Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zwolse Eline woont in een fotogenieke woning vol kleur: ‘Met de roze bank maakte ik een statement’

Door Maaike van der Ploeg 11 mei 2020

Door haar werk als creative designer is een ruimte stijlvol inrichten easy-peasy voor de Zwolse Eline. Samen met met katten Pipo en Noodles verhuisde ze vijf jaar geleden naar haar appartement in Zwolle-Noord. De kleurige woning barst van de fotogenieke hoekjes, zelfgemaakte borduursels en staat vol met planten. Zelfs de kattendrinkfontein past perfect in het interieur!

Op Instagram deelt Eline regelmatig jaloersmakende kiekjes van haar woning. Hoe doet ze dat toch? ”Ik gooi van alles bij elkaar en uiteindelijk pakt het beter uit dan ik denk”, lacht ze.

Kringlopen

Marktplaats, Instagram en kringloopzaken. Je kunt het zo gek niet bedenken of Eline vindt er wel iets. ”Alleen een bank zou ik niet snel tweedehands kopen. Je weet maar nooit wat daarop gebeurd is…”

Samen met haar vriend struint ze regelmatig kringloopwinkels af. ”Via Google Maps vinden we de gekste plekjes, dat is ontzettend leuk!” Het stel woont niet samen, maar dat betekent niet dat ze elkaar vaak moeten missen. ”Paul woont een straat verderop en we werken samen.”

”Het vloerkleed heb ik onlangs via Markplaats gekocht, de kleur past perfect bij de rest!”

Geen tuin, geen probleem!

Vanwege het coronavirus werkt Eline veel thuis. Gelukkig is er genoeg ruimte in haar eengezinswoning, geeft ze aan. ”Van de logeerkamer heb ik een soort kantoor gemaakt. Zo houd ik werk en privé in deze thuiswerkperiode toch een beetje gescheiden.” Een tuin heeft het appartement niet, maar ook daar heeft Eline een creatieve oplossing voor bedacht. ”Op het balkon aan de noordkant komt alleen tot twaalf uur zon. Daarom heb ik een bankje voor mijn huis gezet, zodat ik ’s middags ook van de zon kan genieten!”

Hoe heerlijk ziet dit balkon eruit!

Planten, planten en nog meer… planten

Ook al heeft ze geen tuin, aan groen in huis ontbreekt het niet. Een heel werk om al die planten goed te verzorgen, of niet? ”Ik lees me goed in. Zo las ik dat planten met donkere bladeren niet op lichte plekken hoeven te staan. Ik weet niet of het klopt, maar het werkt bij mij!” Verder is een luchtbevochtiger volgens Eline ook een must. ”En geef ze niet te vaak water!

Heel veel planten en nog een favoriet: ”Het tijgerbeeldje heb ik van mijn vriend gehad. Lekker fout, dat vind ik leuk!”

Kattenwaterval

Via haar werk als creative designer komt ze regelmatig nieuwe woonitems tegen. ”Ik vind het leuk om te kijken hoe ik dit zelf kan toepassen in mijn woning.” Ook Pinterest en Instagram zijn inspiratiebronnen, waar ze tevens een unieke kattendrinkfontein vond: een waterval! ”De katten dronken eerst uit de kraan, dus er moest wel iets anders komen. Deze drinkfontein van keramiek vond ik via een reclame op Instagram!”

Heel planten, kattenbeeldjes en rechts de kattendrinkfontein van keramiek.

Roze bank

De kleur van de muur in het huis van Eline verandert regelmatig. ”Toen ik hier kwam wonen was alles wit en grijs; daar wilde ik snel vanaf!” Eerst kwam er een plantenbehang, daarna werden de muren turkoois en nu is alles roze. ”Ik ben alweer opzoek naar een ander kleurtje, terracotta vind ik erg mooi. Dus misschien ga ik binnenkort wel weer aan de slag.”

De hamvraag hierbij is: past het bij de roze bank? Want dat is een blijvertje, zegt Eline trots. ”De bank is favoriet! Het voelde destijds echt als een statement: ik woon op mezelf en ik kan doen wat ik wil!”

Verder gluren:

Lees ook:

Terugkijken: deze Zwollenaren deden onlangs mee aan First Dates

Eerste dates zijn bijna altijd spannend, vaak een tikje ongemakkelijk en met een beetje geluk heel g...

Zo gaan ondernemers in Zwolle om met drukte in binnenstad: ‘We zijn voortdurend alert!’

Steeds meer winkels in Zwolle openen weer hun deuren. Ook bij Winkelcentrum Het Eiland staan ze weer...
tuin zwolle

Deze 9 Zwolse huizen hebben een gigantische tuin (en staan te koop op Funda)

Iedereen die een tuin heeft, kan er met het mooie weer volop van genieten. Zeker nu we zoveel thuis ...

adv.