Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zwolse Vera woont boven McDonald’s: ‘Elke keer als ik mijn huisje binnenstap word ik vrolijk’

Door Danielle Verbeek 18 november 2019

Als je Zwolle kent, dan ken je de Grote Markt. Maar heb je er wel eens naar boven gekeken? De 22-jarige Vera woont samen met haar beste vriendin Marlisa in een echt meidenhuis midden in het centrum, pal boven McDonald’s. “We eten wekelijks samen een hamburger in ons girly paleisje.”

Sinds 1 november woont de Zwolse in dit knusse appartement in hartje Zwolle. ”Het huisgenootje van Marlisa ging verhuizen, dus kwam er een plekje vrij. Ik was dolblij toen ik dat hoorde, want dat betekende dat ik er kon gaan wonen”, vertelt Vera. De woning uit 1750 sprak de Zwolse meteen aan. ”Ik wilde veel liever een plek waar jarenlang in geleefd is dan een spiksplinternieuwe woning”, legt Vera uit.

Meidenhuis

De vriendinnen hebben het stulpje omgetoverd tot een écht meidenhuis. ”Het begon bij mij meteen te kriebelen om aan de slag te gaan met het interieur. Toen ik hier kwam wonen was het appartement nog vrij wit en steriel. Wij houden allebei van bonte kleuren, dus de woning kon wel een likje verf gebruiken. We zijn meteen aan de slag gegaan en hebben het appartement binnen no-time omgetoverd tot een girly paradijsje.”

Binnenkijken Vera
Foto: indebuurt

Een roze bank, een vrolijke bloemetjesfauteuil en fleurige accessoires; Vera omschrijft haar stulpje niet voor niets als ‘girly’. ”Ik ben gek op roze, maar ook op aardetinten en botanische details. Ons appartement is eigenlijk een mengelmoes van verschillende stijlen. Zo hebben we naast al die poedertinten de muur bij de keuken juist okergeel geverfd. De vrolijkheid spat er vanaf!”

Stoelen van oma

De glazen salontafel, de bank en de ronde eettafel in de hoek van de woning heeft Vera zelf bij elkaar gesprokkeld. ”We hebben veel items gescoord op Marktplaats of in kringloopwinkels. Ook hebben we een hoop gekregen, wat erg fijn is voor de portemonnee. Maar het leukste vind ik dat er achter elk item een verhaal schuilt.” Zo heeft de Zwolse de eettafelstoelen van haar oma gekregen. ”Als klein meisje wilde ik altijd al op die stoelen zitten; ik vond de roze fluwelen stof zo mooi. Uiteindelijk mocht ik ze meenemen.”

Binnenkijken vera stad (2)
Foto: indebuurt Zwolle

Roze kwastjeslamp

Vera’s favoriete woonitem is de roze kwastjeslamp in het midden van de woonkamer. ”Het staat symbool voor ons appartement. We hebben hem zelf gemaakt en de materialen kostten maar een paar euro. ”Daar stond wel tegenover dat de meiden een aantal weken elke avond aan het project hebben gewerkt. ”Het was een hels karwei om al die kwastjes te knopen, maar dat was het allemaal waard.”

Instagram en DIY

De Zwolse creatieveling zit boordevol ideeën en bedenkt elke week weer wat nieuws voor haar huis. ”Ik raak altijd geïnspireerd door Instagram. Zo heb ik laatst vaasjes gemaakt van schoonmaakflessen: lekker origineel en het kost niks.” Ook zijn de vriendinnen gek op groen in huis. ”Ons huis staat vol met plantjes in alle soorten en maten. Ik denk dat we op dit moment wel twintig verschillende soorten hebben. Dit maakt het gewoon zo gezellig!”

unnamed (6) (1)
Foto: indebuurt Zwolle

Het fleurige interieur is niet het enige waar Vera blij van wordt. Wonen in de stad is een heus cadeautje voor de Zwolse. ”Zo fijn, als ik mijn deur uitstap kan ik zo een lekkere koffie scoren of mijn favoriete winkeltjes bezoeken. De winkelstraat is mijn achtertuin, ideaal!” Ook het wonen boven de McDonald’s is best verleidelijk. “Ik scoor wekelijks wel een hamburger, ha ha. Eet ik dan samen met Marlisa op in ons paleisje.” Vera is niet van plan om op korte termijn te verhuizen. ”De locatie is top en elke keer als ik ons huisje binnenstap word ik weer vrolijk.”

Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: Vera
De zelfgemaakte lamp. Foto: Vera

Binnengluren?

Iedere week kijkt indebuurt binnen bij Zwollenaren die bijzonder wonen. Heb jij ook een toffe studentenkamer? Is jouw interieur een throwback naar de jaren stilletjes? Heb je meer kamerplanten dan het tuincentrum? Woon je samen met 25 katten? Bestaat je interieur uit LEGO? En mogen we eens bij jou kijken? Stuur ons een berichtje, dan komen wij gauw een mooie fotorepo maken.

Deze Zwollenaren gingen je voor:

Binnenkijken bij B&B ’t Hazenleger in Zwolle: ‘Amerikanen noemen het een écht hobbithuis!’

Overnachten in een sprookjesachtige blokhut of slapen in een heuse sauna? In het Bed & Breakfast van...

Binnenkijken bij de Zwolse Eline: ‘We zitten graag aan onze zelfgemaakte eettafel!’

Een okergele bank, tientallen lijstjes in de hoek van de woonkamer en een zelfgemaakte eettafel. Het...

Binnenkijken bij Nadia (25) in Assendorp: ‘De kroonluchter scoorde ik voor tien euro!’

Aan de rand van de Zwolse wijk Assendorp woont de 25-jarige Nadia in haar karakteristieke stulpje. R...

adv.