Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De favorieten van burgemeester Henk Jan Meijer: ‘Met het gezin eten we vaak Italiaans bij La Stalla’

Door Hilke Vos 31 augustus 2019

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerbeste plekken. Deze week tipt vertrekkend burgemeester Henk Jan Meijer (68) zijn favoriete hotspots in Zwolle.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Even voorstellen

burgemeester-henk-jan-meijer
Burgemeester Henk Jan Meijer. Foto | ANP

Henk Jan Meijer is in 1951 geboren in Wassenaar en vader van vier kinderen. Sinds 1 augustus 2000 is hij burgemeester van Zwolle, daarvoor was hij wethouder van onder meer verkeer en vervoer en binnenstad van Den Haag. Vrijdag 30 augustus nam Henk Jan na negentien jaar burgemeesterschap in Zwolle afscheid (en is hij benoemd tot ereburger!). Niet om achter de geraniums te zitten hoor. Nee, hij wordt de nieuwe president-commissaris van Wildlands Adventure Zoo in Emmen.

Favoriete kroeg en restaurant

De Tagrijn | Rink Fotografie

“Met een groep ben ik regelmatig in de Hetebrij geweest. In kleiner gezelschap ga ik vaak naar het Wijnhuis, maar ik heb ook leuke momenten in de Tagrijn of het ’t Swolsch Café meegemaakt. In deze tijd van het jaar zijn terrassen natuurlijk ook belangrijk. De Grote Markt met ook leuke restaurants is wel een heel erg mooie plek.

Buiten de binnenstad kun je goed in het Parkpaviljoen of de Agnietenberg terecht. Het terras bij de Hofvlietvilla vind ik de mooiste plek om de ontwikkeling van de stad de laatste jaren te laten zien. Je ziet daar dat de stadsgracht ook steeds vaker gebruikt wordt.

Bij Villa Suikerberg of Brasserie Het Vliegerhuys kun je goed lunchen. Met het gezin eten we vaak Italiaans bij La Stalla of sushi bij Silk of Kota Radja. Gedurende 19 jaar heb ik ook heel veel goede herinneringen aan het Pestengasthuys.”


Meer over De Tagrijn ontdekken?

De Tagrijn cafés

Gesloten16:00 - 00:00

Buitenkant 8, Zwolle

Bekijk meer:cafés

Favoriet park

“We wandelen heel vaak in Park de Wezenlanden, omdat het vlak bij ons huis ligt. Dat is mooi heringericht en wordt veel beter gebruikt dan toen we hier kwamen wonen. Maar Park Eekhout, zo vlak bij de binnenstad, heeft ook een hele mooie sfeer. Dat geldt ook voor het Engelse Werk.”

Thorbecke

Toen het beeld van Thorbecke nog voor station Zwolle stond. Foto | indebuurt Zwolle

“Met standbeelden heb ik niet zoveel. Mooi natuurlijk dat we een standbeeld van Thorbecke hebben. Dat zou ik trouwens het liefst in de binnenstad zien, maar misschien beschouwen we het Stationsplein over een tijdje wel als onderdeel van de binnenstad. De Engel op de Grote Markt vind ik trouwens ook bijzonder.”

Persoonlijke adviezen

waander-in-de-broeren-zwolle
Foto: Waanders In de Broeren

“Favoriete winkel? Kom ik direct bij een boekwinkel terecht. Natuurlijk Waanders in de Broeren, maar bij Westerhof krijg ik altijd hele mooie persoonlijke adviezen.”


Meer over Waanders In de Broeren ontdekken?

Waanders In de Broeren boekhandels

Gesloten09:30 - 18:00

Achter de Broeren 1-3, Zwolle

Bekijk meer:boekhandels

Uurtje zwijgen

“Tot rust kom ik het beste thuis. Nu in de zomer op het terras achter het huis. In mijn baan praat ik zoveel, dat ik het ook heerlijk vind nu en dan een uurtje te zwijgen.”

burgemeester-meijer
Foto | ANP

Ook local van de week worden?

Wil jij net als de burgemeester jouw favoriete plekken uit Zwolle delen? Laat het ons weten en dan nemen wij contact met je op.

Deze locals gingen je voor:

Leuk volgens local David: ‘Deze plek is niet meer weg te denken uit Zwolle’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerbeste ple...

Leuk volgens local Maike: ‘Dit Zwolse evenement wil ik echt niet missen!’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerbeste ple...

Leuk volgens local Jurjen: ‘De allerbeste smoothies haal je bij Smooth Fruit Therapy’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerbeste ple...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.