Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Een kijkje in Seth’s kast: ‘Ik loop niet op alle honderd sneakers, veel te zonde!’

Door Annelynn Kooistra 30 april 2018

Even ongegeneerd binnengluren bij toffe woningen, hoe leuk is dat! Deze keer nemen we een kijkje in het appartement van Zwollenaar Seth (24). Of eigenlijk duiken we meteen zijn kledingkast in, die gevuld is met maar liefst honderd schoenen (of misschien wel meer). “Sommige heb ik nog nooit aan gehad, stel dat ze vies worden.” 

Midden in de binnenstad in een knus appartementje woont de schoenfanaat Seth. Toen hij 15 jaar was, kocht hij zijn eerste échte paar en zo begon zijn liefde voor sneakers. Is zijn huis nu bedolven onder de schoenen? Nou, dat valt wel mee. Tot de schuifdeuren van de kasten in de slaapkamer open gaan… “Ik heb er nu 115,” zegt Seth, wijzend naar de metershoge toren van schoenendozen in de kast.

Verhaal

De Zwolse sneakerfreak heeft wel wat eisen als het gaat om de aanschaf van een nieuw paar. “Ik wil dat er een verhaal achter de schoenen zit. Heel vet als een bekende artiest heeft meegewerkt aan het ontwerp.” Ook naar het materiaal en de kleurencombinatie wordt kritisch gekeken: “Soms gebruikt een merk een ongewone stof. Corduroy op de zijkant van een schoen bijvoorbeeld. Heel gaaf!”

seth sneakers binnenkijker
Foto | indebuurt Zwolle

Aantrekken? Echt niet!

“Op dit moment ben ik helemaal verliefd op de Nike Air Footscape. Sowieso heb ik heel veel Nike Air in de kast staan.” Maar elke dag een ander paar dragen? No way! “Een van mijn oudste schoenen is 17 jaar oud en die haal ik zo min mogelijk uit de doos. Hartstikke zonde om op te lopen, gaat de zool zó kapot.” En zijn duurste paar? “Een paar honderd euro. Maar ik ga nooit boven de 300 euro hoor, zo gek ben ik nou ook weer niet.”

Verkoop

Maar wel gek genoeg om soms twee paar te kopen: één om te bewaren en de ander om te dragen. Nog een reden om in te slaan, is zijn online shop. “Ik heb nog een kast staan met schoenen voor de verkoop. Ik zie het als een uitdaging om zo goedkoop mogelijk supervette sneakers op de kop te tikken en weer door te verkopen. Heel erg leuk, want ik ontmoet andere sneakerfanaten en ze zijn hartstikke blij als ik de sneakers voor ze heb waar ze al heel lang naar op zoek zijn.”

seth sneakers binnenkijker
Foto | indebuurt Zwolle

Souvenirs

Voor Seth zit de kast met dozen ook propvol sentimentele waarde. “Als ik zo’n doos pak en een schoen met een versleten zool in mijn hand houd, dan denk weer helemaal terug aan de tijd toen ik deze schoenen droeg. Mijn smaak verandert ook hoor, sommige paren vind ik niet eens meer mooi maar houd ik als souvenir.” En is het al tijd voor een nieuwe kast? “Nou, dat gaat niet passen,” lacht de Zwollenaar. “Dus er zit maar één ding op: minder kopen!”

Binnengluren?

Iedere week kijkt indebuurt binnen bij Zwollenaren die bijzonder wonen. Heb jij ook een toffe studentenkamer? Is jouw interieur een throwback naar de jaren stilletjes? Heb je meer kamerplanten dan het tuincentrum? Woon je samen met 25 katten? Bestaat je interieur uit LEGO? En mogen we eens bij jou kijken? Stuur ons een berichtje, dan komen wij gauw een mooie fotorepo maken.

jenny-huisgeluk-zwolle

Binnenkijken bij Jenny van Huisgeluk: ‘Mijn hobby is mijn beroep!’

Even ongegeneerd binnengluren bij toffe woningen, hoe leuk is dat! Deze week namen we een kijkje bij...

adv.