Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x zo ontwijk je straatverkopers in Zwolle

Door Merel Revet 23 december 2018

Natuurlijk doen straatverkopers ook alleen maar hun werk en daar is niks mis mee! Maar soms heb je gewoon echt geen behoefte om een verkooppraatje van een half uur aan te horen. Zeker niet als je de bus moet halen of nog snel even een winkel in wil duiken voor sluitingstijd. Daarom geven we jou vijf handige tips! 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

1. Je doet alsof je gebeld wordt

is that all ufc 205 GIF

Je loopt door de Diezerstraat en je ziet de gekleurde hesjes en de stralende glimlach al van mijlenver aankomen. CHIPS! ze zien jou ook. De verkopers staan klaar om je aan te spreken en lopen al op je af. Maar dan, net voor het moment van de waarheid, grijp jij je telefoon. Nee sorry, je kan echt niet aangesproken worden op dit moment. 

2. Je spreekt geen Nederlands

barack obama wtf GIF

Deze werkt ook altijd: Doe net alsof je geen Nederlands spreekt. Natuurlijk probeert meneer de verkoper in het Engels met je te communiceren, dus het is het veiligst om net te doen alsof je ook geen Engels verstaat. Maar welke taal spreek je dan? Dat probeert onze vriend in het gekleurde hesje natuurlijk te ontdekken, maar ondertussen ben je al lang de hoek om. Joejoe!!

3. Tegenaanval!

jeff dunham bitcoin GIF

De verkoper vraagt je of je een momentje hebt. Natuurlijk heb je dat! Je hebt een momentje om de ander te vertellen over een uniek aanbod. De aansteker die je in je broekzak hebt is een prachtig en zeer zeldzaam collector’s item. Voor drie tientjes doe je hem weg. Dat is toch een deal die niemand afslaat? Hé… waar ga je nou heen!?

4. Menselijk schild!

fail captain america GIF

Probeer iemand te zoeken die dezelfde richting oploopt, en dan het liefst iemand met een groter postuur. Zorg dat je dicht bij hem blijft staan en je goed afgeschermd bent voor de desbetreffende verkoper. Blijf zolang mogelijk bij de andere persoon lopen totdat de kust veilig is. Eventueel loop je zo achter de andere voorbijganger zodat hij de Sjaak is en jij de dans ontspringt.

5. Oude bekende

  james franco what GIF

”Hey gozer hoe is het met je? Was lachen laatst he! Hey… ken je me soms niet meer? We hebben laatst uren gesproken op dat huisfeest. Serieus weet je dat niet meer…? Nou sorry dan heb ik ook geen zin meer om met je te praten. Nee ik hoef geen flyer, doeeeeei!”

Waren deze vijf tips je toch net iets te ingewikkeld dan helpt ”Sorry, geen interesse” ook altijd prima.

Lees ook:

supermarkten-open-kerst

Deze supermarkten zijn open in Zwolle tijdens kerst 2018

Sta je met je neus boven de pannen het kerstdiner te koken, ben je nét dat ene belangrijke ingrediën...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Zwollenaren

adv.