Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ah, de liefde! 8 x deze stellen hebben elkaar ontmoet in Zwolle

Door Marijtje Berghuis 14 februari 2020

Smelt! Wij plaatsten een oproep om erachter te komen waar in Zwolle jullie je lover hebben ontmoet. Nou, dat hebben we geweten; wát een hoop fantastische verhalen én foto’s kregen wij binnen. Hier zijn de acht beste verhalen van Zwolse stelletjes.

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Kim en Max

Foto | Kim Kroes

”Ik heb Max leren kennen op mijn werk, Zonnestudio Suncare Zwolle”, vertelt Kim. “Een tijdje verder en we zijn al 23 weken in blije verwachting van een jongetje.” Gefeliciteerd!

Marieke en Bert

koppels zwolle marieke en bert
Foto | Marieke Greveling

Marieke heeft haar lover ontmoet bij de Belgische Keizer. ”Om 00.00 uur was ik jarig en hij vroeg me zo lief of hij me mocht feliciteren met een zoen. Inmiddels zijn we bijna tien jaar samen en op 1 april vier jaar gelukkig getrouwd!”

Dieuwke en Jelmer

koppels zwolle dieuwke en jelmer
Foto | Dieuwke Canrinus-Kok

Dieuwke en Jelmer hebben elkaar in 2015 ontmoet. ”Via Tinder waren we een match: twee Friezen woonachtig in Zwolle”, vertelt Dieuwke. “Op Tinder klikte het al, zouden we elkaar ook zo leuk vinden in het echt?” Voor hun eerste date spraken ze af bij Coffee United (nu Espressobar Maling). ”Het was heel gezellig, hij was erg leuk, het klopte. Kon dat zo snel? Na de koffie door naar een drankje bij de Belgische Keizer, want we waren nog niet uitgesproken. Onderweg een eerste zoen. En zelfs de avond afgesloten met eten bij La Cucaracha. Ja, het klikte echt. En zo was het in no time dik aan.” In 2016 stapten ze in het huwelijksbootje op Ameland en in 2018 werd hun zoon Sjoerd geboren. ”Deze maand zijn we vijf jaar samen en ik gok dat we dit vieren met een lekker bakje koffie bij Espressobar Maling!”

Thirza en Johan

koppels Zwolle Johan en Thirza
Foto | Thirza Kleij

Waar Thirza haar lover ontmoet heeft? ”In mijn voortuin! Ik ging naar Graspop, maar ik had geen vervoer. Via een vriend kon ik met iemand meerijden. Ik woonde het dichts bij de snelweg dus mijn tuin werd het verzamelpunt. Daar stond Johan opeens.” Overigens duurde het daarna nog ruim een half jaar voor de vonken oversprongen. ”De foto is gemaakt bij een concert van Delain in Hedon, op 14 februari. In april zijn we eindelijk een stelletje geworden”, vertelt Thirza ons op Facebook.

Marly en Jan

koppels zwolle marly en haar lover
Foto | Marly van Eekeren

Marly heeft Jan ruim 19 jaar geleden ontmoet: ”In café de Casteleijn keken we elkaar aan, we bleven kijken en de vonk sloeg over. We hebben elkaar die avond niet gesproken maar een paar weken later was het wel raak. Op slag verliefd. Nu ruim 19 jaar later zijn we na veel omzwervingen in Groningen, het buitenland, Haarlem en Utrecht sinds kort weer in Zwolle gaan wonen met onze twee prachtige kinderen.”

Bert en Els

koppels zwolle bert en els
Foto | Els Driesse

”Bert en ik hebben elkaar ontmoet bij Brasserie Jansen. Of beter gezegd, bij de fietsenstalling. Een date die nooit meer is overgegaan!”, vertelt Els.

Els en Remco

koppels zwolle els en remco
Foto | Els van der Bij

Els heeft Remco ontmoet in een spiritualiteitswinkel in Zwolle. ”Onze eerste zoen was in Jack’s Music Bar en onze eerste date was in Hedon, bij het concert van Delain op 14 februari vorig jaar. Dit jaar gaan we dus weer naar Delain in Utrecht!”

Janine en haar lover

Janine spotte haar lief in het oude ziekenhuis De Weezenlanden. ”Hij spotte mij later toen ik in Hedon op hem afkwam met m’n briljante openingszin :’Hé, jij werkt toch in het ziekenhuis?”’

Lees ook:

Lees ook:

NS hartkloppingen

Smachtende blikken en zweethandjes: 5 x liefdesverklaringen van treinreizigers van en naar Zwolle

Misschien heb je ze wel eens voorbij zien komen op de beeldschermen in de trein: de liefdesverklarin...

Deze is voor de haters: 5 x anti-valentijnsdagtips

Denk jij bij Valentijnsdag aan 'commercieel onzinfeest' of 'weer een jaar alleen'? Natúúrlijk denken...

Shoppen maar! 7 x deze Zwolse kledingitems staan nú te koop op United Wardrobe

Tweedehands kleding scoren is helemaal hot! Het is duurzaam en -eerlijk is eerlijk- ook nog eens fij...

Ah, nee! Griepgolf weer in het land, dit moet je doen

Er heerste al griep in Nederland, maar nu is er toch écht sprake van een epidemie, zo meldt het RIVM...
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Zwollenaren

adv.