Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken in de hippe kapsalon van Margriet in hartje Zwolle: ‘Zelfs de spiegels zijn vintage!’

Door Melanie Borgman 3 augustus 2020

Het was haar grote droom: een kapsalon openen, geheel in eigen stijl! Tijdens de coronacrisis hakte Margriet (35) de knoop door en toverde ze het oude pand aan de Mandjesstraat in Zwolle om tot een hippe kapsalon, genaamd SOAP. ”Het was nu of nooit!”

Zestien jaar kapperservaring en jarenlang werkplezier bij kapsalon Föhn. Het maakte de stap om haar eigen salon te starten niet bepaald makkelijk, tot de coronacrisis toesloeg. ”Ineens zat ik thuis, had ik tijd om na te denken en werd mijn droom om mijn eigen salon te openen alleen maar groter. Ontzettend spannend, want dit betekende dat ik afscheid moest nemen van een bijzondere tijd, maar ik voelde ook enorm veel energie om aan een nieuw avontuur te beginnen.”

Nu of nooit

In maart hakte de Zwolse de knoop door. ”Ik kon gewoon niet meer wachten; het was nu of nooit. Het oude pand aan de Mandjesstraat stond al redelijk lang te huur, dus dit zag ik als een kans die ik moést grijpen.” Een paar maanden later, na veel voorbereiden en een razendsnelle verbouwing, opende Margriet de deuren van haar gloednieuwe kapsalon SOAP.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Foto: indebuurt Zwolle

Meer dan een kapsalon

Het pastelkleurige interieur, de robuuste, houten balken aan het plafond en de originele, vintage meubelen zorgen voor een warme en knusse sfeer in de gloednieuwe kapsalon. Achterin de ruimte staat een petrolkleurige bank waarin je lekker kunt neerploffen en in de hoek staat een stoer kastje vol met vintage design snuisterijen van Studio Hanglamp die (ja, ja) ook nog eens te koop zijn. Vlakbij de haarproducten hangen toffe, duurzame kledingitems van Sophi Lou waar je op je gemak doorheen kunt snuffelen en als je goed rondkijkt spot je de meest unieke items.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Foto: indebuurt Zwolle

De kapsalon van Margriet is dan ook veel meer dan alleen een plek om je coupe te laten bijwerken. ”Ik wil dat mensen in een warm bad belanden; een salon waar je haar wordt geknipt, maar ook een plek waar je spontaan naar binnen kunt wandelen voor een kopje koffie, om even tot rust te komen of gewoon zin hebt om te neuzen tussen de producten. Een zoete inval voor iedereen.”

Retro met vleugje modern

Hoe de Zwolse de stijl van haar salon zou omschrijven? Daar hoeft Margriet niet lang over na te denken. ”Een mix van retro en kitsch, maar met een frisse en moderne touch. Ik ben gek op vintage! Een tweede leven geven aan gebruikte spullen vind ik erg bijzonder, dus wilde ik dit graag doorvoeren in de kapsalon. Bijna alles is tweedehands gescoord! De gekleurde planchetten en de spiegels aan de muur komen rechtstreeks uit de jaren ’50, de retro kappersstoelen zijn opnieuw bekleed en de goudgekleurde parapluhouder heb ik via Instagram op de kop getikt.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Foto: indebuurt Zwolle

Toekomstplannen

Margriet is dolgelukkig met haar eigen salon en krijgt vanaf volgende week zelfs versterking. ”Esther huurt bij mij een stoel en komt hier drie dagen in de week werken. Zo tof!” Daarnaast barst de Zwolse van de creatieve plannen. ”Het lijkt mij ontzettend leuk om in de toekomst gezellige avonden te organiseren voor een verkoop van vintage kleding en accessoires. En dat allemaal onder het genot van livemuziek bijvoorbeeld, maar dat zijn wilde ideeën hoor. Voor nu geniet ik volop van mijn nieuwe plekje. De kapsalon is echt mijn tweede thuis geworden en ik hoop stiekem dat anderen ook dat knusse huiskamergevoel gaan ervaren.”

Verder gluren in de gloednieuwe kapsalon van Margriet:

Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Margriet bij de ingang van haar eigen kapsalon SOAP | Foto: indebuurt Zwolle

Binnengluren?

Iedere week kijkt indebuurt binnen bij Zwollenaren die bijzonder wonen. Heb jij ook een toffe studentenkamer? Is jouw interieur een throwback naar de jaren stilletjes? Heb je meer kamerplanten dan het tuincentrum? Woon je samen met 25 katten? Bestaat je interieur uit LEGO? En mogen we eens bij jou kijken? Stuur ons een berichtje, dan komen wij gauw een mooie fotorepo maken.

Lees ook:

local Martijn

Leuk volgens local Martijn: ‘Hier vind je een prachtig, maar verscholen terras!’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerbeste ple...
bokkers te buiten

Als je bij dit Zwolse restaurant werkt, is geen moment hetzelfde

Afwasser, serveerster, gastvrouw... Veel restaurants hebben een vaste taakverdeling en een bepaalde ...

Bachelorette-deelnemer André noemt laatste aflevering ‘poppenkast’: “Het was gewoon gênant”

Na de 'Bachelorette'-finale deze week deden veel deelnemers een boekje open over de Videoland-hit. F...
zomerkermis-zwolle

Zomerkermis 2020 in Zwolle: dit is het programma

Driewerf hoera! De Zomerkermis in Zwolle 2020 gaat tóch door, alleen wel op een andere plek. Van 10 ...

adv.