Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sarmad en Marloes moderniseerden hun huis in Assendorp: ‘Voor de komende 30 jaar zijn we klaar’

Door Hilke Vos 7 september 2020

Een kleurrijk huis met moderne elementen. Sarmad en Marloes kochten vorig jaar een knusse jarendertigwoning in Assendorp, die met bloed, zweet en tranen is omgetoverd tot een sfeervol geheel. “Het duurde even voordat we eens waren over de inrichting.”

Bouwden de twee eerst nog een leven op in Dalfsen, besloot vooral Sarmad dat hij toch liever in Zwolle woont, want hij miste wat reuring. Een zoektocht volgde en uiteindelijk stuitten de twee op hun droomhuis in Assendorp. “We hadden hier direct een goed gevoel bij”, zegt hij. “Sowieso is deze wijk heel gemoedelijk. Je ziet en hoort alles en loopt zo naar het centrum. Ook bood iedereen hulp aan toen we hier kwamen wonen.”

Nieuw rookkanaal

De woning was redelijk netjes toen ze er een jaar geleden hun intrek namen, maar toch wilden Sarmad en Marloes álles anders. De wanden werden gestuct en geverfd, de vloer werd professioneel geschuurd. Ook koos het liefdeskoppel voor een echte haard. “Bijna alle huizen in Assendorp hebben een rookkanaal, alleen onze woning net weer niet”, lacht Marloes. “Uiteindelijk moesten de klussers zich letterlijk in allerlei bochten wringen, vanwege een ingewikkelde plafondconstructie. Tja, dat heb je met jarendertigwoningen.”

Tekst gaat verder onder de foto

De badkamer van zwart-bruin marmer. Foto | indebuurt Zwolle

Zwart-bruin marmer

Verder is de badkamer grondig aangepakt. Nieuwe douche en wc, en qua tegels overal glanzend marmer. Marloes: “We kozen eerst voor wit, maar ik bleef twijfelen, want ik vond het zo standaard. Een dag voor de plaatsing besloot ik voor zwart-bruine tegels te gaan, met een vleugje oranje. Ik durfde het bijna niet zeggen, maar uiteindelijk ben ik heel erg blij dat ik het heb gedaan. Ik vind het echt zo’n luxe hotelbadkamer nu.”

De wc en de gang gingen ook op de schop, want de twee kregen er nogal een kroeggevoel bij. “Alles was betegeld in dezelfde kleur”, zegt Sarmad. “Wel makkelijk, maar het oog wil ook wat. We hebben de muren gestuct en de wc van kalkverf voorzien. De boel is een stuk frisser nu.”

Tekst gaat verder onder de foto

Foto | indebuurt Zwolle

Drukfout

Qua inrichting zaten de twee niet altijd op één lijn. “Uiteindelijk kreeg Marloes haar zin”, glimlacht Sarmad. “Zij wilde kleuren, ik wilde wit. Uiteindelijk ging ik toch overstag en ben ik blij met het eindresultaat.” Hij doelt onder meer op het kleurrijke bloemenbehang op de muur. “Ik vind dat echt tof. Wij kunnen alleen echt niet behangen, dus we lieten het doen. Uiteindelijk bleek dat er een drukfout in de bloemenprint zat, moest álles weer opnieuw. Zo sneu.”

Bliksemkast

Waar de twee het unaniem over eens zijn: hun tv-meubel is één van de blikvangers in huis. “Ik wilde zelf wat maken van hout, dus ik ging naar een handelaar”, zegt Sarmad. “Daar stuitte ik op een fraai stuk hout, afkomstig van een boom die door de bliksem is getroffen. Het hout kon knappen, dus het werd niet verkocht. Uiteraard was ik wel geïnteresseerd, dus het hout ging mee naar huis. Tot dusver is het meubel nog steeds intact.”

Tekst gaat verder onder de foto

kast
Kast met ‘bliksem’. Foto | indebuurt Zwolle

Kleurrijk versus strak en modern

Qua stijl in huis mikt Marloes vooral op een kleurrijk geheel, in combinatie met een strakke en luxe touch, de inbreng van Sarmad. “Ik ben in 2006 naar Nederland gekomen, als Iraakse vluchteling, maar toch vind ik een strak interieur mooier dan dat Arabische”, lacht hij. “Ik houd juist van strak en modern. Wel heb ik een foto ingelijst van mijn afgestudeerde nichtje uit Bagdad.”

Nieuwe plannen voor het huis zijn er nauwelijks nog, alleen de slaapkamer wordt momenteel aangepakt. “We gaan van twee kamers één geheel maken. En dán zijn we echt klaar hoor”, verzucht Marloes. “Voor de komende dertig jaar, want ik ben klaar met klussen”, besluit Sarmad lachend.

Nog een beetje verder gluren? Swipen maar!

Foto | indebuurt Zwolle
Foto | indebuurt Zwolle
Foto | indebuurt Zwolle
Foto | indebuurt Zwolle
Foto | indebuurt Zwolle
Foto | indebuurt Zwolle
Foto | indebuurt Zwolle
Foto | indebuurt Zwolle
Foto | indebuurt Zwolle
Foto | indebuurt Zwolle
Foto | indebuurt Zwolle
Foto | indebuurt Zwolle

Binnengluren?

Iedere week kijkt indebuurt binnen bij Zwollenaren die bijzonder wonen. Heb jij ook een toffe studentenkamer? Is jouw interieur een throwback naar de jaren stilletjes? Heb je meer kamerplanten dan het tuincentrum? Woon je samen met 25 katten? Bestaat je interieur uit LEGO? En mogen we eens bij jou kijken? Stuur ons een berichtje, dan komen wij gauw een mooie fotorepo maken.

Annemarèl woont midden in hartje Zwolle: ‘Mijn huis zit goed verstopt!’

Deur door, trapje op, trapje af, nog een deur. De Zwolse Annemarèl woont aan de Sassenstraat in har...

Silke verbouwde haar huis in Wipstrik: ‘Het is precies geworden zoals ik mij had voorgesteld!’

Een oude jaren 30-woning van top tot teen verbouwen. Samen met haar man ging de 28-jarige Silke uit ...

adv.