Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Elise Joanne: ‘Bij Sally O’Briens had ik mijn eerste date met Boris’

Door Hilke Vos 21 juli 2019

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerbeste plekken. Deze week tipt blogster Elise Joanne (29) haar favoriete hotspots in Zwolle.

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Even voorstellen…

mamablogger
Foto | Elise Joanne van Zalk-Raven

“Hoi! Ik ben Elise Joanne van de gelijknamige website Elisejoanne.nl. Ik ben 29 jaar oud en woon samen met mijn man Boris (30) en onze twee kinderen Fos (3) en Hazel (1) in Zwolle. Boris is een geboren Zwollenaar maar getogen Nunspeter, wij hebben elkaar ontmoet tijdens onze tweede studie (International Business & Languages) op Windesheim. Ik ben een niet geboren wel getogen Zeeuw en toen ik 17 jaar was ben ik met mijn HAVO-diploma onder mijn arm naar Zwolle verhuisd om hier te studeren. Uiteindelijk werd het met de derde studie (HBO-Rechten) scheepsrecht en studeerde ik af in 2013. In 2012 trouwden Boris en ik en hebben we onze eerste jaren aan de Oude Vismarkt doorgebracht, geweldige tijd! Nu wonen we met onze kinderen en poezenbeest Bobbi in Stadshagen. Heerlijk burgerlijk en een enorm grote stap van de stad naar deze wijk, maar de beste die wij konden zetten. Ik werk sinds mijn afstuderen niet als jurist maar aan mijn eigen website, ik startte als beautyblogger. Sinds de komst van de kinderen schrijf ik over het moederschap. Nu alweer zo’n zeven jaar fulltime en met veel plezier!”

Fan van Kota Radja

kota radja zwolle

“Wij eten graag sushi en ondanks dat er veel nieuwe restaurants bij zijn gekomen zijn wij nog steeds fan van Kota Radja. Goeie sushi, fijne bediening en je kan er leuk zitten. Silk is wel een fijne nieuwkomer moet ik zeggen! Ook de Hofvliet Villa is een mooie plek om te zitten, zeker in de zomer. Wil je wat chiquer eten? Dan is Over de Tong een aanrader. Pampus ook trouwens, wij eten hier graag een mooi stukje wild op Valentijnsdag.”


Meer over Kota Radja ontdekken?

Kota Radja sushi restaurants

Gesloten16:00 - 22:30

Melkmarkt 50, Zwolle

Bekijk meer:sushi restaurants

Burgers bestellen

hamburger-zwolle-ingeburgerd
Foto: Facebook Ingeburgerd

“Toen we nog in de stad woonden haalden we meerdere keren per week een maaltijd bij Wok & Go, heerlijk! Nu bestellen we graag bij Ingeburgerd, heerlijke burgers en lekkere frietjes. En de salades zijn er ook echt een aanrader als je een keer wat anders wilt dan een hamburger en toch goed en gezond wil eten, maar geen behoefte hebt aan zelf koken. Wat ik geregeld heb…”


Meer over Ingeburgerd Zwolle ontdekken?

Ingeburgerd Zwolle restaurants en horeca

Gesloten12:00 - 22:00

Nieuwe Markt 25-26, Zwolle

Bekijk meer:restaurants en horeca

Even ontspannen…

milligersplas
Met het gezin is bij de Milligerplas. Foto | Elise Joanne van Zalk-Raven

“Met de kinderen zitten we graag aan de Wythmenerplas vanwege de vele bomen en dus schaduw. Nu geen aanraden met de processierups en de blauwalg trouwens. De Milligerplas bij ons om de hoek is een fijne plek maar als het heel warm is, is het amper te vertoeven daar vanwege het gebrek aan schaduw. Dan zoeken we ons heil bij het eetcafé dat daar zit en lopen we ieder apart af en aan naar het strand met onze oudste om in het zand te spelen. In het centrum zelf vind ik het Ter Pelkwijkpark nog steeds een leuke plek om te zitten.”

