Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Even gluren! Wij namen een kijkje in de kleurrijke kapsalon van Inge (32) in Assendorp

Door Melanie Borgman 9 september 2019

Het was haar grote droom: een kapsalon openen, geheel in eigen stijl! Een paar maanden geleden hakte de 32-jarige Inge uit Zwolle de knoop door en toverde ze haar woonkamer om tot een gezellige en professionele kapsalon, genaamd de Blitz. ”Ik vind het belangrijk dat de salon creativiteit uitstraalt, maar dat het ook aanvoelt alsof je thuis bent.”

Jarenlang werkte Inge als kapster bij Kinki Kappers in Zwolle totdat haar werd gevraagd of ze franchisenemer wilde worden. ”Ontzettend leuk natuurlijk, maar de droom om mijn eigen kapsalon te openen begon steeds meer te kriebelen. Ik koos voor mijn eigen salon, maar de vraag was: gaan we verhuizen naar een grotere woning met meer werkruimte of verbouwen we de boel?”

Van woonkamer tot gloednieuwe kapsalon

Samen met manlief, zoontje Kris en de pasgeboren Alex woont Inge in de Zwolse wijk Assendorp. ”Het is zo’n gezellige buurt en alles is op loopafstand te bereiken, dus verhuizen was voor ons geen optie. We kozen voor de verbouwing en bouwden er een woonruimte bij, zodat onze oude woonkamer omgetoverd kon worden tot een gloednieuwe kapsalon.”

De kleurrijke kapsalon de Blitz | Foto: indebuurt Zwolle

De Zwolse is dolgelukkig met haar eigen werkplek. ”Een salon aan huis is ideaal! Ik kan op deze manier veel meer bij mijn kinderen zijn, werk in een vertrouwde omgeving en voor een behandeling hoeven klanten niet door het huis te wandelen. Erg fijn, want zo blijft werk en privé gescheiden.”

‘Alsof je thuis bent’

De stoere filmposters op de deur, de verse bloemen voor het raam en de gevulde boekenplank zorgen voor een gezellige en huiselijke sfeer in de kapsalon. ”Ik vind het belangrijk dat de ruimte creativiteit uitstraalt, maar dat het ook aanvoelt alsof je thuis bent. De kistjes in de hoek en het karakteristieke lampje aan de muur heb ik tijdens de verbouwing bewust laten zitten. Het oogt lekker knus!”

Oude ziekenhuiskarretjes | Foto: indebuurt Zwolle

De boekenplank staat niet voor niets in de salon. ”Haren verven kost tijd, waardoor de klant soms een momentje voor zichzelf heeft. Op zulke momenten grijpen we tegenwoordig standaard naar onze telefoon en dat is oké, maar lekker neuzen in een boek kan ook zo fijn zijn en dat hoop ik te kunnen stimuleren.”

Stoer met een Zwolse touch

Na ruim een half jaar verbouwen, inrichten en voorbereiden is kapsalon de Blitz sinds vorige week officieel geopend. Wat de naam van de salon precies betekent? Dat is volgens de Zwolse heel simpel. “De Duitse taal vind ik erg tof en mensen gaan natuurlijk blits de deur uit met een nieuwe coupe. Daarmee maken ze – je voelt ‘m waarschijnlijk al aankomen – helemaal de blits! Waarom dan met een ‘Z’? Het is een knipoog naar de ‘Z’ van Zwolle en het oogt lekker stoer.”

Gluren in de woning van de Zwolse kapster | Foto: indebuurt Zwolle

Kleur en kunst

Niet alleen de salon barst van de fleurige kleuren en de bijzondere kunst, maar ook in het stulpje van de creatieve Zwolse, grenzend aan de kapsalon, hangen indrukwekkende kunstwerken. ”De schilderijen heb ik gescoord op verschillende vakantiebestemmingen, zoals Japan, Lanzarote, Berlijn, België en Rome. Ik ben dol op mooie kleuren en opvallende kunst en dat heb ik geprobeerd door te voeren in de kapsalon. Volgens mij is dat meer dan gelukt!”

Kapsalon de Blitz is gevestigd aan de Sallandstraat in hartje Assendorp. Ook leuk: je puntjes geknipt of lokken geverfd bij Inge? Draai dan in de salon aan het bingorad, want de hele maand september maak je kans op toffe prijzen! 

Binnengluren?

Iedere week kijkt indebuurt binnen bij Zwollenaren die bijzonder wonen. Heb jij ook een toffe studentenkamer? Is jouw interieur een throwback naar de jaren stilletjes? Heb je meer kamerplanten dan het tuincentrum? Woon je samen met 25 katten? Bestaat je interieur uit LEGO? En mogen we eens bij jou kijken? Stuur ons een berichtje, dan komen wij gauw een mooie fotorepo maken.

Vooraanzicht kapsalon de Blitz | Foto: indebuurt Zwolle
Inge in haar eigen salon | Foto: indebuurt Zwolle
Kapsalon de Blitz | Foto: indebuurt Zwolle
Kapsalon de Blitz | Foto: indebuurt Zwolle
Oude ziekenhuiskarretjes | Foto: indebuurt Zwolle
Kapsalon de Blitz | Foto: indebuurt Zwolle
Kappersstoel met rechtsboven het karakteristieke lampje | Foto: indebuurt Zwolle
Kapsalon de Blitz | Foto: indebuurt Zwolle
De goedgevulde boekenplank | Foto: indebuurt Zwolle
Kapsalon de Blitz | Foto: indebuurt Zwolle
Spot jij het bingorad? | Foto: indebuurt Zwolle
Kapsalon de Blitz | Foto: indebuurt Zwolle
Even gluren naar buiten | Foto: indebuurt Zwolle
De nieuwe woonruimte | Foto: indebuurt Zwolle
De woning van Inge | Foto: indebuurt Zwolle
De woning van Inge | Foto: indebuurt Zwolle

Verder gluren op indebuurt:

Containerwoning Zwolle

Binnenkijken in de containerwoning van de Zwolse Bernice: ‘Ik heb alles wat ik nodig heb!’

Verhuizen naar een containerwoning. Het was een stap voor de Zwolse Bernice waarvan ze niet precies ...
skatjes-kattencafe-zwolle

Binnenkijken bij het gloednieuwe kattencafé Skatjes in Zwolle

Met een kat op schoot genieten van een appetijtelijke lunch? Kan vanaf donderdag 29 augustus, want d...

adv.