Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Silke verbouwde haar huis in Wipstrik: ‘Het is precies geworden zoals ik mij had voorgesteld!’

Door Melanie Borgman 24 augustus 2020

Een oude jaren 30-woning van top tot teen verbouwen. Samen met haar man ging de 28-jarige Silke uit Zwolle de uitdaging aan. Binnen zeven maanden toverden ze het hoekhuis in de wijk Wipstrik om tot een modern en ruimtelijk stulpje. ”Door de opengebroken muren en de uitbouw kunnen we letterlijk rondjes lopen in huis!”

Vorig jaar verhuisde de Zwolse samen met haar man en hond Beer naar Wipstrik waar het grote avontuur zou beginnen. ”In ruim een half jaar hebben we alles aangepakt. Echt alles! De complete vloer ging eruit, muren zijn gesloopt, plafonds verwijderd en de tuin was een grote zandbak. Het was a hell of a ride, maar ons huis is precies geworden zoals ik het mij had voorgesteld!”

Passie voor interieur

Van de indeling tot de materialen en van het kleurgebruik tot de accessoires: alle kenmerken in de woning zijn ontstaan door de ideeën van de Zwolse creatieveling. Op haar Instagram plaatst Silke dan ook bijzondere kiekjes van haar stulpje en deelt ze uiteenlopende tips voor het stijlen van een interieur. ”Het is zo’n fijne, ruime woning geworden. Door de opengebroken muren en de uitbouw kunnen we zelfs letterlijk rondjes lopen in huis. En die ruimte middenin de woonkamer? Daar zit het toilet verstopt! Grappig, toch?”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Foto: indebuurt Zwolle

Haar passie voor stijlen heeft ze dan ook niet van een vreemde. ”Ik heb het écht van mijn moeder overgenomen. Vroeger zijn wij als gezin vaak verhuisd, waardoor ik veel van het verbouwen en het inrichten heb meegekregen. Ik denk dat toen mijn passie voor interieur is ontstaan.” De Zwolse begint daarom niet voor niets aan een interieuropleiding. ”Van mijn hobby, mijn werk maken. Dat lijkt mij echt fantastisch!”

Oud en nieuw

De lichte tinten en de zonnestralen die via de serre naar binnen schijnen maken het huis van de Zwolse enorm ruimtelijk en knus. ”Wat mijn stijl is? Dat kan ik eigenlijk niet in een paar woorden uitdrukken. Mensen om ons heen noemen het scandinavisch of eclectisch, maar ik zie het voornamelijk als mijn eigen mengelmoes van ‘oud en nieuw’. De stoelen in de zithoek zijn bijvoorbeeld design, terwijl ik de lamp in diezelfde hoek bij de kringloop heb gekocht. Ook de deuren op de bovenste verdieping zijn al tientallen jaren oud. Het zijn namelijk de oorspronkelijke deuren van de woning.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Foto: indebuurt Zwolle

Voorwerpen met een verhaal

Het huis is er één vol verhalen, geeft Silke aan. ”Ik houd niet zo van veel prullaria, maar wel als het een persoonlijke betekenis heeft. Zo is de wereldkaart in de slaapkamer een originele, oude kaart die jaren in de school heeft gehangen waar ik voor het eerst werkte als docent. Een mooi ding en een leuk aandenken aan mijn allereerste baan.”

Maar dat is nog niet alles. ”De zwarte beeldjes naast de televisie komen uit Tanzania, de lamp boven de eettafel is gemaakt door mijn overleden vader en het kunstwerk aan de muur is ons huwelijkscadeau. Allemaal dierbare items met een verhaal. Oh, en de foto boven de bank? Dat is een portret van een oude dame die mijn man op onze reis door Bolivia heeft gemaakt!”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Foto: indebuurt Zwolle

Na maanden flink klussen voelt het huis écht als thuis en is Silke dolgelukkig met het eindresultaat. ”Tijdens de coronacrisis hebben we de tuin volledig aangepakt: het terras op gelijke hoogte, de moestuintjes gevuld en het pad in de tuin in orde gemaakt. Ik denk dan ook dat ik nooit helemaal klaar ben met het stijlen van het huis, maar dat maakt het juist zo leuk.”

