Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Zwollenaar Jelle: ‘Het is gewoon lekker oubollig!’

Door Melanie Borgman 17 juni 2019

Behang uit de jaren ’70, grote fauteuils en heel veel kleurrijke patroontjes. De knusse, Zwolse woning van de 38-jarige Jelle heeft het allemaal. ”Door de jaren heen is dit helemaal mijn stijl geworden. Je houdt ervan of je vindt het spuuglelijk!”

De geboren en getogen Zwollenaar woont sinds kort samen met zijn drie katten Sam, Moos en Jip in een rijtjeswoning in de wijk Assendorp. ”Hiervoor woonde ik in een flat aan de Assendorperdijk, maar die huizen worden nu flink verbouwd. Vlak voor de verbouwing ben ik verhuisd naar deze woning. Ontzettend fijn, want ik wilde dolgraag in Assendorp blijven.” Binnen anderhalve week verhuisde Jelle naar zijn huidige stekkie en toverde hij het huis om tot een knus paleisje.

De woonkamer | Foto: indebuurt Zwolle

Uitgesproken stijl op Instagram

Het opvallende bloemetjesbehang, de vrolijke patronen en de kleurrijke stoffen in de woning heeft Jelle zelf bij elkaar gesprokkeld. De uitgesproken stijl heeft de Zwollenaar niet van een vreemde. ”Vroeger was deze stijl iets minder aanwezig bij mijn ouders, maar mijn moeder was altijd wel erg fan van de kringloopwinkel. Ik ging altijd graag met haar mee.” Door de jaren heen heeft Jelle zijn eigen stijl gevormd en deelt hij die maar al te graag op Instagram. ”Mijn stijl is gezellig, persoonlijk, lekker oubollig, maar wel met frisse elementen. Je houdt ervan of je vindt het spuuglelijk!”

Back tot the 70’s! Link de oude radio van Marktplaats | Foto: indebuurt Zwolle

Kringloop en Marktplaats

De opvallende meubels scoort Jelle door te snuffelen bij kringloopwinkels. ”Ik kan hier uren rondstruinen. Het liefst ga ik naar zaakjes hier in de omgeving, zoals kringloopwinkels in Kampen, IJsselmuiden, Dalfsen, Ommen, Elburg en natuurlijk Zwolle. Ik maak er gewoon een dagje uit van.” Ook neust de Zwollenaar graag op Marktplaats voor te gekke items. ”Hier kan ik iets gerichter zoeken. Tegenwoordig is het helemaal ‘hip’ om te vintage shoppen, maar als je op Marktplaats de juiste termen gebruikt, ontdek je echt fantastische, oude spullen voor een prikkie!”

Zwolse posters, oude kastjes en retro radio

Ondanks dat Jelle ook gek is op spulletjes van Xenos en IKEA, steken de tweedehands meubels met kop en schouder boven alle andere items uit. ”In één van de witte IKEA-lijstjes aan de muur, hangt een Zwolse poster die ik op Marktplaats heb gevonden. Ook de oude radio op de kast heb ik voor een tientje op de kop getikt. Helaas doet de retro radio het niet meer, maar charme heeft het zeker! Veel kastjes in huis heb ik van de kringloop of overgenomen van mijn ouders. Dat geeft het huis een persoonlijk tintje.”

Vanuit de eethoek | Foto: indebuurt Zwolle

Het jaren-70-interieur heeft de Zwollenaar doorgetrokken naar de eethoek en de eerste verdieping. De gele en blauwe eetkamerstoelen vallen direct op en de kast met ouderwetse spellen (zie fotogalerij) zorgt letterlijk voor gezelligheid in een huis. ”In het kastje staat een oud speeldoosje waarmee ik vroeger zelf speelde en de bordspellen haal ik tevoorschijn tijdens een avond met vrienden. Dan zitten we hier knus met een hapje, een wijntje en leuke spelletjes. Heerlijk!”

Zwarte, leren bank

De woning staat boordevol tierelantijntjes, maar toch weet Jelle precies wat hij wel en niet in huis wil hebben staan. ”Regelmatig breng ik spullen terug naar de kringloopwinkel. Dan begint het weer te kriebelen om op zoek te gaan naar iets anders en ruil ik het als het ware om. Zo wissel ik het interieur af en puilt het hier niet uit van de spullen.” Wat absoluut niet bij Jelle in huis komt? Een zwarte, leren bank. ”Strakke en moderne meubels kunnen heel mooi zijn, maar dat past gewoon niet bij mij. Dan kies ik liever voor een combinatie van oude en nieuwe spullen. Ik vind het fijn om in een warm en gezellig huis thuis te komen en dankzij mijn oubollige stijl is dat meer dan gelukt!

Binnengluren?

Iedere week kijkt indebuurt binnen bij Zwollenaren die bijzonder wonen. Heb jij ook een toffe studentenkamer? Is jouw interieur een throwback naar de jaren stilletjes? Heb je meer kamerplanten dan het tuincentrum? Woon je samen met 25 katten? Bestaat je interieur uit LEGO? En mogen we eens bij jou kijken? Stuur ons een berichtje, dan komen wij gauw een mooie fotorepo maken.

Fijn ontvangst | Foto: indebuurt Zwolle
De woonkamer van Jelle | Foto: indebuurt Zwolle
Xenos gecombineerd met persoonlijke en retro items | Foto: indebuurt Zwolle
Overal leuke accessoires | Foto: indebuurt Zwolle
Links: de Zwolse poster van Marktplaats | Foto: indebuurt Zwolle
Een gezellig hoekje met daarop de retro radio van Marktplaats | Foto: indebuurt Zwolle
Een van de bewoners | Foto: indebuurt Zwolle
Vanuit de eetkamer | Foto: indebuurt Zwolle
Het hoekje van de eetkamer | Foto: indebuurt Zwolle
De spellenkast van Jelle | Foto: indebuurt Zwolle
Zelfs een oud kastje in de keuken |Foto: indebuurt Zwolle
Geschilderd door Jelle 'Diezerstraat met lichtjes' | Foto: indebuurt Zwolle
De studie/logeerkamer van Jelle | Foto: indebuurt Zwolle

Meer Zwolse woningen bekijken?

Binnenkijken bij Kasimir en Susanne aan de Diezerstraat: ‘Het huis is één en al romantiek’

Als je Zwolle kent, dan ken je de Diezerstraat. Het is dé winkelstraat van Zwolle die de Grote Markt...

Binnenkijken op de Zwolse woonboot van Bodei en Christian: ‘De locatie is fantastisch!’

Wonen op het water met uitzicht waar je u tegen zegt en dat allemaal in hartje Zwolle. Het kan echt,...

adv.