Leuk volgens local Anouk: ‘Als een soort boomerang keer ik telkens terug naar de Hanzestad’

Door Elsemiek Gerritzen 9 februari 2019

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerbeste plekken. Deze week tipt de Zwolse Anouk haar favoriete hotspots in Zwolle.

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

Wij stellen aan je voor…

anouk local

“Hé ik ben Anouk! En gelukkig eindelijk weer inwoner van de prachtige Hanzestad! Als een soort boomerang keer ik telkens weer terug naar Zwolle. Het is heerlijk om te zien dat de stad zich aan het ontplooien is tot een hippe trekpleister. De dynamiek fascineert me. Moderne shops en restaurants, gecombineerd met leuke boetiekjes in eeuwenoude panden. Van grote events tot kleinschalige culturele festivals. Het is heel fijn wonen in zo’n levendige stad.”

Fijnste plek van Zwolle

mooi-kiekje-van-de-kromme-jak-fred-woestmaat
Foto | Fred Woestmaat

“Voor mij is dat eigenlijk gewoon thuis komen, maar daar heeft het lezende publiek natuurlijk niets aan. Ik vind het heerlijk om een wandeling te maken door de stad. Struinen langs onbekende straatjes om uiteindelijk een plekje te vinden bij de stadsmuur, dat is al een bezienswaardigheid op zich. De mooie oude stadsmuur grenst aan de stadsgracht met uitzicht op authentieke grachtenpanden. Hier kun je genieten van langskabbelende bootjes en wegdromen tussen de middeleeuwse architectuur.”

Dosis inspiratie

de-grote-markt
Foto | Fred Woestmaat

“Het is heerlijk om met je fiets doelloos de historische stad te verkennen. Niet alleen binnen de stadsgrachten, maar ook rondom Assendorp. Ik kijk mijn ogen uit naar alle prachtige historische panden. Uren kan ik op mijn fietsje vertoeven (met mooi weer dan) en de smalle middeleeuwse straten aanschouwen. Ik ben een gevaar op de weg als ik mijn ogen weer richt op een mooie grachtengevel.”

Smaaksensatie bij BaiYok

“Zwolle telt ontzettend veel leuke eettentjes, gelukkig mag ik er nog heel veel uitproberen! De laatste jaren zijn er talloze restaurantjes bij gekomen. Toch kies ik het restaurant waar ze mijn favoriete eten serveren, ‘thai food’. Dat kun je nergens beter nuttigen als bij BaiYok. De smaaksensatie is alsof ik weer voor even terugkeer naar het prachtige Thailand. Complimenten voor de koks bij BaiYok!”


Meer over Thais restaurant BaiYok ontdekken?

Thais restaurant BaiYok thaise restaurants

Nu gesloten17:00 - 23:30

Diezerpoortenplas 3, Zwolle

Bekijk meer:thaise restaurants

Mensen ontmoeten in het park

ter-pelkwijkpark
Foto | indebuurt Zwolle

“Vooral in de zomer gaan veel mensen naar het park. Lekker in het gras liggen, boekje lezen, picknicken, sporten. Maar wat is nou leuker dan nieuwe mensen ontmoeten? Ik vraag omstanders regelmatig om mee te voetballen, volleyballen of een drankje te drinken. Vertel mooie verhalen of daag elkaar uit met het spel Kubb. Dit soort momenten zijn voor mij veel meer waardevol, dan informatie die een smartphone te melden heeft.”

Genieten van een lunch bij vintage plek Hier en Daar

eten-bij-gillende-keukenmeiden
Foto: indebuurt Zwolle

“Er zijn zoveel leuke lunchtentjes in Zwolle. Maar als ik dan toch moet kiezen, ga ik voor Hier en Daar. Een fantastische plek, gestyled met vette vintage meubels. Plof neer op een oude bruine gymkast (ken je ze nog?) om je vervolgens te laten verrassen door een met zorg bereidde lunch en overheerlijke koffie. Je proeft de kennis en de ambacht hier. Nog één tip die het vermelden waard is: De Gillende Keukenmeiden. Even onthaasten in hun tuin onder een boom midden in de stad, heerlijk toch? En pssst, ze hebben ver-ruk-ke-lijke taartjes! Ik heb al regelmatig watertandend voor de taartplateaus gestaan. Taarten die elke dag vers gemaakt worden. Succes gegarandeerd. En calorieën, die ook.”

Ultieme ontspanningsplek

parkpaviljoenzwolle
Foto: Facebook Parkpaviljoen de Wezenlanden

“Dat is bij uitstek Het Wezenlandenpark. Het is heerlijk om hier een rondje hard te lopen, een balletje te trappen of een wandeling te maken. Wat écht mijn toppunt van ontspanning is? Mijn grote blauwe zitzak in mijn fietsmand gooien (ik hoef maar 500 meter te fietsen) en met een grote glimlach een plekje zoeken in de zon. Al leunend tegen mijn zitzak, geniet ik van alle bedrijvigheid om mij heen. Kinderen spelend met een frisbee, verliefde stelletjes, mannen met baarden die genieten van een lekker speciaalbiertje, sportende dames van een hardloopclub en een groepje jongeren die met elkaar chillen met eigen meegebrachte muziek. Daar lig ik dan tussen, met mijn speciaalbiertje, genietend van de ‘normale dingen’.”

Wil jij jouw favoriete plekken delen?

Wil jij net als Eugenie jouw favoriete spots in Zwolle delen (dit mag ook voor de camera)? Laat het ons weten en wij nemen contact met je op.

Lees ook:

Leuk volgens local Bart: ‘Het is grappig om blote Adam te bellen!’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerbeste ple...

Leuk volgens local Melanie: ‘Bij De Buik van Paris ben je echt op vakantie’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerbeste ple...

Leuk volgens local Jeanne: ‘In mijn tienerjaren heb ik talloze fotoshoots gehouden in het Schellerpark’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerbeste ple...
<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.