Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Coronavirus gooit roet in het eten: deze Zwolse stellen moeten hun bruiloft verplaatsen

Door Marijtje Berghuis 6 april 2020

Uitnodigingen in de prul, geen huwelijksreis naar een tropisch oord. Veel stellen moeten hun trouwplannen bijstellen/uitstellen doordat het coronavirus roet in het eten gooit. Ook deze Zwolse liefdeskoppels zijn genoodzaakt hun bruiloft te verplaatsen.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Amber en Alex

Coronavirus gooit roet in het eten: deze Zwolse stellen moeten hun bruiloft verplaatsen
Foto | Eigen foto

Amber en Alex zouden elkaar het jawoord geven op twintig mei, maar door het coronavirus zijn ze genoodzaakt hun bruiloft te verplaatsen naar september. ”Wij vinden het heel erg jammer en verdrietig. We hebben er zoveel tijd en energie ingestoken en daarnaast zo uitgekeken naar onze mooie dag, dat dit heel hard bij ons aan kwam. Toch begrijpen we de maatregelen en gaat gezondheid boven alles. We hebben liever dat iedereen gezond en zonder angst op onze bruiloft aanwezig is.”

Nieuwe datum

Voor de nieuwe datum moet er ontzettend veel geregeld worden, zoals de dj en de fotograaf. Ook de trouwringen waren al klaar. ”Gelukkig mag de datum die in de ringen staat kosteloos worden aangepast. Verder hebben we op verschillende versieringen ook onze oude trouwdatum staan. Dit moet allemaal worden veranderd en opnieuw worden besteld. Ook onze trouwkaart klopt natuurlijk niet meer. De ontwerpster is zo lief om ons een aangepast kaartje aan te bieden.”

Steun van vrienden en familie

Of Amber en Alex op hun oorspronkelijke trouwdatum nog wat speciaals gaan doen ligt aan wat op dat moment de maatregelen zijn. ”Wij verwachten dat de huidige maatregelen nog wel even duren, dus we kunnen vrij weinig doen. Eerlijk gezegd hoop ik dat het die dag heel hard zal gaan regenen; dat zal de pijn enigszins verzachten. We zouden namelijk buiten gaan trouwen.” Gelukkig krijgt het stel veel steun van vrienden en familie. ”Belletjes, berichtjes, lieve woorden, kaarten en zelfs bloemen! Dat heeft ons echt geraakt. Zoveel lieve mensen om ons heen, daar gaat het toch om?”

Hans en Andrea

Foto | Eigen foto

Andrea en Hans hebben hun speciale dag een jaar moeten uitstellen. Toch blijft het stel er nuchter onder. ”Nu wij midden vijftig zijn – maar ons half twintig voelen – is het schakelen naar een ander moment niet zo zwaar. We kunnen ons nu een jaartje langer verheugen op onze speciale dag”, vertelt Andrea ons. Dat hun trouwdag uitgesteld wordt door het coronavirus is eigenlijk een geluk bij een ongeluk. ”Ik heb onlangs mijn linker enkel op twee plaatsen gebroken en mijn rechter kuitspier gescheurd, waardoor ik niet kan lopen. Het was überhaupt spannend of ik op tijd hersteld zou zijn om naar het altaar te lopen!”

Jürgen en Norhelio

Foto | Eigen foto

Jürgen en Norhelio besloten om ondanks de maatregelen hun bruiloft op twintig mei wél door te laten gaan, maar in aangepaste vorm. ”We hebben bij de gemeente geïnformeerd en er mogen maximaal tien mensen aanwezig zijn”, vertelt Jürgen. “Dus het zal een huwelijksvoltrekking worden met alleen de getuigen. De ouders van Norhelio wonen op Curaçao, dus die kunnen er al helemaal niet bij zijn doordat er geen vluchten gaan.”

Geen alternatief

Toch is het niet zeker of het stel die dag in het huwelijksbootje mag stappen. ”Mocht het niet door kunnen gaan dan hebben we nog geen alternatief. Toen duidelijk werd dat op feesten niet meer dan honderd mensen aanwezig mochten zijn, hebben we het avondprogramma al direct geschrapt.” Toch willen de twee graag trouwen op de geplande datum, ondanks de verscherpte maatregelen. “Een andere datum vinden wij niet leuk, dus we hopen toch elkaar op twintig mei het jawoord te geven. Als de bruiloft wel doorgaat dan doen we het maar zonder feest. In plaats daarvan nemen wij mijn ouders – zodra het weer kan – mee naar Curaçao en gaan we daar een klein feestje geven onder de Caribische zon. Mooi vooruitzicht, toch?”

Lees ook:

Lees ook:

winkelkarren

Kun je eigenlijk besmet raken door aangeraakte winkelwagens?

In de ene supermarkt in Zwolle moet je verplicht een mandje meenemen, in de andere een karretje. Een...

5 x van deze bordspellen maak je in een handomdraai een Zwolse versie

Hoe kom jij de tijd door nu we zoveel mogelijk thuis moeten blijven? Een beetje Netflix hier en daar...
diezerstraat zwolle

5 x drukke plekken in Zwolle waar het nu heel rustig is

Door het coronavirus zijn veel winkels en horeca dicht en liggen de straten in Zwolle er maar verlat...
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.