Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Harm Jelle: ‘Bij deze winkel kocht ik ooit een pluche panterprintjas’

Door Danielle Verbeek 19 oktober 2019

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerbeste plekken. Deze week tipt de 21-jarige Harm Jelle zijn favoriete Zwolse hotspots.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Even voorstellen..

harm foto (3)
Foto: Harm Jelle

De 21-jarige Harm Jelle is een Fries in hart en nieren, toch heeft Zwolle een plekje in zijn hart veroverd. De derdejaars journalistiekstudent is voor zijn studie naar Overijssel verhuisd en woont nu in het gezellige Assendorp. ”Met het centrum en het station op loopafstand is dit echt dé ideale plek om te wonen.” Ook al mist Harm Jelle af en toe het verre noorden, Zwolle voelt voor hem als zijn tweede thuis. ”In Friesland op de boerderij van mijn ouders is het altijd heerlijk rustig. Maar ik vind het ook altijd fijn om weer thuis te komen. In Zwolle is er namelijk altijd wel wat te beleven!”

Everyday Bread & Coffee

everyday-bread-en-coffee
Foto: Everyday bread & Coffee

”Stiekem ben ik toch een beetje een huismus. Zo kan ik urenlang FIFA spelen op mijn kamer. Maar aan de andere kant ben ik ook een gezelligheidsdier en vind ik het leuk om met mijn huisgenoten drankjes te doen bij het altijd gezellig drukke Café Blij. Daarnaast komt mijn moeder eens in de zoveel tijd bij mijn langs in Zwolle. Dan gaan we vaak langs bij Everyday Bread & Coffee. Hier hebben ze de lekkerste gebakjes!”


Meer over Everyday Bread… & Coffee ontdekken?

Everyday Bread… & Coffee lunch

Gesloten08:00 - 17:30

Assendorperstraat 80, Zwolle

Bekijk meer:lunch

Ingeburgerd

ingeburgerd
Foto: Facebook Ingeburgerd

”Ik ben gek op lekker eten en dat doe ik het liefst buiten de deur. Bij Ingeburgerd hebben ze mega goeie burgers en ook nog eens voor een fijn prijsje. Top voor studenten dus! Voor een avondje uitgebreid tafelen, ga ik graag naar Blue Sakura. Via een tablet kun je allerlei lekkere gerechtjes bestellen. Daarbij is het hier altijd gezellig en de ambiance is top!”


Meer over Ingeburgerd Zwolle ontdekken?

Ingeburgerd Zwolle restaurants en horeca

Geopend12:00 - 22:00

Nieuwe Markt 25-26, Zwolle

Bekijk meer:restaurants en horeca

Een wedstrijd bezoeken bij PEC Zwolle

PEC Zwolle
Foto: Facebook PEC Zwolle

”Naast op mijn kamer FIFA spelen, vind ik het ook leuk om lekker zelf buiten een balletje te trappen. In het parkje naast mijn huis (het Azaleapark) voetbal en basketbal ik graag met vrienden. Als echte voetballiefhebber kun je mij af en toe ook spotten bij het PEC-stadion. De sfeer in het stadion is altijd gezellig en een wedstrijd zorgt toch voor saamhorigheid. Als echte Zwollenaar moet je hier gewoon een keer geweest zijn.”


Meer over PEC Zwolle ontdekken?

PEC Zwolle entertainment

Stadionplein 1 , Zwolle

Bekijk meer:entertainment

Feestkleding bij Meinesz & Bennesz

Meinesz & Bennesz
Foto: Facebook Meinesz & Bennesz

”De studentenvereniging van journalistiek (Waltertje) organiseert vaak toffe feestjes in Het Vliegende Paard. Als echte student kom ik hier dan ook regelmatig voor een biertje en een dansje. Voor kekke themafeestjes koop ik mijn feestoutfit altijd bij Meinesz & Bennesz. Bij deze winkel kocht ik bijvoorbeeld ooit een pluche panterprintjas. Ze hebben hier echt alles: van fleurige feesthoedjes tot een compleet Spider-Man-kostuum.”


Meer over Meinesz & Bennesz ontdekken?

Meinesz & Bennesz feestartikelen

Gesloten09:30 - 17:30

Assendorperstraat 82 en 33, Zwolle

Bekijk meer:feestartikelen

Op de bucketlist

Rondvaart Zwolle fluisterbootjes
Foto: indebuurt

”In die twee jaar dat ik hier woon heb ik al aardig wat gezien van de stad. Het lijkt me nog wel een keer tof om met een boot door de Zwolse wateren te varen. Je ziet dan de stad op een andere manier en daar ben ik toch erg nieuwsgierig naar. ”

Ook local van de week worden?

Wil jij net als Harm Jelle jouw favoriete plekken uit Zwolle delen? Laat het ons weten en dan nemen wij contact met je op.

Local Nienke

Leuk volgens local Nienke: ‘Bij deze smoothiebar ben ik vaste klant!’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerbeste ple...

Binnenkijken bij de Zwolse Eline: ‘We zitten graag aan onze zelfgemaakte eettafel!’

Een okergele bank, tientallen lijstjes in de hoek van de woonkamer en een zelfgemaakte eettafel. Het...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.