Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken in de containerwoning van de Zwolse Bernice: ‘Ik heb alles wat ik nodig heb!’

Door Melanie Borgman 2 september 2019

Verhuizen naar een containerwoning. Het was een stap voor de Zwolse Bernice waarvan ze niet precies wist wat haar te wachten stond. Al snel ontdekte ze de charme van haar gloednieuwe optrekje. ”Soms heb ik de neiging om voorbijgangers uit te nodigen en hen te laten zien wat een containerwoning allemaal te bieden heeft.”

Aan de rand van het bedrijventerrein Oosterenk in Zwolle staan veertig containerwoningen. In één van de stulpjes woont de 22-jarige Bernice samen met haar trouwe viervoeter Charlie. De woning is klein, maar fijn en met 34 vierkante meter is de geboren en getogen Zwolse meer dan tevreden.

Inschrijven op de gok

Sinds januari woont Bernice in het indrukwekkende complex. ”Door middel van een loting via de spoedmodule ben ik hier terecht gekomen, maar eerlijk gezegd zag ik het eerst niet zo zitten om te reageren op een containerwoning. Ik was bang dat de ruimte mij een opgesloten gevoel zou geven. Naarmate de tijd verstreek en ik nog steeds geen huis had gevonden, waagde ik toch de gok. Tegen alle verwachtingen in stond ik op nummer één en accepteerde ik de woning direct!”

Foto: indebuurt Zwolle

Vooroordelen

In de omgeving van de containerwoningen staan veel kantoren. “Tijdens de middagpauze lopen hier regelmatig mensen langs en wordt er veel over het complex gepraat. Dan hoor ik hen zeggen dat het hier veel te klein is en dat er vast alleen maar asielzoekers wonen. Op dat soort momenten heb ik de neiging om de voorbijgangers bij mij thuis uit te nodigen en te laten zien wat een containerwoning allemaal te bieden heeft. Er wonen studenten, werkenden en begeleid wonenden en daarnaast heb ik hier werkelijk alles wat ik nodig heb.”

‘Mensen willen altijd meer, meer, meer’

De vele vooroordelen heeft de Zwolse wel aan het denken gezet. ”Al zouden hier asielzoekers wonen, wat dan nog? Gun elkaar allemaal een huis. Ook ben ik – sinds dat ik hier ben komen wonen – nóg dankbaarder voor de ruimte die ik heb. Ik heb een dak boven m’n hoofd, een warme kachel en stromend water. Mensen willen altijd meer, meer en meer, terwijl je met minder ook genoegen kunt hebben. Voor mij is het in ieder geval meer dan voldoende.”

Foto: indebuurt Zwolle

Bernice is gek op haar knusse stulpje. Het voordeel van een containerwoning? Minimalistisch leven. ”De woning is klein, dus je gaat creatief om met de ruimte die je wél hebt. Het is een uitdaging, maar het is echt te doen!”

Eigen ‘tuintje’

De woning van Bernice bestaat uit een ruimte met een keuken en een woongedeelte, een badkamer en een slaapkamer. Haar favoriete plekje in huis is het fleurige balkon. ”Ik ben trots op de hele woning, maar ik ben vooral erg blij met het balkonnetje. Het idee was eigenlijk om er een tuintje van te maken, want ik houd van planten. Samen met mijn ouders heb ik er veel tijd in gestoken. Als het weer het toelaat zit ik hier het allerliefst, vooral als er visite is.”

Foto: indebuurt Zwolle

Tijdelijke woning

Ondanks dat Bernice erg blij is met maar eigen optrekje, houdt ze haar ogen open voor een eventuele andere woning. ”Ik heb minder binding met de locatie en mijn leven speelt zich af in een hele andere Zwolse wijk. Daarnaast blijven deze containerwoningen maar maximaal tien jaar staan. Ik heb het hier erg goed, maar ik weet ook dat het maar voor tijdelijk is. Tot die tijd heb ik niks te klagen en zit ik hier helemaal op mijn plek samen met mijn lieve Charlie.”

Binnengluren?

Iedere week kijkt indebuurt binnen bij Zwollenaren die bijzonder wonen. Heb jij ook een toffe studentenkamer? Is jouw interieur een throwback naar de jaren stilletjes? Heb je meer kamerplanten dan het tuincentrum? Woon je samen met 25 katten? Bestaat je interieur uit LEGO? En mogen we eens bij jou kijken? Stuur ons een berichtje, dan komen wij gauw een mooie fotorepo maken.

Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Bernice en Charlie | Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle

Verder gluren op indebuurt:

Binnenkijken bij Bed & Breakfast In de Gloria in hartje Zwolle: ‘Kom erbij en wees welkom’

Relaxen, genieten en zorgeloos ontspannen. Dat is Bed & Breakfast 'In de Gloria' in de Zwolse wijk A...

Binnenkijken bij: deze Zwollenaren wonen echt op een fantástische locatie

De afgelopen jaren keken we (bijna) iedere week binnen bij een Zwollenaar. We hebben in al die tijd ...

adv.