Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

75 jaar vrijheid: indebuurt Zwolle zoekt bijzondere bevrijdingsverhalen en -foto’s

Door Hilke Vos 31 januari 2020

Op 14 april 2020 is het 75 jaar geleden dat Zwolle werd bevrijd. Daar willen we met indebuurt graag bij stil staan in de vorm van mooie verhalen en foto’s over de bevrijding. Delen mag via [email protected]

Overijssel viert de vrijheid dit jaar met als één van de hoogtepunten de feestelijke Vrijheidstour door de provincie van 1 tot en met 17 april 2020. Dezelfde route die de bevrijders 75 jaar geleden aflegden om Overijssel in 17 dagen te bevrijden. Een ander hoogtepunt in eigen stad: het Bevrijdingsfestival dat op 5 mei 2020 helemaal in het teken staat van 75 jaar vrijheid.

In het kader hiervan starten wij een zoektocht naar beeldmateriaal en verhalen over de bevrijding 75 jaar geleden in Zwolle. Dat kan een herinnering van toen zijn, een liefdesverhaal, een verzetsverhaal; álles mag. Uiteraard gaan wij zeer zorgvuldig om met het aangeleverde materiaal.

Een mooi verhaal?

Heb je een mooi verhaal of een bijzondere foto rondom de bevrijding in Zwolle? Of ken je iemand die ons meer kan vertellen? Input mag gestuurd worden naar [email protected]. Wij nemen contact met je op.

bevrijding-zwolle

13 x indrukwekkende foto’s van de bevrijding van Zwolle

De bevrijding van Nederland was al in september 1944 begonnen, maar door omstandigheden duurde het n...

adv.