Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit zijn de beste fotolocaties volgens local Koen: ‘Op deze plek vlieg ik ’s avonds met mijn drone, voor de meest prachtige plaatjes’

Door MichellevdMolen 11 juli 2020

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerbeste plekken. Deze week tipt Koen zijn favoriete Zwolse fotolocaties. 

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Even voorstellen

Koen local
Foto | Koen

Koen (29) woont in Zwolle-Zuid en werkt bij de Starbucks. Het liefst reist hij de wereld over, om daar de mooiste foto’s te schieten. Nu dat even niet kan, deelt hij zijn favo fotolocaties in Zwolle. “Ik ben bezig met het opzetten van een eigen bedrijf in foto- en videografie. Tijdens het fotograferen richt ik mij op de thema’s landschap, natuur en reizen. Mijn droom is dan ook om uiteindelijk voor een langere tijd in het buitenland te wonen, zodat ik hier als foto- of videograaf aan de slag kan. In mijn vrije tijd ben ik in de Zwolse natuur te vinden, ook hier is nog genoeg moois te ontdekken!”

Het Oldenelerpark

Oldenelerpark Koen
Foto | Koen Lipman

“Het park in Zwolle-Zuid heeft fijne slingerwegen en de bomen zorgen er mede voor dat het zonlicht prachtig kan worden vastgelegd. Wil je de laaghangende zon fotograferen? Dan is dit de perfecte plek!”

Langs de dijk

Langs de dijk
Foto | Koen Lipman

“De gehele dijk – van de IJsselcentraleweg tot aan het Engelse Werk – bezoek ik voor de meest fantastische uitzichten. Ik ben hier bijna elke avond te vinden om de zonsondergang vast te leggen. Dichtbij de IJssel is het ook heerlijk rustgevend zitten, terwijl je geniet van het kabbelende water.”

Het Engelse Werk

Het Engelse Werk Koen
Foto | Koen Lipman

“Toch wel het meest bekende park in Zwolle. De mooiste periode voor een fotograaf? De lente of herfst, dan staat het hele bos in bloei. De kleuren die je dan krijgt, geweldig.”

Zandhove bos

Zandhove Bos Koen
Foto | Koen Lipman

“Dit bos in Zwolle-Zuid heb ik pas een maand geleden ontdekt! Het is hier behoorlijk groot, je kunt er gerust een uur of twee uur rondlopen. Genieten van de natuur en de rust, daar maak je mij echt blij mee.”

Wijthmenerplas

Wythemenerplas Koen
Foto | Koen Lipman

“Deze plek staat natuurlijk bekend als toplocatie om te zwemmen of relaxen in de zon. Wat ik hier doe? Ik vlieg hier met mijn drone, vaak op een avond, om de reflectie van de wolken op het water, in combinatie met de ondergaande zon, vast te leggen. Dat resulteert altijd in prachtige plaatjes.”

Ook local van de week worden?

Celebrate So Excited GIF by Hey Violet - Find & Share on GIPHY

Wil je net als Koen ook jouw favoriete plekken in Zwolle delen? Laat het ons weten en dan nemen wij contact met je op.

Jonne Local

Leuk volgens local Jonne: ‘Het is het wachten écht waard!’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerbeste ple...
Samuèl

Zwolse Samuèl is geadopteerd: ‘Ik wist niet eens meer wat dat betekende, ouders.’

Samuèl (29) kwam als 7-jarig jongetje naar Zwolle, waar hij samen met zijn jongere broertje werd gea...

Do try this at home: dé hotspots van Zwolle volgens Bijzonder Plekje!

Of je nou wel of niet op vakantie gaat deze zomer, een dagje weg is altijd leuk. Wie zegt dat je daa...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.