Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit waren in 2019 de meest populaire kindernamen in Overijssel

Door Hilke Vos 13 januari 2020

Zwanger of niet, iedereen fantaseert wel eens over babynamen. De één gaat voor een popiejopie-naam en de ander bedenkt een ingewikkelde constructie. Voor als je er nog niet uit bent en wat inspiratie nodig hebt: dit waren vorig jaar de populairste babynamen in onze provincie.

Ieder jaar brengt de Sociale Verzekeringsbank (SVB) een lijst met populairste kindernamen naar buiten. Voor 2018 waren dat landelijk gezien Julia en Lucas; een jaar eerder waren Noah en Emma nog de meest voorkomende kindernamen.

Populairste namen in Overijssel

Landelijk gezien zijn Emma en Noah de populairste kindernamen van 2019, in de provincie Overijssel Emma en Daan. Op nummer 2 in Overijssel staat voor een jongetje de naam Sem, gevolgd door Noud, Bram en Levi. Voor meisjes zijn Lieke, Tess, Lotte en Saar populair.

Opmerkelijk feit: koploper Daan komt staat alleen in de provincie Noord-Brabant ook op één. Vorig jaar viel nog op dat Jan erg populair is in Zeeland; landelijk gezien staat de naam in 2019 zelfs op plek 40. Helaas kunnen we dit keer niet zien welke namen in die provincie het meest gekozen zijn: zijn geen gegevens bekend omdat alle namen in de top 10 minder dan 25 keer gegeven zijn. Dit hanteert de SVB als ondergrens om cijfers te publiceren.

 Bekijk hier de tien meest gekozen jongens- en meisjesnamen van 2019, óf check hieronder de populairste namen per provincie.


En, zit jouw droomnaam ertussen? Of ben je geïnspireerd voor de naam van je toekomstige oogappel? Laat het ons weten in een reactie onder dit bericht!

Dit vindt Nederland van Zwollenaar Thierry (die van Married At First Sight)

Genieten mensen, want het nieuwe seizoen van Married At First Sight is weer op de buis. Dit jaar zij...

Zwollenaar Thierry nu te zien in RTL4-programma Married At First Sight

Je moet het maar aandurven: trouwen zónder je huwelijkspartner ooit te hebben gezien. Gebeurt allema...

Thierry verbouwde zijn huis van top tot teen: ‘Mensen gluren regelmatig naar binnen’

Een kleine jaren 30-woning omtoveren tot een modern, vrijstaand huis. Zwollenaar Thierry (31) ging d...

adv.