival
Ga naar “Stadsfestival Zwolle”

Stadsfestival Zwolle

 • Van 2 sep t/m 4 sep
stadsfestival 2