Unieke sfeer en mooie planten

Zelf je interieur omgooien, maar weet je niet waar je moet beginnen? De Zwolse helpt je graag, maar heeft alvast twee gouden tips! ”Het is ontzettend belangrijk dat je je thuis voelt in een woning. Wat jij mooi vindt, vindt een ander misschien lelijk en andersom. So what? Zo creëer je uiteindelijk wel je eigen identiteit in een huis. Oh, en planten zijn al-tijd een goed idee! Heb je bijvoorbeeld een sfeerloos plekje in huis? Zet er een mooie plant neer, want door een groene vriend toe te voegen aan je interieur wordt het gelijk een stuk sfeervoller.”

Graag interieuradvies of tips van Silke? Leuk! Je kunt haar een berichtje sturen op Instagram of mailen naar [email protected]

Nog een beetje verder gluren? Swipen maar!

Knus zitgedeelte met links de zwarte serredeuren | Foto: indebuurt Zwolle
De woonkamer voor de verbouwing.. | Foto: Funda
De woonkamer na de verbouwing en met het uitzicht op de tuin | Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
De zwarte beeldjes uit Tanzania | Foto: indebuurt Zwolle
Boven de bank het portret die de man van Silke maakte van een oude vrouw uit Bolivia | Foto: indebuurt Zwolle
Genoeg lekkere plekjes voor Beer | Foto: indebuurt Zwolle
Een bijzonder item met een nog mooiere, persoonlijke betekenis | Foto: indebuurt Zwolle
Uitzicht op de hal, links de eettafel | Foto: indebuurt Zwolle
De eettafellamp, gemaakt door de overleden vader van Silke en op de achtergrond het dierbare kunstwerk | Foto: indebuurt Zwolle
De keuken voor de verbouwing.. | Foto: Funda
De keuken na de verbouwing | Foto: indebuurt Zwolle
De keuken voor de verbouwing.. | Foto: indebuurt Zwolle
Wat een verschil! | Foto: indebuurt Zwolle
Het verstopte toilet, middenin de woonkamer | Foto: Eigen foto
''Door zeil op de trap ontstond dit groene effect. Het heeft wel iets!'' | Foto: indebuurt Zwolle
De gang op de bovenste verdieping. ''De vloer is de oude vloer van de begane grond'' | Foto: indebuurt Zwolle
De badkamer voor de verbouwing.. | Foto: Funda
De badkamer na de verbouwing. Wow! | Foto: indebuurt Zwolle
''De graslelies komen uit het biologielokaal op de school waar ik les geef'' | Foto: indebuurt Zwolle
De oude wereldkaart op de slaapkamer | Foto: indebuurt Zwolle
Mét een lekker bad! | Foto: indebuurt Zwolle
De tuin tijdens de verbouwing.. | Foto: Eigen foto
De tuin na de verbouwing! | Foto: indebuurt Zwolle
Heerlijk terrasje | Foto: indebuurt Zwolle
Silke met haar trouwe viervoeter Beer | Foto: indebuurt Zwolle

Binnengluren?

Iedere week kijkt indebuurt binnen bij Zwollenaren die bijzonder wonen. Heb jij ook een toffe studentenkamer? Is jouw interieur een throwback naar de jaren stilletjes? Heb je meer kamerplanten dan het tuincentrum? Woon je samen met 25 katten? Bestaat je interieur uit LEGO? En mogen we eens bij jou kijken? Stuur ons een berichtje, dan komen wij gauw een mooie fotorepo maken.

Meer lezen op indebuurt:

Binnenkijken in de hippe kapsalon van Margriet in hartje Zwolle: ‘Zelfs de spiegels zijn vintage!’

Het was haar grote droom: een kapsalon openen, geheel in eigen stijl! Tijdens de coronacrisis hakte ...
Inspiratie opdoen: 4 x binnenkijken bij Zwolse studentenkamers

Inspiratie opdoen: 4 x binnenkijken bij Zwolse studentenkamers

Of je het nu moet doen met een studentenkamertje van het formaat bezemkast of geluk hebt met een rui...

Annemarèl woont midden in hartje Zwolle: ‘Mijn huis zit goed verstopt!’

Deur door, trapje op, trapje af, nog een deur. De Zwolse Annemarèl woont aan de Sassenstraat in har...

adv.