Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

9 x ‘grote ergernissen’ in de Zwolse binnenstad volgens jullie

Door Hilke Vos 13 september 2019

Op indebuurt schreven wij onlangs een artikel over ergernissen in de Zwolse binnenstad. Inwoners uit hartje Zwolle reageerden massaal en noemden nóg meer pijnpunten. Natuurlijk allemaal met een knipoog, want hey, wonen in het prachtige centrum is zeker geen straf. Maar wees eerlijk: héél soms verlang je naar rust…

Page 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

Zomerkermis

Foto | indebuurt Zwolle

Rienske zou de jaarlijkse Zomerkermis in de binnenstad totaal niet missen. “Ik woon er zelf niet, maar de mensen die in de omgeving wonen zullen wel vreselijk balen van die herrie elk jaar. Ik wel in ieder geval.”

Bezorgscooters

Vera ergert zich aan de bezorgscooters die volgens haar door de straten scheuren. “En als ze het niet kunnen vinden maken ze extra lawaai door rondjes te rijden onder je raam.”

Troep op straat en drukte

Volgens Cami ligt er in de Zwolse binnenstad vaak veel afval op straat, zoals gebroken flesjes bier, kots (bah!), afval en peuken. “Ook vergeten mensen dat niet elke straat een winkelstraat is en er dus gewoon auto’s rijden en mensen fietsen. Door al dat wandelende publiek is het soms behoorlijk moeilijk om normaal door een straat heen te komen en je niet te irriteren, omdat je steeds moet stoppen omdat mensen het gewoon niet in de gaten hebben dat het geen winkelstraat is en dan soms nog boos worden ook.” Zo!

Scholieren

Jan: “Na de zomer, wanneer al die scholieren uit buitengemeentes naar Zwolle komen en niet gewend zijn aan zebrapaden, verkeerslichten en voorsorteren.”

Gakkende ganzen

Foto | Jos Struik

Ook dieren kunnen overlast in de binnenstad veroorzaken, vertelt Jos. “Wij wonen in het Kraanbolwerk en hadden dit voorjaar iedere ochtend last van enorm hard gakkende ganzen in de gracht!” Tijd om te broeden, blijkbaar…

Spugen

Een lezer die anoniem wil blijven ergert zich aan ‘mensen die rücksichtloos van zich af spugen, jong en oud’. Best vies inderdaad, true.

Straatverkopers

S.K. vindt vooral straatverkopers in de winkelstraat vervelend. “Onderweg naar vrienden of tijdens een blokje om; ik word altijd aangesproken of ik even tijd heb.” Maar gelukkig: “Ondanks de ergernissen vind ik het heel erg tof om in het centrum te wonen!”

fotos_zwolle_indebuurtzwolle_111

5 x zo ontwijk je straatverkopers in Zwolle

Natuurlijk doen straatverkopers ook alleen maar hun werk en daar is niks mis mee! Maar soms heb je g...

Peuken

roken

Frans vindt dat er in de Zwolse binnenstad teveel peuken op straat liggen. “Zeker bij de kroegen als Café ’t Beugeltje, daar loop je over een tapijt van filters. Kunnen de uitbaters hier op aangesproken worden? Ik ruim zelf veel rotzooi op in de straat waar ik woon. We mogen met elkaar best wel wat zuiniger zijn op onze stad.”

Wildplassers

Plassen in een plaskruis. Foto | ANP

Gatver, aan de geur van urine kunnen we maar niet wennen. Deze heren doen het zoals het hoort. Maar er zijn ook veel dronken mensen die gewoon tegen je voordeur aan plassen, puur omdat ze de plaskruizen niet meer kunnen vinden, aldus Frederik. Balen!

openbare-toiletten-zwolle

MAG DAT: Poepen in de bosjes in Zwolle

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

What else?

Hebben wij nog ergernissen gemist? Laat een reactie hieronder achter of trek aan onze mouw (niet letterlijk, graag).

coolcat

Deze toffe kledingzaak opent binnenkort in de oude CoolCat

Winkels komen en gaan. Door een faillissement verdween CoolCat uit het Zwolse straatbeeld, maar in h...
Page 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Zwollenaren

adv.