Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bachelorette-deelnemer André noemt laatste aflevering ‘poppenkast’: “Het was gewoon gênant”

Door Hilke Vos 31 juli 2020

Na de ‘Bachelorette’-finale deze week deden veel deelnemers een boekje open over de Videoland-hit. Finalist Niek noemde het programma een ‘poppenkast’, iets wat Zwollenaar André, ook één van ‘Gaby’s mannen’, kan beamen. “In mijn ogen vind je de liefde niet als je in korte tijd met achttien heren gaat daten.”

Honderden mannen, in de leeftijd van 24 tot en met 41 jaar, meldden zich rond de jaarwisseling aan voor de nieuwe Videoland-datingserie. Achttien geluksvogels werden uiteindelijk geselecteerd, waaruit Gaby Blaaser, vooral bekend van haar pikante kiekjes op Instagram, mocht kiezen, tot het ideale heerschap overbleef.

Dat bleek de Limburgse Joey te zijn. Althans, hij werd gekozen in de finale. Tijdens de ‘reünie-aflevering’ afgelopen woensdag vertelden de twee dat het alweer over en uit is. “Jammer”, zegt André. “Ik denk dat hij een terechte winnaar was. Een hele lieve jongen, de ideale schoonzoon. Van te voren wist ik het niet zo, maar achteraf dacht ik: hij verdient het. Maar helaas.”

Leeftijdsverschil

Zelf viel André in aflevering drie af. “We hebben nét niet de raakvlakken die ik echt zoek”, vertelde Gaby hem tijdens de rozenceremonie. De Zwollenaar heeft z’n twijfels, want juist de dag van de ceremonie was naar eigen zeggen ‘heel gezellig’. “Niet zoenen, maar wel knuffelen en lachen.” André kreeg het gevoel dat zijn leeftijd deels meespeelde. “Ze vroeg hoe oud ik was en ze was verbaasd dat ik 41 zei. Blijkbaar had ze het productieteam de opdracht gegeven om mannen te casten tot en met 37 jaar. Toevallig diezelfde avond viel ik af.”

Foto | Eigen foto

Carrièreboost

André heeft z’n twijfels bij het programma. “Ik denk dat dit voor Gaby een mooie carrièreboost was. Liefde vinden in korte tijd bij achttien mannen is toch niet te doen?” De laatste aflevering, waar ex-deelnemers hun zegje deden, noemt hij een poppenkast. Zelf was hij niet aanwezig. “Ik werd wel gebeld door de productie, maar vanwege corona konden ze mij niet uitnodigen. Bullshit, zei ik. Ik ben gewoon niet interessant genoeg voor de kijkcijfers. En dat beaamden ze…”

Geen spijt

Toch heeft hij geen spijt van zijn deelname. “Ik kreeg onwijs leuke reacties van iedereen. Dat ik zo mezelf ben gebleven. Het klopt ook wel, ik ging er blue in. Ik had geen strategie, deed gewoon mijn ding. Natuurlijk hoopte ik op een relatie met Gaby, daarom deed ik ook mee. Maar de mooiste prijs van deze reis zijn de vriendschappen tussen de mannen.”

Een volgend tv-avontuur sluit de Zwollenaar niet uit. “RTL was ook onder de indruk van mijn rustige voorkomen op de buis. Wellicht dat zich ooit een nieuw format aandient waar ik voor te porren ben. Zeg nooit nooit!”

André is professioneel cocktailshaker, staat aan het roer van zijn eigen bedrijf The Liquid Chefs en verzorgt trainingen op horecagebied en bruiloften.

andre

Zwollenaar André strijdt in De Bachelorette om Gaby Blaaser: ‘Ik heb haar écht leren kennen’

Strijden om een vrouw. Of eigenlijk de ware liefde zoeken, zoals André Montijn het zelf liever noemt...

Meer over

Zwollenaren

adv.