Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Sharon (30) in Kamperpoort: ‘De fluwelen bank kocht ik op Marktplaats!’

Door Melanie Borgman 13 januari 2020

Goudgekleurde luipaardjes, vintage bloemenprintjes en prachtige posters van iconische schilderijen. Het is een kleine greep uit het gezellige nieuwbouwappartement van de 30-jarige Sharon. De Zwolse heeft dan ook een duidelijke smaak. ”Iedereen vertelde mij dat ik de muur achter de blauwe bank absoluut niet blauw moest verven, maar dat deed ik juist wel.”

De geboren en getogen Zwolse heeft pas sinds november de sleutel van haar gloednieuwe huisje, maar heeft er in een korte tijd alles aan gedaan om het als een ‘thuis’ te laten voelen. Van een kaal opgeleverde woning veranderde Sharon het nieuwbouwappartement in Kamperpoort tot een warm en gezellig stulpje.

Inrichten zonder kijken

Ondanks dat het appartement zonder poespas werd opgeleverd wist Sharon wel raad met de woning. ”Toen ik vorig jaar mei kreeg te horen dat ik hiernaartoe kon verhuizen, ben ik direct begonnen met het verzamelen van leuke meubels. Ik heb dus ruim de tijd gehad om plannen te maken voor de inrichting.” Wat Sharon op dat moment nog niet wist, was hoe het huis er daadwerkelijk uitzag. ”Alleen de afmetingen van de woning waren bekend, maar het appartement had ik nog nooit in het echt gezien. Spannend, maar erg leuk en het heeft goed uitgepakt.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Het op maat gemaakte tv-kastje, gemaakt door de broer van Sharon | Foto: indebuurt Zwolle

Een chique stijl met velvet en vintage is hoe Sharon haar woning zou omschrijven. ”Oh, en blijkbaar ook een snufje jungle vibes, maar daar kwam ik pas achter toen mijn oma aangaf dat ik wel erg veel dierenprintjes in mijn interieur had verwerkt.” Van de wandklok tot het servies en van de waxinelichthouders tot het dekbedovertrek. Alles heeft een vrolijk printje gekregen.

Marktplaatspareltje

Toch heeft de creatieve Zwolse niet bewust nagedacht over het interieur. ”Het is langzaam zo ontstaan. Ik heb een duidelijke smaak, volg geen trends en doe lekker wat ikzelf leuk vind. Zo vertelde iedereen mij dat ik de muur achter de blauwe bank absoluut niet blauw moest verven, maar dat deed ik juist wel.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

De blauwe, fluwelen bank van Sharon | Foto: indebuurt Zwolle

De blauwe, fluwelen bank – die Sharon via Marktplaats op de kop tikte – vormde dan ook de basis voor het interieur. ”Met dit meubelstuk sprokkelde ik al mijn andere items en prullaria bij elkaar. Het bloemetjesbehang ontstond bijvoorbeeld door de fleurige kussen en deze heb ik weer gekocht door de mooie combinatie met de kleur bank. Leuk toch?”

Gemaakt door broerlief

Volgens Sharon is een peperdure inrichting echt niet nodig om een sfeervol en warm huis te creëren. De Zwolse is dan ook gek op de Action en bezoekt regelmatig de Xenos en Wibra. Maar haar favoriete items in huis? Dat zijn de door haar broer gemaakte bijzettafel en het tv-kastje. “Het tafeltje heeft hij gemaakt van pallets en het kastje heeft hij op maat gemaakt, zodat ik de groene manden eronder kon schuiven. Ik ben hartstikke trots op dat hij dit voor mij heeft gemaakt, want het hoeft allemaal niet zo prijzig te zijn om het gezellig in te richten.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Chique, velvet met een vleugje vintage en klassiek | Foto: indebuurt Zwolle

Sharon is gek op haar huisje, maar de hulp van haar familie heeft het plaatje compleet gemaakt. ”Naast mijn broer heeft ook mijn moeder enorm geholpen. Ze had direct door wat ik allemaal in mijn hoofd had en door al die hulp is het een knusse en gezellige plek geworden waar ik mij veilig voel. Een huis moet een thuis zijn. Je moet een plekje hebben waar je je kan terugtrekken en dat is volgens mij meer dan gelukt!”

Binnengluren?

Iedere week kijkt indebuurt binnen bij Zwollenaren die bijzonder wonen. Heb jij ook een toffe studentenkamer? Is jouw interieur een throwback naar de jaren stilletjes? Heb je meer kamerplanten dan het tuincentrum? Woon je samen met 25 katten? Bestaat je interieur uit LEGO? En mogen we eens bij jou kijken? Stuur ons een berichtje, dan komen wij gauw een mooie fotorepo maken.

Verder gluren in Sharon’s woning:

Het bloemenprintje komt zelfs terug in de boodschappentas van Sharon | Foto: indebuurt Zwolle
Fleurige placemats | Foto: indebuurt Zwolle
Een vrolijk dekbedovertrek | Foto: indebuurt Zwolle
De zelfgemaakte sprei van Sharon | Foto: indebuurt Zwolle
Bloemetjes aan de muur | Foto: indebuurt Zwolle
Het zitgedeelte van de woning | Foto: indebuurt Zwolle
Gezellig hoekje | Foto: indebuurt Zwolle
Zelfs de klok heeft een tof printje | Foto: indebuurt Zwolle
Jungle-vibes | Foto: indebuurt Zwolle
De blauwe, fluwelen bank | Foto: indebuurt Zwolle
Lekker kleurrijk! | Foto: indebuurt Zwolle
Iconische, klassieke afbeeldingen | Foto: indebuurt Zwolle

Meer Zwolse woningen op indebuurt:

Thierry verbouwde zijn huis van top tot teen: ‘Mensen gluren regelmatig naar binnen’

Een kleine jaren 30-woning omtoveren tot een modern, vrijstaand huis. Zwollenaar Thierry (31) ging d...
unnamed (31) (2)

Binnenkijken in het Disney-huis van Zwollenaar Annette: ‘Mickey Mouse maakt emoties bij me los’

De één versiert z’n huis met tientallen planten, de ander heeft een enorme kunstverzameling. Zwollen...
Binnenkijken Eva

Zwolse Vera woont boven McDonald’s: ‘Elke keer als ik mijn huisje binnenstap word ik vrolijk’

Als je Zwolle kent, dan ken je de Grote Markt. Maar heb je er wel eens naar boven gekeken? De 22-jar...

adv.