Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Sanne in de Zwolse watertoren: ‘Met dit uitzicht heb ik geen tv meer nodig!’

Door Melanie Borgman 8 april 2019

Wonen in de oude watertoren van Zwolle. Voor de 26-jarige Sanne uit Zwolle is het werkelijkheid. Afgelopen december kreeg de Zwolse de sleutel van haar bijzondere stulpje aan de Turfmarkt. ”Het is klein, maar heel fijn!”

We kennen natúúrlijk allemaal de oude watertoren. In 1892 gebouwd voor de verbetering van de slechte kwaliteit van het Zwolse water, inmiddels een vernieuwde hotspot met gloednieuwe appartementen.

Van woonboot naar watertoren

De oplevering ging volgens Sanne niet zonder slag of stoot. ”In september zouden de huizen vrij komen, maar dit werd later en later. Tot de sleuteloverdracht in december woonde ik bij vrienden op een woonboot in de Zwolse grachten. Ook een bijzonder plekje hoor”, lacht Sanne. Eenmaal de bewoonster van de watertoren kon het inrichten beginnen. ”Het settelen is nog steeds in volle gang.”

Foto: indebuurt Zwolle

Beste uitzicht van Zwolle

De van oorsprong Twentse is maar wat blij met het fantastische uitzicht vanuit haar woning. ”Ik woon op de zevende verdieping, dus in de ochtend zie ik de zon opkomen en ’s avonds geniet ik van een schitterende, verlichte stad. Je blijft naar buiten kijken! Een tv is eigenlijk niet meer nodig, want er is zo veel te zien.” Maar niet alleen Sanne geniet van het prachtige uitzicht. ”Tijdens de jaarwisseling zat ik in het buitenland, terwijl mijn vrienden oud en nieuw vierden in mijn huis en uitkeken op het vuurwerk van Zwolle”, grinnikt Sanne.

Foto: indebuurt Zwolle

Tweedehands pareltjes

Ondanks dat Sanne nog flink aan het settelen is, richt ze de woning graag in met veel planten. ”Helaas heb ik geen tuin, dus haal ik de natuur maar naar binnen. Planten hebben iets gezelligs.” Een inspiratiebron voor het inrichten van haar stulpje heeft de Zwolse niet. ”Ik ga graag naar kringloopwinkels om toffe items te scoren die ik écht leuk vind en let daarbij totaal niet op interieurtrends. Het groene kastje naast de bank kocht ik bijvoorbeeld ook bij een kringloopzaakje.”

Naast tweedehands pareltjes houdt Sanne ook erg van items met een bijzonder verhaal. ”Aan de wand bij de eettafel hangt een oude wereldkaart die lang geleden nog gebruikt werd op de Parkschool in Zwolle. De scheuren in de poster zijn nog duidelijk zichtbaar. Fantastisch vind ik dat!”

Foto: indebuurt Zwolle

Wat Sanne nog graag in huis zou willen hebben? ”Een eigen kruidenrekje. ”Een complete kruidentuin gaat waarschijnlijk lastig worden, maar een leuk rek aan de muur met verschillende, verse kruiden lijkt me wel erg tof!” Toch is het idee voor een tuintje niet uitgesloten. “Samen met andere bewoners van de watertoren zijn we van plan om beneden wat inheemse boompjes te planten waar vlinders op af kunnen komen. De oude watertoren met een vrolijke vlindertuin. Ik zie het wel voor me!”

Binnengluren?

Iedere week kijkt indebuurt binnen bij Zwollenaren die bijzonder wonen. Heb jij ook een toffe studentenkamer? Is jouw interieur een throwback naar de jaren stilletjes? Heb je meer kamerplanten dan het tuincentrum? Woon je samen met 25 katten? Bestaat je interieur uit LEGO? En mogen we eens bij jou kijken? Stuur ons een berichtje, dan komen wij gauw een mooie fotorepo maken.

Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle

Meer gluren in Zwolse woningen?

Binnenkijken bij Manon: ‘De bank heb ik grijs geverfd in de wasmachine’

Een karakteristieke jaren 30-woning, omgetoverd tot een knus en hip paleisje. Dat is het huis van Ma...

Thierry verbouwde zijn huis van top tot teen: ‘Mensen gluren regelmatig naar binnen’

Een kleine jaren 30-woning omtoveren tot een modern, vrijstaand huis. Zwollenaar Thierry (31) ging d...

adv.