Shopinspiratie

viva la moda
Shoppen bij Viva la Moda. Foto | Elise Joanne van Zalk-Raven

“Eigenlijk vermijd ik de Diezerstraat zelf een beetje, zeker op drukke momenten. Ik vind de kleinere straatjes die er parallel van lopen leuker. Het kledingwinkeltje Viva La Moda, naast Dille & Kamille, is een aanrader. Ik koop er kledingitems die je niet overal ziet. Hoewel Costes ook genoemd mag worden, dit vind ik een leuke grotere ‘keten’. Home Stock aan de Oude Vismarkt is een toffe winkel als je qua interieur inspiratie op wilt doen. De Sassenstraat is eigenlijk de leukste straat met Villa Mooi voor uniekere speelgoeditems, Lego-speciaalzaak SpeelGoed Zwolle om je kinderen te laten verlekkeren aan alle Lego en Duplo en Anne&Max voor een bakje koffie. Ik eindig dan bij Sassy voor de kleding.”


Meer over Viva la Moda ontdekken?

Viva la Moda kledingwinkels

Vandaag gesloten

Korte Smeden 19, Zwolle

Bekijk meer:kledingwinkels

Hotspot met kids

devreugdehoevezwolle
Foto: De Vreugdehoeve

“De Vreugdehoeve, absoluut! Voor ons twee minuten fietsen, dat maakt het ideaal. De kinderen hebben een grote speeltuin om zich mee te vermaken en een goeie kaart als wij tijdens lunchtijd neerstrijken. Ook als je niet in Stadshagen woont zeker de moeite waard om hier heen te fietsen. Lekker briesje op de warme dagen vanwege de dijk die vlak voor loopt en het schapentheater binnen is geweldig voor de kinderen om te kijken, zeker tijdens lammetjesseizoen. We hebben menig lammetje al geboren zien worden!”

Goede herinneringen…

sally-obriens
Foto: website Sally O’briens

“Sally O’Briens! Ik zat hier tijdens mijn eerste studie (LVO Engels) menig middag te studeren. Nou ja, studeren.. Voornamelijk die verrukkelijke tosti’s eten en daar al snel wijn aan toevoegen om het leerproces leuker te maken. Hier was ook mijn eerste date met Boris. Het Vliegen Paard is natuurlijk ook sentiment, ik bracht hier meer tijd door dan in mijn studentenkamer. Ook na ons afstuderen kwamen wij hier nog wel eens om een vorkje mee te prikken, lekker makkelijk.”


Meer over Sally O’Briens ontdekken?

Sally O’Briens cafés

Gesloten12:00 - 01:00

Bethlehemkerkplein 46, Zwolle

Bekijk meer:cafés

Lekker neuzen

waanders-4
Foto | Waanders In de Broeren

“Waanders in de Broeren blijft een prachtige boekhandel om doorheen te wandelen, zelfs als je geen boek wilt kopen is het de moeite waard om even doorheen te neuzen en de voormalig kerk te aanschouwen. Sowieso is Zwolle prachtig, rond het water lopen van het station naar het centrum, even onder de Sassenpoort door, langs de Oude Vismarkt, over het marktplein, via de Steenstraat naar de Buitenkant om te eindigen met een ijsje bij Salute.”


Meer over Waanders In de Broeren ontdekken?

Waanders In de Broeren boekhandels

Gesloten12:00 - 17:00

Achter de Broeren 1-3, Zwolle

Bekijk meer:boekhandels

Must-do

defundatiezwollelidl
Foto: Facebook De Fundatie Zwolle

“Museum de Fundatie staat al járen op het lijstje om te bezoeken. Ik woon nu 12 jaar in Zwolle en toch is het er nog nooit van gekomen. Ik loop er vaak genoeg langs, strijk geregeld neer bij Villa Suikerberg voor de lunch en toch ben ik nog nooit naar binnen geweest. Schandalig eigenlijk, het moet er toch echt een keer van komen!”


Meer over Museum de Fundatie ontdekken?

Museum de Fundatie musea

Gesloten11:00 - 17:00

Blijmarkt 20, Zwolle

Bekijk meer:musea

Lees ook:

Leuk volgens local David: ‘Deze plek is niet meer weg te denken uit Zwolle’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerbeste ple...

Leuk volgens local Elisabeth: ‘Ik mis de gezelligheid van café de Docter’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerbeste ple...

Leuk volgens local Claire: ‘Deze winkel hangt bomvol leuke vintage kledingstukken!’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerbeste ple...
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Favorieten van

adv.