Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Liset is barvrouw van de week: ‘Werken in dit café is meer dan alleen bier tappen’

Aangeboden door De Tagrijn 15 mei 2019

De barvrouw: de vrouw die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze serie kletsen we met de leukste barmannen en barvrouwen van Zwolle die genomineerd zijn voor de rubriek ‘Barvrouw van de Week’. Deze week drinken we een Brugse Zot bij Liset in café de Tagrijn.

Liset Groen (25) is lerares Nederlands en tapt in haar vrije tijd graag een biertje in de Tagrijn. Hoe is dit zo gekomen? ”Ik heb tijdens mijn studententijd altijd in de horeca gewerkt, maar dan krijg je een vaste baan… Ik miste het wel maar ik heb er nooit wat mee gedaan tot ik hier kwam wonen.” Fedde Bakker, de eigenaar van café de Tagrijn had mensen nodig tijdens het altijd drukke stratenfestival en vroeg buurvrouw Liset om hulp. ”Dat was zo leuk, en toen ben ik gebleven. Inmiddels ben ik zo gaan houden van dit kroegje en de mensen die hier komen dus combineer ik het met mijn vaste baan.”

Super(bar)vrouw

Wij vragen ons af waar deze super(bar)vrouw de tijd vandaan haalt. ”Dat vraag ik mezelf ook wel eens af,” lacht Liset. ”Gelukkig heb ik vrij weinig slaap nodig en heb ik energie voor tien! Ik word gewoon doodongelukkig als ik thuis op de bank zit te Netflixen, dan ga ik liever biertjes tappen en met mensen kletsen. Het is denk ik ook een uitlaatklep. Ik ben mentor en dan heb je wel eens moeilijke dingen aan je hoofd. Hier kan ik lekker slap ouwehoeren aan de bar, dat geeft ontspanning!”

Als je Liset mag geloven is de Tagrijn het gezelligste café van Zwolle. ”Het leukste is misschien wel de verbinding die er ontstaat tussen jong en oud. Hier wisselen mensen van zeventig boeken uit met mensen van twintig, hier ontstaan gesprekken die je anders nooit gehad zou hebben.” Wat dat betreft zitten er misschien nog wel wat overeenkomsten tussen het leraarschap en barvrouw bestaan. ”Ik hou gewoon erg van mensen en hun verhalen, dat hebben de leerlingen en de mensen in de kroeg ook, al is dat in de kroeg natuurlijk op een ander level.”

‘Mensen vinden hier hun plekkie’

Huiskamer

”De Tagrijn is als een huiskamer voor veel mensen uit deze buurt. Iedereen weet alles van iedereen… mensen vinden hier hun plekkie. Dat maakt werken in dit café heel anders dan in menig andere kroeg, waar je alleen maar bier aan het tappen bent. Het is soms keihard werken maar wel heel leuk, bijvoorbeeld met Koningsdag, dan is het: rammen, rammen, rammen. Als er een bandje speelt of tijdens een whiskey proeverij is de sfeer wat intiemer, dat vind ik extra leuk want dan heb ik tijd om met mensen te kletsen. Pas gaf Hans Offringa, de whiskey kenner van Nederland, spontaan een whiskey tasting. Hij pakte de flessen en ging van alles vertellen… Dan ben ik heel trots op dit café en dat ik hier werk.”

Rollend naar huis

Liset woont achter de Tagrijn en kan dus rollend naar huis. Is dat niet gevaarlijk? ”Mijn werk als docent staat op één, prioriteiten kan ik daardoor wel stellen. Maar soms is het wel lastig ja, dan zitten mijn buren op het terras terwijl ik net besloten had gezond te eten en aan het werk te gaan. En het bier smaakt hier altijd veel te lekker, potverdikkie, ik schenk er nog maar één voor je in,” lacht ze. ”Soms blijf je wat te lang zitten, maar ik vind de balans altijd weer terug! Dat ik dichtbij woon is voor Fedde ook handig, ik ben blij als hij belt of ik even bij kan springen. Dat doe je ook omdat je vrienden bent, je kunt hier niet werken zonder dat je een hart hebt gekregen voor deze kroeg en de mensen hier.”

Bohemian Zwols

Nou vooruit, nog eentje dan! Wat is eigenlijk Liset’s favoriete biertje? ”We hebben veel wisselende speciaalbieren, maar de Brugse zot van de tap is wel een favorietje. Verder kan ik ‘Elvis juice’, een bijzondere IPA aanraden en de ‘Bohemean Zwols’, de blonde ‘golden’ variant. Dat is een gevaarlijk lekker streekbiertje. Gaat er super lekker in, vooral als je in de zon zit, maar kijk uit, als je opstaat voel je hem wel!”


Meer over De Tagrijn ontdekken?

De Tagrijn cafés

Geopend15:00 - 02:00

Buitenkant 8, Zwolle

Bekijk meer:cafés
de-tagrjin-zwolle-terras

Dit verborgen pareltje al ontdekt? Het nieuwe terras van café De Tagrijn aan de Thorbeckegracht

Café De Tagrijn, welke Zwollenaar kent het niet?! Dit café is al meer dan veertig jaar een begrip in...

adv.